• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İtalyan Ventana Serra, Türkiye Pazarında da İddialı

İtalyan Ventana Serra, Türkiye Pazarında da İddialı
BİR İtalyan firması olan Ventana Serra, Galatasaraylılar Derneği’nde tanıtım kokteyli düzenledi.

Arcese Grubu’nun hava ve deniz taşımalarını organize eden bir şirket olan Ventana Serra, 2009 yılının başından itibaren Türkiye’de faaliyet gösteriyor.

Tanıtım toplantısında Ventana Serra COO’su Silvano Cavallotto, firmayı ve faaliyetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Ventana Serra Türkiye Genel Müdürü Fikret Fil ise Kargo Haber Dergisi’ne yaptığı açıklamada Arcese Grup şirketlerinden biri olan Ventana Serra’nın yüzde 80 İtalyan sermayesine sahip olup, İtalya’nın önde gelen 5 nakliye firmasından birisi olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Ventana Serra, Avrupa’nın 1 numaralı öz mal filosuna sahip şirketidir. Arcese Group’a ait Arcese Trasporti adlı şirket karayolu taşımacılığı yaparken bizim grubumuz olan Ventana Serra, hava ve deniz taşımacılığı yapmaktadır.”

Ağırlıklı olarak Fiat için taşıma yaptıklarını ve önceden Fiat’ın içinde nakliye departmanı olarak faaliyet gösterdiklerini ancak firmalarının 1991 yılında Arcese’ye satıldığını belirten Fikret Fil, “Bu nedenlerden dolayı Fiat ile ilişkilerimiz çok sıkı ve tüm dünyada Fiat’ın kontrol ettiği yüklemeleri biz organize ediyoruz.” dedi.

Arcese’nin merkezinin Arco’da, Ventana Serra’nın merkezinin ise Torino’da olduğunu ifade eden Fikret Fil, işlerinin yüzde 60-70 oranında Fiat ile ilgili olduğunu ve Fiat nereye giderse yükleme işlerini organize etmek için oraya gittiklerini, ofis açtıklarını belirtti.

Fiat firmasına sağladıkları lojistik hizmeti hakkında bilgiler veren Fikret Fil, bu hizmetleri ile ilgili Fiat’a günlük rapor verdiklerini belirtti ve şöyle devam etti: “Bir ürün tedarik edileceği zaman bütün bilgiler Torino’da bir merkeze gidiyor. Bu merkez hangi ürünü hangi ülkeden sipariş edebilirim diye bakıyor ve çok acil bir şekilde oradan siparişi veriyor. Biz de aldığımız talimat doğrultusunda organizasyonu gerçekleştirip, yüklemeleri yaptıktan sonra bilgileri kendilerine iletiyoruz.”

Whirlpool’un da resmi nakliyecisi olduklarını ifade eden Fikret Fil, “Whirlpool 2005 yılında Vestel ile anlaşma yaptı ve Çin’de yaptığı imalatları Türkiye’ye kaydırdı. Beyaz eşya olarak adlandırılan ürünlerin,  Kuzey Amerika ve Avrupa hariç tüm dünyaya çıkışlarını İzmir’den yapıyoruz.” dedi.

İstanbul ve Bursa’da ofislerinin bulunduğunu kaydeden Fikret Fil, çalışma merkezlerinin İstanbul, Bursa, İzmir ve Mersin olduğunu ancak Vestel ile çalıştıkları için Manisa’ya yakın olması sebebiyle orta vadedeki hedeflerinin İstanbul ve Bursa’da bulunan ofislerinin haricinde İzmir’de de ofis açmak olduğunu ifade etti.

2010 yılında öncelikli hedeflerinin insan yatırımı olduğunu ve pazarlamayı genişletmek istediklerini söyleyen Fikret Fil, uzun vadeli hedeflerini ise Arcese ile gerçekleştirmeyi düşündükleri depo yatırımı olacağını, ancak bunun için 2011 sonunu veya 2012 yılının başını beklemek gerektiğini ifade etti.

Global kriz döneminde olunmasına rağmen, Arcese Group’un geçtiğimiz yıl yatırım yapma kararı aldığını hatta yatırım yılı ilan ettiğini ve bunu yaparken de güçlü sermaye yapılarına güvendiklerini ifade eden Fikret Fil, “Türkiye’ye gelmemizin de zamanıydı. Bu konuda Fiat’ın da isteği etkili oldu” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77