• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Matrix Lojistik Hizmetlerini Çeşitlendirdi

Matrix Lojistik Hizmetlerini Çeşitlendirdi
2009 yılının Şubat ayı itibari ile beşinci yılını tamamlayan Matrix Lojistik, 2008 yılında da geleneği bozmayarak yüzde 40 büyüme kaydetti.

Dünyamızın son dönemde içinde bulunduğu olumsuz gidişatın etkisiyle şirketin beşinci yılını kutlayabilme enerjisi içinde olamadıklarını ifade eden Matrix Lojistik Genel Müdürü Burak Savaşan, ayrıca yüksek oranlı büyüme geleneğinin bu sene bozulacağını, hedef ve stratejilerini pazarın yüzde 50 küçülmesi üzerine kurmaya çalıştıklarını açıklayarak şunları söyledi: “Genç bir firma olarak, yüksek büyüme oranlarımızın da etkisiyle, son 3 sene içerisinde ciddi yatırımlar yaptık. Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, hizmet çesitliliği sağlayabilmek adına hem kamyon taşıyıcı, hem de oto taşıyıcı filomuzu genişlettik. Buna ek olarak arazi ve antrepo yatırımları gerçekleştirdik. İçinde bulunduğumuz şu zor dönemde bütün nakliyeci ve yatırımcılar gibi bizler de ayakta kalma mücadelesi vereceğiz. Bunu yaparken krizi körükleyici etkisi olan çözümlerden mümkün olduğunca kendi çapımızda kaçınmaya çalışarak, öncelikli olarak hizmet sektöründe en önemli yatırımımız olan insan kaynaklarımızı koruyarak yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz.”
 

Matrix, araç stoklama antreposunu devreye soktu

2008 yılı ortalarında İzmit Arslanbey bölgesinde 26 bin m2 kiralık arazi üzerinde yatırım yaparak, bu sahayı gümrüksüz araç stoklama sahası olarak işletmeye başladı.

Öte yandan, uzun süredir yatırımını yapmakta olduğu, lojistik merkezi seçilen İstanbul Orhanlı bölgesindeki arazisi üzerinde de yatırımlarını ve gümrük izinlerini tamamlayarak, Ocak 2009 itibarıyla gümrüklü araç stoklama antreposunu faaliyete geçirdi.


Kuzey Afrika’ya RO-RO seferleri

Matrix, ağırlıklı faaliyet gösterdikleri Avrupa ve Rusya bölgelerinde ihracat/ithalat işlem hacminin 2009 yılında yüksek bir düşüş yaşayacağı öngörüsüyle, 2008 kasım ayında Kuzay Afrika bölgesine, özellikle Cezayir ve Libya limanlarına Derince çıkışlı RO-RO seferleri düzenlemeye başladı.

Burak Savaşan, bu yeni faaliyeti şu şekilde açıkladı: “Senelerdir Türkiye’den Kuzey Afrika bölgesine malesef düzenli bir RO-RO hattı kurulamadı. Seferlerin düzensiz ve az sıklıkla olması bizleri ve müşterilerimizi çok zorladı. Cezayir ve Libya limanlarına son 3 aydır 8 sefer düzenleyerek ilk aşamada ciddi bir başarı yakalamış bulunmaktayız. Bu bölgelere Derince Limanı’ndan her ay iki veya üç RO-RO seferi düzenleyerek, müşterilerimizin yeni pazar arayışları içerisinde bu bölgelere de satış yapmasına düzenli seferler ve uygun navlunlar ile katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. Şu ana kadar bu projeye destek veren tüm müşteri ve partnerlerimize teşekkür ederiz.”

İç taşıma faaliyetleri

“Firmamızın cirosunun yüzde 90’ını uluslararası kombine araç taşımacılığı faaliyetleri oluşturuyor. 2008 yılı içerisinde ve henüz imzalanan yeni sözleşmeler kapsamında, otomobil ve ağır ticari araçların yurtiçi bayi dağıtımları ile bu yöndeki faaliyetlerimizin ciro içerisindeki payını da artırmayı hedeflemekteyiz.” diyen Matrix Genel Müdür Yardımcısı Serhat Erkin ise, “Mevcut kamyon taşıyıcı ve oto taşıyıcı filomuz ile geçici plaka hizmetimiz ve tecrübeli şoför kadromuz sayesinde bunu rahatlıkla gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi.

Yaşanmakta olan kriz konusunda ise Burak Savaşan, bakış açısını şu şekilde aktardı: “Yatırımların finansal borçlanması gereği, her ne kadar birçoğumuz için ayakta kalmak gerçekten çok zor olacak ise de, bu sürecin bir düzeltme faktörü olarak uzun vadede tüketimin daha kontrollü olması, kaynakların daha doğru kullanımı ve sistemin bu yönde daha sağlıklı işlemesi gibi sonuçlara yolaçmasını beklemekteyim. Hepimizin bundan çıkaracağı dersler olması gerektiğine ve yaşayacağımız bu çetin sürecin en azından yeni nesillere faydası olacağına inanmak istemekteyim.”

Burak Savaşan, krizin süresi konusunda ise şu aşamada konuşulan herşeyin spekülasyondan ibaret olduğunu ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77