• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Limancılık Sektörü Aliağa’da Zirvede Buluşuyor

Limancılık Sektörü Aliağa’da Zirvede Buluşuyor
İzmir’in sanayi ve deniz ticaret bölgesi Aliağa, 9 Kasım 2013 tarihinde ilki gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.

İzmir’in sanayi ve deniz ticaret bölgesi Aliağa, 9 Kasım 2013 tarihinde ilki gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Aliağa Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilecek organizasyonda sektörün bileşenleri buluşacak.


Kentteki 7 iskeleden yılda 54 milyon ton elleçlemenin yapıldığı Aliağa’da denizcilik ve liman işletmeciliği hızla gelişiyor. Yılda 5 bin geminin giriş-çıkış yaptığı Aliağa’da 2012 rakamlarına göre yılda 10 milyar 800 milyon dolara yakın ihracat yapıldı. Sektörün durumu tartışılırken, Aliağa’daki potansiyellerin değerlendirilip geliştirilmesi için fikirlerin paylaşılacağı Zirve, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İç Sular Genel Müdürlüğü, TURKLİM (Türkiye Liman İşletmecileri Derneği), UTİKAD (Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği) ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin desteğiyle gerçekleşecek.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’nde konteyner taşımacılığından, liman yönetimi konusundaki mevzuatlara kadar pek çok konunun ele alınacağı bilgisini verdi. Saka, liman ve lojistik entegrasyonu, operasyonel faaliyetler konusunda görüşlerin aktarılacağı organizasyonda, lojistik köyler konusunu da ele alınacağını belirtti. Ayrıca; Avrupa’dan lojistik köy örnekleri ve yönetim biçimlerinin değerlendirileceği Zirve’de, ‘Aliağa bir lojistik köy olarak planlanmalı mı?’ gibi konular da tartışılacak.  

ALTO’da gerçekleşecek olan zirveye, ilçede yer alan özel liman işletmeleri başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışından katılım olacak. Akademisyenlerin katılımları ile yönlendireceği zirvede lojistik konularda da Almanya’nın Hamburg ve Bremen eyaletlerinde bulunan lojistik köylerden gelecek olan lojistik köy heyetleri açıklamalarda bulunacak.

Uluslararası organizasyonların önemine dikkat çeken Adnan Saka, “Aliağa’daki liman yönetimi ve deniz ticaretindeki gelişmeler sadece İzmir için değil, Türkiye için çok önemli. Bu sürecin doğru yönetilmesi gerekiyor. Bu konuda sektörün tüm bileşenlerini buluşturarak bu konuda gelişim dinamiklerini masaya yatıracağız” diye konuştu.



4 Kasım 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77