• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Kadın Tır Sürücüleri Mars Logistics ile Yola Çıktı

Kadın Tır Sürücüleri Mars Logistics ile Yola Çıktı
Mars Logistics, ocak ayında başlattığı Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur projesi ile Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusu ile ilgili çalışmalar yapıyor.

Proje kapsamında 2 kadın tır sürücüsü Mars Logisticste işe başladı.

itliğin Cinsiyeti Yoktur projesi kapsamında şirket içi ve şirket dışı toplumsal cinsiyet eşitliği algısını güçlendirmeyi hedefleyen Mars Logistics, 2021 yılının ocak ayından itibaren çalışmalar yapmaya başladı. Mars Logistics çalışanlarından oluşan Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur proje grubu, şirket içinde ve şirket dışında farkındalık çalışmaları yürütüyor.

2021 yılı stratejik plana kadın istihdamını artırma maddesini ekleyen Mars Logistics, yılbaşından bu yana kadar 79 kadın çalışanı işe aldı. Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, “Şirketin tüm işleyişine yaymayı amaçladığımız projenin bir ayağı da stratejik planımıza kadın istihdamını artırmayı eklemekti. Bu maddeyi eklediğimizden beri 79 kadın çalışma arkadaşımız aramıza katıldı.”

Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu

Herhangi bir işin iyi yapılıp yapılamayacağının ölçütünün cinsiyet olmadığına inanan Mars Logistics, tır sürücüsü istihdam ederken de şirket bünyesinde bir ilk gerçekleştirerek 2 kadın tır sürücüsünü işe aldı. Sahillioğlu, Bizim için önemli olan tarafsız bir şekilde değerlendirme yaparak doğru kişileri doğru pozisyonlara yerleştirmek. Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan şeffaf bir şekilde gerçekleştirdiğimiz işe alımlarda 2 kadın tır sürücüsü arkadaşımız ile çalışmaya başladık.” dedi.

Kadın isterse başaramayacağı iş yok”

Mars Logistics filosunda tır sürücüsü olarak çalışmaya başlayan Sevil Yıldız, çocukluğundan beri hayalinin tır sürücüsü olmak olduğunu belirtti ve dışarıdan bakıldığında erkek işi olarak adlandırılan tır sürücülüğü konusunda şu sözleri söyledi: Yaptığımız iş kolay bir iş değil, dışarıdan bakan bir kişi tır sürücülüğü erkek işidir, kadın yapamaz diye bakıyorlar ancak kadın isterse başaramayacağı hiçbir iş yok.”

Yıldız, tır sürücüsü olmak isteyen ancak erkek mesleği olarak görüldüğü için cesareti olmayan kadınlar için, Kadının yapamayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki istesinler, cesaret etsinler.” dedi.

Günümüzde hiçbir işin kadını erkeği kalmadığını düşünüyorum”

mars-logistics-kadin-surucu-02.jpg

Mars Logisticste işe başlayan diğer bir tır sürücüsü Kübra Şeker, Türkiye’de kadın tır sürücüsü olmayı şöyle anlattı: Türkiye’de bu mesleği yapan kadın fazla olmadığından insanlar hem yadırgıyor hem de çok mutlu oluyorlar. Günümüzde hiçbir işin kadını erkeği kalmadığını düşünüyorum. Araç kullanmayı seven herkes tır sürücüsü olabilir.” Şeker, Mars Logisticste, kadınların tüm süreçlerde yer aldığını ve bir aile ortamının sağlandığını ifade etti.

Kadın sürücü almaya devam edeceğiz

Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Sahillioğlu, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışmalar yapmayı sürdüreceklerini belirterek, Mars Logistics olarak kadına yönelik her türlü negatif ayrımcılığın karşısındayız. Şirketimizin her alanında sürdürdüğümüz eşitlik politikamızı uygulamaya, projeler geliştirmeye ve kadın sürücü almaya devam edeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77