• BIST 10099.03
  • Altın 2989.47
  • Dolar 34.8435
  • Euro 36.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C

Intralojistik Sektörünün Yenilikleri CeMAT 2011’de

Intralojistik Sektörünün Yenilikleri CeMAT 2011’de
ALMANYA’NIN Hannover kentinde 2-6 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan CeMAT 2011 için hazırlıklar son hızla devam ediyor. Fuarın odak noktasında sürdürülebilir ve yenilikçi ürünler ile malzeme taşıması ve lojistik için bütünleşik sistem

ALMANYA’NIN Hannover kentinde 2-6 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan CeMAT 2011 için hazırlıklar son hızla devam ediyor. Fuarın odak noktasında sürdürülebilir ve yenilikçi ürünler ile malzeme taşıması ve lojistik için bütünleşik sistem çözümleri olacak.

Fuarın tanıtım toplantısı için ‹stanbul’a gelen Deutsche Messe AG Başkan Yardımcısı Wolfgang Pech, intralojistik sektörünün, yeni ürünlerinin sunumu için CeMAT 2011’de bir araya geldiğini belirtti.

Yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda düzenlenecek CeMAT 2011’de bin 100 civarında katılımcının yer alması bekleniyor. Geçen sene yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sektörde ani bir düşüş yaşandığını belirten Pech, şunları söyledi: “Yaşanan bu gerilemeye rağmen, CeMAT 2011 hakkında çok olumlu düşünüyoruz. Küresel ekonomi kademeli olarak düzeliyor, lojistik ve intralojistik sektörü de bu düzelmeden faydalanacak ilk sektör. Piyasa, CeMAT 2011’e çok olumlu tepki verdi ve şirketler fuara katılmak için sıraya girdi. CeMAT’ın benzersiz bir etkinlik olduğu ve küresel önemi sektör tarafından biliniyor. CeMAT’ın dünya genelinde iş hacminin artışını hızlandıracağı umuluyor.”

CeMAT 2011’in sloganı ‘‹ntralojistik’te sürdürülebilirlik’ olarak belirlendi. Sürdürülebilirlik, enerji ve hammadde maliyetlerini arttırırken özellikle intralojistik için engel yaratıyor. ‹nsanların sürdürülebilirliği moda olan bir kelime olarak görmesini istemediklerini ifade eden Pech, “Bu kelimenin gerçekte ne demek istediğine odaklanmak gerekiyor. Çevre talepleri ile ekonomik başarı ve sosyal sorumluluk arasında bir denge sağlamak gerekiyor” diye konuştu. 

CeMAT’ı zenginleştiren etkinliklerden önemli bir tanesi de Uluslararası CeMAT Forumu (ICF) olacak. Önceki yıllara göre daha kapsamlı bir içerikle gerçekleşecek bu seneki ICF, ilk defa Federal Lojistik Birliği (BVL) tarafından düzenleniyor. Beş günlük fuar süresince, dünya çapından gelecek uzmanlar, sürdürülebilir lojistik kavramları üzerinde konuşacak. Dikkatler ağırlıklı olarak ABD, Çin, Rusya, Brezilya ve Hindistan’a odaklanacak.  


CeMAT basın tanıtımı Hannover’de gerçekleştirildi

Hannover’de bir basın konferansı düzenleyen fuar organizasyonu yaklaşık 60 gazeteciye fuarla ilgili detaylı bilgi verdi. Deutsche Messe Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Gruchow, yaptığı konuşmada 3 yılda bir gerçekleştirilen fuarın gerek katılımcı gerekse de ziyaretçi açısından uluslararası bir profil çizdiğini söyleyerek başladığı konuşmasında firmaların teknolojik gelişmelerini sunmaları açısından bir vitrin oluşturduğunu ifade etti.

Lojistik operasyonlarda kullanılan sistemler ve aksesuarlardan, konveyör taşıma sistemlerine, kaldırma platformlarından, forkliftlere, lojistik yönetimi, otomatik kimliklendirme sistemleri ve depolama sistemlerine kadar çok geniş bir yelpazede ürün ve hizmetlerin fuarda yer bulacağını belirten Dr. Gruchow, fuar çerçevesinde düzenlenecek CeMAT Forum’da sürdürülebilir lojistik konseptlerinin ele alınacağını vurguladı.

Konferansta daha sonra söz alan Alman Yük ‹stifleme Teknolojisi ve Depolama Sistemleri Derneği Yöneticisi, (VDMA) Intralojistik Forum Başkanı ve Viastore GmbH Yönetici Ortağı olan Christoph Hahn Woernle sözü aldı. Sektörle ilgili detaylı bilgiler veren Woernle, Alman ekonomisinin krizden sonra hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini işsizlik oranlarının diğer ülkelere göre çok yükselmediğini belirtti. 2010 yılının iyileşme dönemi olduğuna değinen Woernle, mühendislik alanındaki büyümenin bir önceki yıla göre yüzde 8’lik büyüme gösterdiğini söyledi.

Alman intralojistik sektörünün oluşturduğu cironun 2010 yılında 14,8 milyar Avro olarak gerçekleştiğini de sözlerine ekleyen Woernle, sektörün 2007 yılında zirveyi gördüğünü 2009’da ise dibe vurduğunu kaydederek 2011 yılı için yüzde 9’luk bir büyüme öngörüldüğünü iletti.

Toplantıda söz alan CeMAT ‹dare Komitesi Başkanı ve Alman Lojistik Derneği Sorumlu Başkanı ayrıca Beumer Group Yönetici Direktörü ve Başkanı Dr. Christoph Beumer ise daha fazla çevreci lojistik anlayışı ve enerji etkinliğiyle birlikte sürdürülebilir intralojistik kavramının fuarın ana konusu olacağını ifade etti. Sürdürülebilirlik kavramının ekonomi, çevre ve sosyal sorumluluk gibi 3 ana temelde değerlendirildiğini aktaran Dr. Beumer, iş hayatına yardım eden, enerji tasarrufu sağlayan, süreçleri basitleştiren buluşların ve inovasyonların merkezinin Almanya olduğunu vurguladı.


Yeni Kategori: Ambalajlama ve liman taşımacılık sistemleri

Fuara, 2008 yılında yeni bir kategori olarak liman taşımacılık sistemleri eklendi. Bu kategorinin kapsamının gelecek yıl genişletilmesi planlanıyor. Yenilikçi teknolojiler malların deniz yolu ile akışının sağlanmasında ve civar bölgelere dağıtılmasında liman operatörleri için önemli unsurlar haline geliyor. Bu durum, liman lojistiğinde otomasyon yatırımlarına büyük önem verilmesi anlamına geliyor.

Uzmanlar, “Deniz limanları ve nehir limanları-Küreselleşen ekonomi için yeşil lojistik” başlığı altında ‘yeşil’ liman lojistiğinin sürdürülebilir lojistik zincirlerine nasıl katkı sağlayacağı konusunda konuşacak. Tartışılacak konular arasında deniz limanları için hinterlant taşımacılık sistemleri, intermodal taşıma sistemleri, terminal yazılımı ve yenilikçi malların taşınma teknolojisi yer alacak.


Lojistik fabrikası-lojistik sektöründe otomasyon

‘Lojistik Fabrikası’ kavramı, geleneksel üretim uygulamalarının ötesine uzanan yenilikçi, robot tabanlı otomasyon çözümlerine odaklanıyor ve karmaşık, standartlaştırılmamış lojistik süreçlerine esneklik kazandırıyor. Malzeme akışlarının otomasyonu, bilgi akışlarının da otomasyonunu gerektirecek. Buradaki önemli nokta, esneklik ve ölçeklenebilirliğin yanında lojistik sektöründeki zorlu teknolojik talepler olacak.  

Bunların yanında Bilimsel Teknik Lojistik Birliği (WGTL) ve mühendislik federasyonu VDMA bir kere daha CeMAT’daki Intralojistik Kampüsü’nü destekleyecek. Bu grup sunumu mühendislik şirketleri ile akademi arasındaki bağlantılar aracılığı ile yenilik için sektör kapasitesini keşfedecek. WGTL, merkezi bir forumda ve diğer lokasyonlardaki konferans sunumları aracılığı ile intralojistikteki en son araştırma bulguları konusunda raporlama yapacak. Kampüs, TectoYou ve ‹ş ve Kariyer adlı özel bölümler, genç girişimleri teknik alanda eğitimli gençler ve mühendisler için önemli bağlantılar sağlayacak. 

Fuar çerçevesinde, komple tesisler, sistemler ve aksesuarlar, konveyör taşıma sistemleri, robotlu lojistik, vinçler, kaldırma platformları, erişim platformları, kaldırma gereçleri, lojistik yönetimi, otomatik kimliklendirme (ID) sistemleri, yazılım, depolama sistemleri ve gereci, endüstriyel kamyonlar ve aksesuarlar, liman taşıma gereçleri, sipariş toplama ve ambalajlama sistemleri, yükleme gereçleri, telematikler, finansman ve lojistik taşınmazları sergilenecek.


Fuar tanıtımı yeni ürünlerin habercisi

16 fiubat 2011 tarihinde gerçekleştirilen basın konferansında bazı fuar katılımcıları ile Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen gazeteciler bir araya geldiler. Bu firmalardan bir tanesi olan Toyota Material Handling fuarda ‘sorumlu inovasyon’ emniyet gibi anahtar konularda yoğunlaşan ürünlerini sunacak.

Fuarda hibrid teknolojisiyle ürettiği forkliftleri sergileyecek olan Still hem çevreci hem de ekonomik yeni çözümlerini lanse edecek. Fuar öncesi konuşan yetkililer hibrid teknolojili forkliftin çevreye çok daha az zarar vermesinin yanı sıra yılda bin 500 saat çalışması durumunda 2 yıldan daha az bir zaman içinde kendini amorti edebileceğini vurguladılar.

Fuarda halihazırda satışını gerçekleştirdiği yeni forklift modellerinin yanı sıra yeni ürünlerini de tanıtacak olan Hyundai Heavy Industries dizel ve LPG’li geniş ürün gamıyla dikkat çekiyor.

Elleçleme ekipmanlarının yanı sıra bu firmalara teknolojik tedarik sağlayan firmaların da katılacağı fuarda Alman teknoloji ZF de endüstriyel alanda kullanılmak üzere yeni ürünlerini fuarda sergileyecek.

‹ç lojistik sistemi olarak kullanılan konveyör sistemler de CeMAT fuarının önemli iş alanlarından biri. Konveyör sistemleri üreticilerinin de katıldığı fuarın önemli isimlerinden biri de Beumer Group konveyör ve yükleme teknolojilerinin yanı sıra paletleme, paketleme ve sınıflandırma sistemleri üretiyor.

Fuar katılımcılarından biri olan geniş ürün gamıyla lojistik operasyonların birçok alanında çözüm üreten Cargotec, sahip olduğu Kalmar markasıyla fuarın önemli isimlerinden biri olacak.

Türkiye’de de uzun yıllardır faaliyet gösteren Alman elleçleme iç lojistik ürünleri markası Jungheinrich de fuarda yerini alacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77