• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

Mercedes Dağıtım Lojistiğinin Yıldızı

Mercedes Dağıtım Lojistiğinin Yıldızı
KENTSEL yaşam geliştikçe nüfüs yoğunluğu artmaya devam ediyor. Farklı gelir ve kültür seviyelerinin birarada yaşadığı şehirlerde ihtiyaçlar da farklılıklar gösteriyor. Tüketimin yoğun olduğu bu şehirlere o ülkenin farklı bölgelerinden ve dünyanın birçok ü

KENTSEL yaşam geliştikçe nüfüs yoğunluğu artmaya devam ediyor. Farklı gelir ve kültür seviyelerinin birarada yaşadığı şehirlerde ihtiyaçlar da farklılıklar gösteriyor. Tüketimin yoğun olduğu bu şehirlere o ülkenin farklı bölgelerinden ve dünyanın birçok ülkesinden mal hareketi gerçekleşiyor. Bu mallar daha çok şehrin dışında yer alan büyük depolardan daha küçük kamyon ve vanlarla şehrin farklı yerlerine dağıtılıyor. Bu ihtiyaca cevap veren araçlar üreten Daimler, 30 Haziran - 1 Temmuz 2010 tarihleri arasında Almanya’da Germersheim Global Logistics Center’da Dağıtım Sempozyumu gerçekleştirdi. Avrupa ticari araç ve taşımacılık yayınlarının mensuplarının davet edildiği etkinlikte yapılan sunumların ardından dağıtım amaçlı kullanılan çeşitli segmentlerdeki araçlar üstyapılarıyla birlikte incelendi. Günde 325 kamyonun yüklendiği Germersheim Global Logistics Center’da Daimler’ün ürettiği araçların yedek parça lojistiği gerçekleştiriliyor. 330 bin m2’lik depolama alanına sahip tesiste 2 bin 900 kişi çalışıyor.


Dağıtım kamyonlarına ihtiyaç artacak

Dağıtım Sempozyumu’nun konuşmacısı Daimler Gelecek Pazarlar Ve Müşteriler Başkanı Sylvia Diederichsmeier, Daimler AG'nin Toplum ve Teknoloji Araştırma Grubu’nun dağıtımın çekici ve treylerler ile merkez depolardan başladığını açıkladığını kaydetti.

Mobilya, elektrikli aletler, gıda, giyim vb. gibi ihtiyaç olan pek çok malın insanların günlük hayatında doğrudan evlerine, teslim edildiğine dikkat çeken Diederichsmeier, son yıllarda internet üzerinden alış verişin arttığını ve bu gelişimin de dağıtım trafiğini artırdığını söyledi.

UNO tahminlerine göre, kentsel nüfusun kırsal nüfusa göre 2030 yılında yaklaşık yüzde 60, 250 yılında da yüzde 70 artacağını kaydeden Diederichsmeier, dağıtım operasyonlarının nüfusun kentlerdeki yoğunluğuna göre değiştiğini söyledi. Kentlerdeki bu artışın getireceği sonuç da hiç kuşkusuz ki dağıtım kamyonlarına olan ihtiyacın artışı.


12 yıllık başarılı kariyer

Dağıtım lojistiğinde çok önemli bir yere sahip olan Atego, ilk defa 1998 yılında üretilmişti. Segmentinde 12 yıllık başarılı bir kariyere sahip  olan araç, pazara sunulduğu yıllarda taşımacılık endüstrisinde devrim yaratacak özelliklere sahipti. Mercedes’in Actros’da sürücüye sunduğu konforu Atego’da da sunması, aradı rakiplerinden farklı bir seviyeye taşıdı. 2,30 metre kabin içi genişliğe sahip Atego, sürücüye maksimum konfor sunuyor.

Atego’da kullandığı telligent fren sistemi ile ABS, ASR ve roll-back lock özelliklerini birarada sunan ve aracın sürüş emniyeti üst seviyelere çıkaran Mercedes’in yetkilileri Atego’nun pazarda sınıfının en güvenli ve emniyetli aracı olduğunu söylüyorlar. 

Hibrid araç konusunda oldukça yoğun birikime sahip olan Mercedes-Benz’in Atego BlueTec Hybrid modeli, DHL filosunda kullanılıyor. Geçen yıl 50 adet Atego BlueTec Hybrid, Almanya’da çeşitli filolarda kullanılmaya başladı.


Ekonomik, güçlü, konforlu ve sağlam: Axor

Dört farklı kabin seçeneği ve 100 bin kilometreye kadar bakım aralığı Axor’u ayrıcalıklı bir kamyon ve çekici haline getiriyor. Düşük yakıt tüketimi ise Axor’un bir başka cazip yönü. Mercedes’in Aksaray fabrikasında üretilip başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yıldız olan Axor, her jenerasyonda kendini geliştirerek daha kusursuz bir araç haline geliyor. Kullanılan römork ve üstyapı çeşitlerine göre çok farklı tonajlarda ve sektörlerde hizmet verebilen Axor, dayanıklılığı ile de kullanıcılardan tam not alıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77