• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Kimberly-Clark Türkiye’de CHEP’i Seçti

Kimberly-Clark Türkiye’de CHEP’i Seçti
Palet havuzlama çözümleri sunan CHEP, kişisel bakım ürünleri alanında küresel bir oyuncu olan Kimberly-Clark ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Kimberly-Clark, bu işbirliği çerçevesinde Türkiye’deki tüm beyaz palet akışlarını CHEP palet havuzlama sis

Palet havuzlama çözümleri sunan CHEP, kişisel bakım ürünleri alanında küresel bir oyuncu olan Kimberly-Clark ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Kimberly-Clark, bu işbirliği çerçevesinde Türkiye’deki tüm beyaz palet akışlarını CHEP palet havuzlama sistemine dönüştürecek.

Tüketim malları, taze ürün, içecek ve otomotiv gibi sektörlerde dünyanın en büyük şirketlerine palet havuzlama çözümleri sunan CHEP, dünya çapında 57 bin çalışanıyla 80’i aşkın ülkede faaliyet gösteren, kişisel bakım ürünleri alanında uzmanlaşmış 140 yıllık ABD’li şirket Kimberly-Clark’ın Türkiye’deki yeni müşterisi oldu. 2005 yılında Kotex ve inkontinans ürünleri sunan Depend markalarıyla Türkiye’ye giriş yapan Kimberly-Clark, imzalanan iki yıllık sözleşmeyle, CHEP’in Türkiye’deki palet havuzlama sistemine dahil edilecek.

Türkiye’yi Huggies çocuk bezi ve mendil markası için ihracat merkezi olarak belirleyen ve küresel büyüme stratejisinin önemli bir oyuncusu olarak gören Kimberly-Clark’ın Lojistik Müdürü Akın Hakan, “CHEP ile kurduğumuz bu ortaklığın amacı, palet yönetimi ve lojistikteki harcamalarımızı azaltarak rekabet gücümüzü artırmak” dedi. CHEP’le kurdukları işbirliği sayesinde palet maliyetlerini düşürdüklerini ve büyük oranda tasarruf ettiklerini söyleyen Hakan sözlerine şöyle devam etti: “Ürünlerimizi taşımak için beyaz ahşap palet takas sistemi kapsamında kendi paletlerimizi satın almak için önemli paralar harcıyorduk. Ancak paletlerin geri alınması çok masraflıydı ve paletlere harcadığımız paralarla özünde zarar etmiş oluyorduk. Müşterilerimizin olumlu karşıladığı bu işbirliği kararını bir an önce uygulamaya koyup CHEP’in verimli palet havuzlama sistemi sayesinde maliyetlerimizi büyük ölçüde düşüreceğiz.”


Güçlü: “İşletme riski ve ürün hasarı büyük ölçüde azalacak”

Müşteri portföyünde Unilever, Procter & Gamble, Sysco, Kellogg's, Kraft, Nestlé, Ford ve GM gibi küresel markaları barındıran CHEP’in Türkiye Genel Müdürü Emir Güçlü, Kimberly-Clark’ı Türkiye’deki yeni CHEP müşterisi olarak görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, şirketin yeni işbirliği konusunda şunları söyledi: “Palet havuzlama çözümlerinde lider bir firma olarak, geniş ürün ve hizmet yelpazemiz yoluyla yeni müşteriler ediniyoruz. Böylece üreticiler, perakendeciler ve lojistik hizmeti sağlayıcılarıyla kurduğumuz işbirliğini gün geçtikçe çeşitlendiriyoruz. Bunun yanı sıra, Orta ve Doğu Avrupa'da yedi ülkeye daha girerek büyüme kapasitemizi yükseltmeye devam ediyoruz. İmzaladığımız bu yeni sözleşme ise, CHEP’in çevresel açıdan sürdürülebilir hizmet anlayışını Kimberly-Clark’a aktaracak ve Kimberly-Clark’ın işletme riskini ve ürün hasarını da büyük ölçüde azaltarak müşterilerine yönelik verimliliğini artıracak.”

Beyaz palet takasından CHEP’in palet havuzlama sistemine geçiş yapmak, çevre üzerindeki olumsuz etkileri de azaltıyor. CHEP tarafından sunulan özgün havuzlama sistemi sayesinde tedarik zinciri verimliliği artarken, nakliye sırasındaki karbon salınımları da ciddi ölçüde azalıyor. Paletlerin, sandıkların ve konteynerlerin kullanıcıları ise, bu ürünleri tekrar tekrar kullanırken, hammadde tüketimini ve atıklarını da büyük oranda azaltabiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77