• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

logitrans, Türkiye Ekonomisinin Büyümesine Paralel bir Seyir Kaydetti

logitrans, Türkiye Ekonomisinin Büyümesine Paralel bir Seyir Kaydetti
• Katılımcı sayısı yüzde 16 artışla 24 ülkeden 158 firma olarak gerçekleşti
• Katılımcıların yarıdan fazlası uluslararası firmalardan oluştu
• Türkiye, Akdeniz bölgesinin lojistik üssü olduğunu kanıtladı

Üç gün süren ve 15 Kasım 2019 tarihinde sona eren Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, 15.600 ziyaretçiyi ağırlarken katılımcı sayısını da yüzde 16 oranında arttırdı. 158 katılımcı firmanın yarıdan fazlası uluslararası firmalardan oluştu. En çok katılımcı, sırasıyla Almanya, İtalya, Avusturya ve Fransa’dan geldi. İlk kez Avrupa dışından bir ülke pavilyonu kuran Kanada, logitrans Fuarı’nın Avrasya’nın en büyük lojistik fuarı olarak önemini de teyit etmiş oldu.

Messe München Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Gerritzen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye, Akdeniz bölgesinde çok canlı bir üs. Katılımcı yelpazesi ve lojistik çözümlerin çeşitliliği, Türkiye’nin uluslararası ilgi gören, jeostratejik bir lojistik üs olduğunu kanıtlıyor,” dedi. İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılan Fuar, 11 bin 500 metrekarelik iki salonda düzenlendi ve 24 ülkeden 158 katılımcıyı (2018‘ 20 ülke 136 katılımcı) bir araya getirdi. Katılımcılar arasında Omsan ve Arkas gibi Türk hizmet sağlayıcılar; iki Danimarkalı firma olan DSV ve DFDS gibi uluslararası ortaklıklar ve Hamburg Süd, Trieste Limanı gibi deniz taşımacılığı sektörünün önemli oyuncuları da yer aldı.

logitrans, Türkiye Ekonomisinin Büyümesine Paralel bir Seyir Kaydetti

Sıcak satışta güçlü

logitrans’ın kapsadığı alanlar, tüm taşıma modlarının yanısıra proje, otomotiv ve tüketici malları lojistiğine de odaklanan sektörleri içerdi. Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, fuar deneyimini değerlendirirken şunları söyledi: “Mevcut ve potansiyel müşterilerimizle bir araya gelme fırsatı veren bu fuar sayesinde sıcak satış yaparak fırsatlarımızı hızlıca satışa dönüştürüp iş bağlantıları yapıyoruz. Satış ekiplerimiz belki bir ayda yapacakları müşteri ziyaretlerini bu fuar esnasında gerçekleştirerek satışlarımıza oldukça olumlu katkı sağlıyorlar.”

Schmitz Cargobull Treyler Türkiye’nin Satış Direktörü Nihat Ö. Ayhan da benzer yorumlarda bulundu: “Ürünlerimize ilgi muazzamdı. logitrans bir kez daha sadece iyi iletişim anlamında değil aynı zamanda fuar sırasında başarılı ticaret gerçekleştirme açısından da iyi bir platform olduğunu kanıtladı.”

Yeni İpek Yolu için bağlantı platformu

EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti. İdari Direktörü İlker Altun da açılış konuşmasında şunları vurguladı: “Türkiye’de muazzam altyapı yatırımları yapılıyor. Ekonomimiz büyüyor. Türkiye bir kez daha kendisini global lojistik zincirlerinde Avrasya’nın üssü ve her şeyin ötesinde de Kafkaslar üzerinden geçen orta koridorda Yeni İpek Yolu için bir merkez olarak konumlandırıyor.” Türkiye için bu ‘güçlü lojistik üs olma’ iddiasına bağlı olarak fuarın konuları; Kuzey Afrika ve Güneydoğu Avrupa’yı hedefleyen tedarik zincirleri ile Orta Doğu ve Çin’e yönelik taşımalara odaklandı. Avusturyalı Rail Cargo Group, Alman Kombiverkehr ve Trans-Hazar Uluslararası Taşıma Güzergahı uluslararası derneği TITR ve derneğin Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan (BDT) gelen üyeleri de intermodal bağlantıların temsilcileri olarak fuarda yerlerini aldılar.

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

Avrasya için güçlü bir üs

Son dönemde hızla artan internet ticareti ve otomotiv endüstrisinde yükselişe geçen üretim rakamları, mal hacminin artışındaki en önemli motivasyonlar arasında. Ekonomik büyümesini hızlandırmayı hedefleyen Türkiye, dünya çapında iletişim ağını genişletiyor. Avrupa dışından ilk kez ülke pavilyonu kuran Kanada firmaları da, bu anlamda fuarın ilgi çeken katılımcılarından oldu. Türkiye’nin bir numaralı ticaret ortağı olan Almanya fuara 15 firma ve ülke pavilyonu ile katıldı. Logistics Alliance Germany Baş Danışmanı Stefan Schröder yönetiminde düzenlenen konferans programında, Alman Universal Transport ve Am Zehnhoff-Söns şirketlerinin temsilcileri ve Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı Yük taşımacılığı ve Lojistik Bölüm Başkanı Peter Lüttjohann, yenilikçi Alman lojistik çözümlerini anlattılar.

Bir sonraki logitrans Fuarı, 11-13 Kasım 2020 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77