• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Logitrans Transport Lojistik Fuarı Göz Kamaştırdı

Logitrans Transport Lojistik Fuarı Göz Kamaştırdı
BU yıl 4’üncü kez düzenlenen Logitrans Transport Lojistik Fuarı, adeta göz kamaştırdı. 13 ülkeden 17 yabancı katılımcısı, 21 ülkeden 400 civarında yabancı ziyaretçisiyle büyük beğeni toplayan Logitrans, gelecek yıllar için de umut verdi.
Türkiy

BU yıl 4’üncü kez düzenlenen Logitrans Transport Lojistik Fuarı, adeta göz kamaştırdı. 13 ülkeden 17 yabancı katılımcısı, 21 ülkeden 400 civarında yabancı ziyaretçisiyle büyük beğeni toplayan Logitrans, gelecek yıllar için de umut verdi. 

Türkiye’de büyük bir hızla gelişen lojistik etkinliklere yaraşır bir fuar olma yolunda hızla ilerleyen Logitrans’ın 213 markayı temsil eden 102 katılımcısı ve 8 bin kadar ziyaretçisi, daha şimdiden 2011 için gün saymaya başladı. 2011 yılında dünyanın en büyük fuarcılık şirketlerinden biri olan Messe München International (MMI) ile birlikte düzenlenecek olan Logitrans için iki misli büyüme hedefi açıklandı. Katılımcılarının yarısının uluslararası firmalardan oluşması beklenen fuarın bu yıl yakaladığı ivme, bu hedefi destekler nitelikte. Uzun yıllardır sektörel yayınlar hazırlayan bir ekibin yaklaşık 6 yıldır organize ettiği fuarın arkasında, sektör medyasının ve derneklerinin de büyük desteği bulunuyor.

Türkiye ve komşu bölgelerinin en etkili transport ve lojistik fuarı olan ve marka haline gelen Logitrans, Doğu-Batı arısında gerçekleşen yük hareketinin tam ortasında yer alan Türkiye’de, bu yükü depolayan, karadan, denizden, havadan ya da demiryolu ile taşıyan, elleçleyen, yükün takibini sağlayan, sigortalayan kısacası tedarik zinciri halkalarını oluşturan hizmetleri sunan tüm firmaları bir araya getirdi. Türkiye’de giderek artan lojistik talep dikkate alındığında yeniliklerin tanıtıldığı, yeni iş bağlantılarının kurulduğu kısacası sinerjinin yaratıldığı bir platform olan Logitrans’a, Türkiye’nin farklı illeri yanında, çevre ülkelerden gelen ziyaretçilerin de gösterdiği yoğun ilgi, fuarın beklentileri karşıladığının da bir göstergesiydi. Türkiye’deki lojistik potansiyelin farkındalığı ile bu yatırımları yapan ve yoğun rekabetin yaşandığı sektörde pastadan pay almaya çalışan firmaların kendilerini göstermeleri ve rakiplerini de görmeleri açısından ayrı bir öneme sahip olan Logitrans, sektörde yapılan bu tür organizasyonların önemini de bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Lojistik ve taşımacılık sektörünün öneminin giderek arttığı bu ortamda EKO Fuarcılık tarafından düzenlenen Logitrans Transport Lojistik Fuarı, 4-6 Kasım 2010 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuar, Türkiye’de lojistik ve taşımacılık sektörünün en önemli oyuncuları yanında sektörün en etkin örgütlerinden de destek gördü.

Logitrans, Türkiye’nin vize uygulamadığı Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Libya gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’nin dış ticaretinde ilk sırada yer alan Almanya ve RO-RO hatlarının bulunduğu İtalya, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden gelen ziyaretçileri ağırladı.

Logitrans Fuarı’nda, karayolu taşımacıları, 3’üncü ve 4’üncü Parti lojistik şirketleri, demiryolu ve denizyolu acenteleri, havayolları, liman otoriteleri, tedarik zinciri yöneticileri, sigorta ve finans kurumları yerlerini aldılar. Sektörün endüstriyel ayağından ise depolama ve raf sistemleri, forklift, istif makineleri ile depo ekipmanları, yazılım ve otomasyon çözümleri, araç takip ve filo yönetim sistemleri sunan firmalar müşterileri ile bir araya geldiler.

Dağıtılan binlerce yayın, broşür, promosyon ve sergilenen hizmetlerin tanıtım materyalleriyle zenginleşen üç günlük bir lojistik şovun yaşandığı fuar, sektörün önde gelen 33 ulusal ve uluslararası yayını tarafından da desteklendi


Basın toplantıları, kokteyller, çeşitli ‘workshoplar’ın da içerik kazandırdığı fuara paralel olarak Logicity Uluslararası Tedarik Zinciri Konferansı da gerçekleştirildi. Havadan denize, karadan demiryoluna kadar farklı taşıma modları üç gün boyunca tartışılarak biri birinden ilginç sunumlar yapıldı. Türkiye’nin sektördeki önemli isimleri, tedarik zinciri ve lojistik üzerine konuşmalar gerçekleştirirken, uygulamalardaki başarılar da paylaşıldı.

Fuar kapsamındaki bir diğer önemli etkinlik ise bu yıl ilk kez organize edilen Logitrans 2010 Lojistik Ödülleri oldu. Türkiye’nin en büyük lojistik operatörlerinin katıldığı yarışmanın ödül töreni de fuar alanında gerçekleşti.

Katılımcılar için düzenlenen kokteyl ile birlikte gerçekleştirilen 2010 Lojistik Ödülleri töreni öncesinde, daha önce aralarında iyi niyet anlaşması imzalanmış bulunan EKO Fuarcılık ve MMI, Joint Venture’ oluşturmak üzere ortaklık sözleşmesini de imzaladılar.


Logitrans Farklı Etkinliklere de Sahne Oldu

Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın açılış günü olan 4 Kasım Perşembe akşamında EKO Fuarcılık tarafından katılımcılar için fuar alanında kokteyl düzenlendi. Fuarın ilk gününün yorgunluk ve stresinin atıldığı kokteylde katılımcılar, iş hayatından bir nebze uzaklaşarak sohbet etme imkanı buldular. 

Fuarda, firmalar tarafından gerçekleştirilen ve fuarı zenginleştiren organizasyonlar da oldu. Basın toplantılarının yapıldığı, kokteyllerin düzenlendiği fuarda, ‘workshop’lar da yapıldı. 

Fuarda yer alan Çoban Tur, düzenlediği kokteyl ile müşterileri ile bir kez daha buluşma fırsatı yakalarken, kokteyl esnasındaki müzik dinletisi ile de hem fuar katılımcıları hem de ziyaretçiler hoş vakit geçirdiler.

Logitrans, markaları müşterileri ile bir araya getirmesinin yanında firmaların kendi alanlarındaki yeni gelişmeleri basın ile paylaştıkları bir platform da yarattı. Bursa Bayii Mapar Otomotiv ile fuara katılan MAN, fuarın ilk günü düzenlediği toplantıda basın ile buluştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan MAN Kamyon ve Otobüs Tic. AŞ. CEO'su Tuncay Bekiroğlu, 2011 yılı beklentilerinden de söz etti.

Diğer bir etkinlik de ‘workshop’lar oldu. Rusya ve Ukrayna’dan gelen sektör temsilcileri workshop alanında sunumlarını gerçekleştirirken yeni iş fırsatları ile ilgili de değerlendirmelerde bulundular. Rusya Avrupa Lojistik Derneği (EALA) Başkanı Nikolay Tityukhin, uluslararası taşımacılıkta Kuzey-Güney koridorundaki mal akışının gelişimi ile ilgili dinleyicileri bilgilendirirken, Rusya’nın lojistik hizmet lideri Maxilog’un Müşteri Hizmetleri Başkanı Alexander Galkin ise Türk firmaları için Rusya’daki iş fırsatlarından söz etti. Galkin, uluslararası lojistikte risk yönetimi konusuna da değindi.

Workshop alanında sunum yapan diğer bir ülke de Romanya idi. Romanya Ulusal Karayolu Taşımacılar Birliği’nde (UNTRR) taşımacılık danışmanlığı yapan William Padina, Türkiye ve Romanya arasında gelişebilecek iş birlikleri ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77