• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Mars Hava ve Deniz Kargo Fuar ve Etkinlik Lojistiği Müdürü Namık Keleş: “Fuar Lojistiğinde En Önemli Nokta Termin Zamanı”

Mars Hava ve Deniz Kargo Fuar ve Etkinlik Lojistiği Müdürü Namık Keleş: “Fuar Lojistiğinde En Önemli Nokta Termin Zamanı”
Mars Logistics, güçlü altyapıları, entegre çözümleri, uzman kadrosu ile fuar ve etkinlik lojistiği alanında dünya standartlarında hizmet vermeye devam ediyor.

Fuar lojistiğinde en önemli noktanın termin zamanı olduğunu söyleyen Mars Hava ve Deniz Kargo Fuar ve Etkinlik Lojistiği Müdürü Namık Keleş, “Lojistik firmalarının fuar birimleri, diğer taşıma türlerinden ayrı olarak bir işleyişle firmaların ürünlerini fuarlara taşıyor. Yine malzeme taşımacılığı yapılsa da termin süresi, fuar lojistiğinde en önemli nokta olarak diğer taşımalardan ayrılıyor. 2, 3, 4 senede bir yapılan fuarlara müşterilerin ürünlerinin ulaşmama, malzemelerinin sergilenmeme ihtimalinin olmaması gerekiyor. Bu da fuar taşımacılığında termin süresinin önemini gösteriyor.” dedi.

Fuar Lojistiği hakkında bilgi verir misiniz? Şirket olarak ‘’Fuar Lojistiği’’ stratejinizin temellerini neler oluşturuyor?

Firmaların belli pazarlara ve müşterilere ulaşabilmek için katıldıkları sektör fuarları var. Gıda, makine, tekstil gibi sektörlerde üretimin olduğu her alanda fuarlar yapılıyor. Bu fuarlara firmalar üretimlerini götürüyorlar ya da o sektörle ilgili gelişme olduğunda yeni üretilen ürünlerini götürüyorlar. Bu fuarlara dünyanın dört bir yanından katılımcılar geldiği için fuarlar bir buluşma noktası, ürününü gösterebileceği, tanıtabileceği ve potansiyel firmalar ile bir araya gelme alanları haline geliyor. 

Lojistik firmalarının fuar birimleri, diğer taşıma türlerinden ayrı olarak bir işleyişle firmaların ürünlerini fuarlara taşıyor. Yine malzeme taşımacılığı yapılsa da termin süresi, fuar lojistiğinde en önemli nokta olarak diğer taşımalardan ayrılıyor. 2, 3, 4 senede bir yapılan fuarlara müşterilerin ürünlerinin ulaşmama, malzemelerinin sergilenmeme ihtimalinin olmaması gerekiyor. Bu da fuar taşımacılığında termin süresinin önemini gösteriyor. 

Mars Hava ve Deniz Kargo Fuar ve Etkinlik Lojistiği Müdürü Namık Keleş: “Fuar Lojistiğinde En Önemli Nokta Termin Zamanı”

Fuar lojistiğinde bir diğer önemli konu da malzemelerin fuarlarda sergilenmek üzere taşınması esnasında hasarsız, istenilen şekilde ulaşmasını sağlamak. Mars Air & Sea olarak firmadan malzemeyi alarak, istenilen yere, istenilen zamanda, hasarsız bir şekilde ulaştırıyoruz. Ürünün taşınmasının dışında sigortası, paketlenmesi gibi aşamalarda da müşterilerimize hem İTO’nun düzenlediği milli katılım fuarlarında hem de bireysel katılımlarda anahtar teslim hizmet veriyoruz. Tüm süreçlerle bire bir ilgileniyoruz.

Diğer taşıma türlerinden farklı olarak fuar ve etkinlik lojistiğinde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Fuarlar lojistiğindeki en önemli süreçlere değinir misiniz?

Süreçteki en önemli nokta termin süresi. Öncelikle firmanın katılacağı fuar tarihini ve ürünlerin teslim tarihini bilmek, buna göre hangi taşıma türünü kullanacağımızı planlamamız gerekiyor.

Bir talep geldiği zaman o talebi yerine getirip getiremeyeceğimizi bilmek, müşterilerimize eksiksiz bilgi vermemiz gerekli. Fuar hangi ülkede olacaksa o ülkenin gümrük mevzuatlarına hakim olmak, hangi ürünün taşıması yapılacaksa o ürün ile ilgili gerekli belgeler konusunda müşterimize bilgi vermek de en önemli konulardan.

Bizim vereceğimiz hizmet kadar ürünün ambalajlanması da önemli oluyor. Duruma göre müşterimiz ile iletişime geçerek daha sağlıklı bir organizasyon gerçekleştirmek adına paketleme türünü değiştirebiliyoruz.

Fuar lojistiğinde en önemli nokta termin zamanı olduğu için, riski minimize edecek şekilde hazırlıklarımızı yapıyor ve operasyonu gerçekleştiriyoruz.

Uluslararası fuarlar açısından yaşanan hareketlilik fuar taşımacılığına nasıl etki ediyor?

Hareketlilik arttığında hedef belirlememiz ve bu hareketliliği iyi yönetmemiz gerekiyor. Planlanan fuarların operasyon sağlığını tehlikeye atmamak, müşterilerimizi eksiksiz bir şekilde ve zamanında fuarlara ulaştırmak önceliğimiz.

Bu lojistik hizmetini verirken ne tür evrak ve belgeler kullanılıyor?

Hem sektöre ve taşınan ürüne göre hem de ülkenin gümrük mevzuatına göre belgeler değişiyor. Ürünün ihtiyacı hangi evrağı gerektiriyorsa bu evrağı kullanıyoruz, müşterilerimizi bilgilendiriyoruz ve bu sürecin yönetimini yapıyoruz.

Bu hizmeti sunarken ne gibi sorunlarla karşılaşıyorsunuz?

En büyük sorun malzemenin kendisiyle alakalı sıkıntılar oluyor. Firmayla görüştüğümüzde göndereceğini beyan ettiği ürünlerin, gönderdiği ürünlerle uymadığı, gönderilen ürünler içinde beyan dışı malzemeler olduğu zaman sorun yaşıyoruz.

Termin süresi önemli noktalardan biri. Malzemenin belirtilen süre içinde istenilen yere ulaşması gerekiyor. Karayolundaki sınırlarda oluşa yoğunluk, denizyolunda hava şartları, grevler, aktarma operasyonlarındaki operasyonlar, tüm taşıma modları için ülkeler arası ilişkiler termin sürelerimizi etkileyebiliyor.

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77