• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Iveco İzmir Fuarı’na Geniş Ürün Yelpazesi İle Katıldı

Iveco İzmir Fuarı’na Geniş Ürün Yelpazesi İle Katıldı

Fuarda yaptığı konuşmada Iveco’nun gerek yük gerekse yolcu taşımacılığında en geniş ürün gamına sahip olan marka olduğunu belirten Otoyol Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Murat Selek, 40 yılda Otoyol’un nereden nereye geldiği sorusunun en somut cevabının bu olduğunu söyledi.

Ürün tarafı dışında hizmet tarafının da önemini vurgulayan Selek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bizim işimizde hizmet de ürün kadar önem arz ediyor. Ürünlerimizi yenilerken diğer yandan da bayi teşkilatımızda ve merkez olarak verdiğimiz hizmetleri geliştirmek yönünde iyileştirmeler yaptık. Canlı operatörlerle müşterimizin her zaman yanındayız. Ürünler sofistike hale geldikçe uzman servis, cihaz-ekipman, eğitimli personel gerektiriyor. Biz bu yönden de teşkilatımızı geliştiriyoruz. Yedek parça tarafı da var. Yedek parça alanında eskiden olduğundan çok daha kapsamlı hizmet veriyoruz. İstanbul’daki yedek parça depomuzu büyüttük, fabrikaya taşıdık ve otomotize ettik. Bu sebeple acil sevkıyatları ya da normal sevkıyatları daha hızlı ve hizmet seviyesi yüksek şekilde yapıyoruz. Yedek parça fiyatlarımız konusunda da oldukça iddialıyız. Yerli olmanın avantajını yerli olmayan ürünlere de yansıtıyoruz. Dolayısıyla fiyat açısından oldukça rekabetçi olduğumuzu söyleyebilirim. Ürün ve hizmet boyutunu güçlendirdikçe müşteri memnuniyeti ve başarı bizim için kaçınılmaz oluyor. Bunun heyecanını taşıyoruz."

Eurocargo’nun Türkiye’deki tanıtımının birkaç ay önce gerçekleştirildiğini ifade eden Selek, Eurocargo’nun beklenenden daha fazla ilgi gördüğünü, talebe cevap vermekte zorlandıkları bir dönemden geçtiklerini fakat bundan sonra o dönemin de geçeceğini belirtti.

 

Iveco Irisbus ile Türkiye pazarının nabzını yokluyor

Otobüs segmentine de değinen Selek, Iveco’nun Avrupa’da yüzde 25’lik bir pazar payına sahip olan otobüsü Irisbus’ın çok iddialı bir marka olduğunu fakat Türkiye’de çok az tanındığını söyleyerek, Irisbus’ı fuar süresince sergileyerek, hem markayı tanıtmayı hem de değişik versiyonları teşhir ederek bir anlamda nabız yoklamayı hedeflediklerini söyledi.

Otobüs pazarının hem ihracat potansiyeli hem de Türkiye pazarı açısından önemli olduğunun altını çizen Selek, satışa dönük somut bir girişim olmadığını, şu an için tepkileri değerlendirdiklerini ve bu doğrultuda da otobüs konusuna ciddi ilgi duyduklarını açıkladı.

Birkaç tane aracı test için getirdiklerini ve otobüs kullanıcılarına bunları denetmek üzere program dahilinde çalışmalar yaptıklarını belirten Selek, tüm bunlar olgunlaştıktan sonra Irisbus’ın Türkiye pazarına girmesi ile ilgili daha net bir plan ve hedeften bahsetmenin doğru olacağını kaydetti. 

Otobüs pazarına bakıldığında büyük otobüsten midibüse doğru bir kaymanın görüldüğünü ve ara segmentlerin oluştuğunu kaydeden Selek, her koşulda büyük otobüs pazarının önemini koruyacağını düşündüklerini ve pazarın durumuna göre büyük otobüs üretme gibi bir durum söz konusu olduğunda gerekirse üretim de yapabileceklerini söyledi. Iveco’nun taşımacılığın her türüne hitap edebilecek ürün gamına sahip olduğunu vurgulayan Selek, "Biz Türkiye’de bunun ithal-yerli kombinasyonunu en optimum şekilde yerleştirmek üzere yürüyoruz. Büyük otobüs işine girdikten sonra da Türkiye’de geniş bir ürün yelpazesi sunar hale geliyoruz." dedi.

 

Eurobus ilk yarının lideri

Eurobus ile 2006’da ilk altı ayda pazar lideri olduklarının altını çizen Selek, midibüs segmenti içerisinde yüzde 40’lık pazar payına ulaştıklarını belirtti. 5 yıllık plan çerçevesinde pazar paylarını katlama hedefine bakıldığında geçtiğimiz 7 aylık dönem değerlendirildiğinde hedefledikleri pazar payının üstüne çıktıklarını açıklayan Selek, Ege bölgesinin pazar payı olarak toplamda Türkiye ortalamasının üzerinde olduklarını ifade etti. Midibüs pazarında da yine Ege bölgesinde başarılı olduklarının altını çizen Selek, kamyonda Ege bölgesinde ilave bir başarının söz konusu olduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77