• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 27 °C

Merbu ve Tetnak Güçbirliğine Gitti

Merbu ve Tetnak Güçbirliğine Gitti
Ankara’nın önde gelen uluslararası taşımacılık firmalarından Merbu ve Tetnak’ın ortaklığıyla kurulan M&T Merbu Tetnak Antrepo İşletmeciliği ve Taşımacılık Ltd. Şti.’nin Ankara’nın Etimesgut semtinde inşa edilen antrepo tesisleri tö

Merbu ve Tetnak Uluslararası Taşımacılık ortaklığında kurulan M&T Merbu Tetnak Antrepo İşletmeciliği ve Taşımacılık’ın lojistik tesisi hizmete açıldı.

 

Ankara’nın önde gelen uluslararası taşımacılık firmalarından Merbu ve Tetnak’ın ortaklığıyla kurulan M&T Merbu Tetnak Antrepo İşletmeciliği ve Taşımacılık Ltd. Şti.’nin Ankara’nın Etimesgut semtinde inşa edilen antrepo tesisleri törenle hizmete açıldı. 4 milyon dolara malolan tesise kurucu şirketlerin ofisleri de taşındı.

18 Mayıs 2007 tarihindeki açılış törenine; Ankara Ticaret ve Sanayi Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün’ün yanı sıra çok sayıda uluslararası taşımacı ve davetli katıldı.


Açılışta bir konuşma yapan M&T Merbu Tetnak Antrepo İşletmeciliği ve Taşımacılık Ltd. Şti. kurucu ortağı Erhan Gündüz, Merbu Uluslararası Taşımacılık’ın sahibi Mahmut Hilmi Doğan ile güçlerini birleştirmelerinin gerekçesini şöyle açıkladı:

“Uluslararası rekabetin çok yoğun olduğu sektörde çok uluslu yabancı taşımacı firmaların artış göstermesi bizim ölçeğimizdeki firmaların özellikle hizmet zincirinde eksik halka olmaması hususunda tedbir almaya zorlamıştır. Biz de bu  konuyu aramızda tartıştık bir an önce güç birliği yapmanın faydasına inanarak M&T Merbu Tetnak Antrepo İşletmeciliği ve Taşımacılık Ltd. Şti‘ni kurmaya karar verdik.” dedi.

Şirketin şu anda 100 araçlık bir filo ve 2 bin metrekare A Tipi Genel Antrepo, 5 bin 500 metrekare de serbest depolama alanı ile müşterilerine hizmet  sunacağını söyleyen Gündüz; “M&T Lojistik yakın bir gelecekte rekabet gücü yüksek uluslararası yapılaşması olan bir lojistik firma olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir.” dedi.

Gündüz, sözlerini M&T Genel Müdürü Merter Doğan ve çalışma arkadaşlarına başarılar dileyerek tamamladı.


Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ise açılışta yaptığı konuşmada, “Sayın Mahmut Hilmi Doğan ve Sayın Erhan Gündüz ortaklığında Türkiye’de çok nadir olan bir olay gerçekleşmiş ve Türkiye’ye örnek olacak bir şirket kurulmuştur. Ülkemizde maalesef burada olduğu gibi birliktelikler değil ayrışmalar oluyor. İki kardeş yola çıkıyor, firma büyüyor daha sonra bölünmeler oluyor ve kurulan şirket üçte bir oranında küçülmüş oluyor. Burada ise iki ayrı nakliye şirketi birleşmiş ve büyük bir nakliye şirketi haline gelmiştir.” dedi.

Aygün, “Eğer küresel sermaye ile rekabet etmek istiyorsanız, bunu yapmak zorundasınız. Çünkü karşınızda bin-bin 500 araçlık dev filolar var.” diye konuştu.

İlk kez, birleşen bir şirketin açılışına katıldığını ifade eden Sinan Aygün, “İnşallah bu birleşme diğerlerine de örnek olur.” dedi.


M&T Lojistik Hakkında:

M&T Lojistik, kurucu firmalarının sahip olduğu Euro normlarına uygun, çevre dostu, ADR sınıfı tehlikeli madde taşıması için özel donanımlı 65 adet çekici, 75 adet optima treyler, 15 adet mega treyler ve 15 adet frigorifik treyler filosuyla uluslararası taşımacılık alanında hizmet çeşitliliği ve büyük bir kapasite sunuyor.

Yeni açılan tesislerinde 2 bin metrekare A Tipi Genel Antrepo ve 5 bin 500 metrekare de serbest depolama alanı kapasitesiyle hizmet sunacak olan M&T Lojistik aynı zamanda yurtdışı merkez ofisi GND GmbH Münih bünyesinde 2 bin metrekare ve tüm Avrupa sathına yayılan acente ağıyla özellikle Batı Avrupa ülkelerinde ülke farkı gözetmeksizin her türlü depolama ve aktarma hizmeti de veriyor.

M&T Lojistik’in yöneticiliğini ise 1999 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan ve söz konusu tarihten bu yana uluslararası taşımacılık alanında uğraş veren Merter Doğan yapacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77