• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Logitrans Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Logitrans Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu
TÜRKİYE’DE bir ilk gerçekleşti ve lojistik ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Logitrans Transport Lojistik Fuarı kapsamında organize edilen ve Ulaştırma Bakanlığı’nın desteğini alan Logitrans Lojistik Ödülleri için 51

TÜRKİYE’DE bir ilk gerçekleşti ve lojistik ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Logitrans Transport Lojistik Fuarı kapsamında organize edilen ve Ulaştırma Bakanlığı’nın desteğini alan Logitrans Lojistik Ödülleri için 51 firma ve proje yarıştı. Sektör medyası ve sektör dernekleri tarafından desteklenen ve birlikte organize edilen yarışmanın ödül töreni, 4 Kasım akşamı İstanbul Fuar Merkezi fuayesinde gerçekleştirildi. Ödül töreninde yerli ve yabancı yüzlerce sektör mensubunun yanısıra çok sayıda gazeteci, sivil toplum örgütü temsilcisi ve fuar katılımcısı hazır bulundu.

‘Ulaştırma Bakanlığı Belgeli Hizmetler’ ile ‘Oda ve Derneklere Kayıtlı Hizmetler’in farklı kategorilerde değerlendirildi yarışmada, proje ve ürünlere de ‘Jüri Özel Ödülleri’ verildi.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada, ‘Türkiye’nin dünyadaki 20 büyük ekonomi arasında olmasının isimsiz kahramanları, 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin gizli garantileri olan taşımacılık ve lojistik şirketlerinin ödüllerini alacaklarını’ vurgulayan EKO Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun, yarışmanın jürisisin, ‘mesleki derneklerin ve özellikle sektör medyasının temsilcileriyle; saygın, güvenilir, güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya sahip olduğunu’ açıkladı. 

Yıllardır sektörün hafıza kartı gibi çalışan, bilgiyi biriktiren, kavramları zenginleştiren, dil üreten, her anlamdaki zenginliğe katkıda bulunan ve bugün de işini seviyeli bir şekilde sürdürmeye çalışan sektör yayınlarının gözünün yine sektörün üzerinde olduğunu ifade eden Altun, şunları söyledi: “Türkiye’de, bağımsız olarak ilk kez düzenlenen bu ölçekte bir ödül organizasyonunu gerçekleştirmek EKO Fuarcılık olarak bize nasip oldu. Ama hem bu sektörün büyümesinde hem de ödül organizasyonunda asıl itici güç; sektörümüzün saygın sivil toplum örgütleri ile sektörel yayınlarıdır. Bu arada Türk taşımacılığına büyük katkılar sağlamış bulunan Sayın Saffet Ulusoy’u da anmadan geçmek istemiyorum. Daha 1985 yılında bugünü görüp UND’nin Sesi Dergisi’ni yayınlamak üzere beni görevlendirmişti. 195 sayısını hazırladığım bu dergi, 10 yıldan fazla bir süre sektörde tek başına koştu.”

Ödül figürü hakkında da bilgi veren İlker Altun, Aykut Ayaztuna isimli heykel sanatçısı tarafından tasarlanan ödülün esin kaynağının, dünyayı sırtında taşıyan mitolojik Atlas olduğunu açıklayarak, “Mitolojiye göre Atlas, Olympos’a saldırdığı için Zeus tarafından gök kubbeyi omuzlarında taşımakla cezalandırılmıştır. Buradan hareketle, tıpta kafatasını taşıyan ilk omura da atlas adı verilmiştir. Bunun taşımacılık ve lojistik sektörüne çok uygun bir çağrışım olduğunu düşündük” diye konuştu.

Organizasyonu, Ulaştırma Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen Lojistik Ödülleri’nin alanları da verenleri de büyütecek bir ödül olduğunun altını çizen Altun, “Yeter ki; iletişim çağının gereklerini yerine getirmeyi bilelim... Yeter ki; P&R çalışmasını gerektiği gibi yapalım... Unutmayalım ki; kimsenin farkına varmadığı, ortaya çıkmamış, kamuoyunun bilmediği başarının -en azından ekonomik açıdan- bir önemi olamıyor” dedi.

İlker Altun, ödül organizasyonunda emeği geçen, komite üyeleri başta olmak üzere, tüm jüri üyeleri ve çalışanlar ile organizasyona güvenip logosunu kullandırarak himaye eden Ulaştırma Bakanlığı’na da teşekkürlerini sunarak konuşmasını noktaladı.


Konuşma yapan isimlerden biri de TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu oldu. EKO Fuarcılık ve MMI’ın gerçekleştirmiş olduğu işbirliğini kutlayarak sözlerine başlayan Nuhoğlu, “İşbirliklerinin, dünyaya daha yukarıdan bakmanın ve sınırların dışına çıkmanın önemini 2001 yılından beri yan yana geldiğim tüm lojistikçi ve nakliyeci arkadaşıma anlattım. Türkiye’nin bulunduğu coğrafya hem Doğu ile Batı hem Kuzey ile Güney arasında inanılmaz bir avantaj sunuyor. Türkiye, sadece köprü değil kültürlerin de birleştiği bir alan. Ne olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın lojistik sektörünün olmadığı bir alanda o ülkenin rekabetçiliğinin konuşulması mümkün değildir. Özellikle lojistik sektörü ve bu sektörün paydaşlarının yaptıkları çalışmalar bu bölgenin refahını da daha ileri taşıyacaktır” diye konuştu. 

Refahın artık dünyada komple üretildiğini ve bu refahtan lojistik sektörü oyuncularının pay alabilmesi için güçlü iş birliklerine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Nuhoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Artık bizler yurtdışında yatırım yapmış çok daha fazla lojistik firması görmek istiyoruz. En az 1.000-2 bin aracı olan Türk taşımacı firmalarını görmek istiyoruz hem Türkiye’deki hem Avrupa’daki müşterilerine ortak hizmet sunacak yapıların oluşmasını istiyoruz.

Bugün burada 4’üncüsü, yabancıların da katılımı ile gerçekleşen Logitrans Transport Lojistik Fuarı aslında benim temennilerimin de gerçekleştirildiğinin çok somut bir göstergesi.” 

Çetin Nuhoğlu, konuşmasının ardından, Jüri Özel Ödülüne layık görülen proje sahiplerinin ödüllerini verdi.


13 farklı dalda ödül dağıtıldı

Daha sonra kürsüye gelen CSCMP Türkiye Başkanı ve Ödül Komitesi Üyesi Atilla Yıldıztekin, sektöre yenilikçi ürünleri ile katkıda bulunarak Jüri Özel Ödülü almaya hak kazanan diğer firmalara ödülünü verdi. Ardından, L1 belgesi ile faaliyette bulunan yurtiçi lojistik işletmecileri dalında ödül almaya hak kazanan firmaların ödüllerini, Komite Üyesi İlker Altun, C2 belgeli uluslararası ticari eşya taşımacılarının ödüllerini de DTD Başkanı İbrahim Öz verdi. ARLOD adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel Hakan Albayrak, antrepo işletmecilerinin ödüllerini sahiplerine teslim ederken L2 belgeli uluslararası lojistik işletmecileri de ödüllerini RODER Genel Müdürü Hüseyin Kıyak’ın elinden aldılar.

Sonra da sırasıyla sektör medyasının temsilcileri sahneye çıktı. Maya Yayınları Genel Müdürü Vahit Mahmatlı, R1 belgeli yurtiçi taşıma işleri organizatörlerine; Perşembe Rotası Editörü Murat Erdoğan, demiryolu taşıması firmalarına;  Lojistik Ekipmanlar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Onur da M2 belgesi ile faaliyet gösteren yurtiçi kargo işletmecilerine ödüllerini verdiler. Daha sonra R2 belgeli uluslararası taşıma işleri organizatörleri, P2 belgeli yurtiçi dağıtım işletmecileri ve IATA belgeli uluslararası hava taşıma firmaları ödüllerini sırasıyla; Kargo Haber Genel Yayın Yönetmeni Serhat Baş, Ticari Araçlar Dergisi Editörü Nurten Berberoğlu ve Taşımacılar Gazetesi Yayın Koordinatörü Mete Kalender’in elinden aldılar.

Lojistik ödülleri için Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınan yetki belgeleri kapsamında 7 dalda ödül verildi. Belge kapsamına girmemekle birlikte demiryolu taşımacıları, liman işletmecileri gibi sivil toplum üyeliği ile tanımlanan 5 dalda da ödül ihdas edildi. Böylece 12 dalda 25 ödül verilmiş oldu. En yoğun başvuru yaşanan dal 13 firmanın yarıştığı C2 yetki belgeli firmalar dalı oldu. Onu 5 firmanın ‘en iyisi benim’ dediği L1 belgeli firmalar sınıfı izledi. Özel projelerin yarıştığı Jüri Özel Ödülü kategorisinde ise medya mensubu jüri üyeleri tarafından önerilen 3 tedarikçi de dahil olmak üzere 16 yarışmacı vardı. Böylece toplam 13 kategoride ödül dağıtılmış oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77