• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

logitrans Küresel Isınma ve Sürdürülebilirlik Konularına Odaklanıyor

logitrans Küresel Isınma ve Sürdürülebilirlik Konularına Odaklanıyor
-- Küresel ısınma ve iklim değişiminin bir sonucu olarak yaşanan aşırı hava hareketleri, yüksek sıcaklıklar, don ve kuraklık gibi riskli iklim olayları gıda üretimi kadar gıdaya erişim, gıdanın korunması ve lojistiğini de çok ciddi şekilde tehdit ediyor.

-- Isı kontrollü araçlarla serin soğuk ve donuk olarak taşıması yapılan et-tavuk-balık hatta meşrubat ve dondurma gibi gıda ürünlerinde, modern lojistik olanaklar sayesinde arz-talep zinciri bir şekilde işliyor.

-- Yaş sebze ve meyve gibi ürünlerin taşıma ve koruma süreçlerindeki hatalar nedeniyle tarladan manava kadar ziyan olma oranı yüzde 25 gibi yüksek bir düzeye çıkıyor.

-- BM, FAO, UNICEF gibi kurumlar açlık tehdidine ve dünyada açlık çeken insan sayısının 800 milyonu aştığına dikkat çekerken, gıda zincirlerinde meydana gelen kayıplar ve ziyanların önüne geçilmesi daha büyük önem taşıyor.


İklim değişimi ve küresel ısınma kaynaklı sıra dışı hava olayları, bu iklim hareketlerinin yarattığı yıkımlar ve felaketler dünyanın gündeminde aciliyet yönünden ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. Tarım ve hayvancılık gibi doğrudan üretime yönelik faaliyetlerini çeşitli nedenlerle ve daha iyi yaşam beklentisi umuduyla terk edip şehirlere göç etme eğilimi eski yoğunluğunu kaybetse de tersine göçten bahsetmek henüz söz konusu değil.

Öte yandan dünya nüfusu ve buna bağlı olarak gıda talebi de hızla artıyor. Bütün bunlar yaşanırken gıdaya erişim sorunu da özellikle pandemi döneminde kendini çok daha yüksek oranda hissettirdi. “BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşların raporları gösteriyor ki dünyada bir milyona yakın nüfus açlık ve gıdaya erişim riski ile karşı karşıya,” diyen EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç; “Bu soruna lojistik süreçlerdeki kayıpları da dikkate alarak bakınca, olayın vahameti daha da artıyor.” dedi.

EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç
Gıda Krizi ve Lojistik Zincirin Önemi

Ekin Seren Ünsaç, aşırı iklim olaylarının yarattığı endişenin yanı sıra kırsal yörelerde hayvancılık ve tarımsal üretim gibi hayati önemdeki faaliyetleri bırakma eğiliminin arttığına dikkat çekerek “Tarımsal üretim ve hayvancılıkla uğraşan çiftçi nüfusumuz azalıyor. Artan ve şehirlere yerleşen nüfusun gıda talebini karşılamak ise giderek güçleşiyor. Türkiye, yaş sebze ve meyve açısından birçok ülkeye göre daha şanslı. Ancak lojistik süreçlerdeki kayıplar nedeniyle bu tür ürünlerde yaşanan fiyat artışları kentlerde yaşamı çok daha pahalı hale getiriyor. Isı kontrollü taşıma ve depolama gerektiren ürünlerin lojistik süreçlerinde verimlilik korunabiliyor. Ancak buna uyulmadan yapılan taşıma ve depolamalarda yaşanan kayıplar, durumu maliyetler ve verimlilik yönünden daha da sorunlu bir hale getiriyor.” dedi.

Vitrin Olacak

EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç, Paris İklim anlaşması ve AB Yeşil Mutabakatı ile somutluk kazanan iklim değişikliğine karşı mücadelenin önemine vurgu yaparak; “Kendini her boyutuyla hissettiren küresel ısınma, pek çok alanda katı tedbirlerin almasını gerekli kılıyor. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, küresel ısınmaya karşı şirketler bazındaki mücadele örneklerine de vitrin olacak.” dedi.

Ekin Seren Ünsaç, “Fuarımız 16-18 Kasım 2022 tarihinde 15. kez kapılarını açıyor.” diyerek şunları söyledi:

“Küresel ısınma tüm dünyada her yanıyla gündeme geliyor. logitrans bu yıl tüm fuar süresince sürdürülebilirlik konusuna daha geniş bir yer açacak. Lojistik sektörü tüm paydaşlarıyla birlikte çevre kirliliği ve küresel ısınmaya karşı mücadelede en çok sorumluluk yüklenen kesimlerin arasında yer alıyor. Bu nedenle lojistik sektörü ve paydaşları, daha temiz bir dünya hedefi doğrultusunda küresel ısınma konusunu logitrans fuarı kapsamında her yönüyle ele alacak. logitrans lojistiğe dair pek çok konunun yanı sıra iklim konusuna odaklanan oturumlara ev sahipliği yapacak. logitrans Fuarı, iklim ve hava şartları ne olursa olsun gerçekleşmesi gereken lojistik operasyonların en verimli ve insanlığa yararlı şekilde sürdürülebilir kılınması için bu konuların her boyutuyla ele alınacağı etkinliklerle dolu bir kurguyla gerçekleşecek. Katılımcılarımız fuar süresince kendi çözümlerini sunarken, fuar kapsamındaki akademik, mesleki, resmi ve sivil toplum örgütlerinin etkinlikleri de bu konuya odaklı olacak.”

logitrans Küresel Isınma ve Sürdürülebilirlik Konularına Odaklanıyor

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

“Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı”, EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti tarafından 16-18 Kasım 2022 tarihleri arasında Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 15. kez düzenlenecektir. Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturan logitrans; lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77