• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Mirvari Yalova’dan Yola Çıktı

Mirvari Yalova’dan Yola Çıktı
Asia Denizcilik ve Özata Tersanesi iş ortaklığıyla Azerbaycan Hükümeti için inşa edilen, 650 kişi kapasiteli yolcu gemisi Mirvari, Hazar Denizi’nde yol almak üzere Yalova’dan demir aldı.

Asia Denizcilik ve Özata Tersanesi iş ortaklığıyla Azerbaycan Hükümeti için inşa edilen, 650 kişi kapasiteli yolcu gemisi Mirvari, Hazar Denizi’nde yol almak üzere Yalova’dan demir aldı.


Tören, Özata Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven’in ev sahipliğinde, Yalova Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Ak Parti Yalova İl Başkanı Mehmet Pehlivan, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Asia Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Elchin Khalilov’un katılımıyla gerçekleşti.

Özata Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven törende yaptığı konuşmada, Asia Denizcilik ile kurulan iş ortaklılığıyla birlikte dünya denizcilik sektörünün gözünü Türkiye’ye çevirdiklerini, Azerbaycan Hükümeti’nin Hazar Deniz’indeki incisi olacak Mirvari için Türk mühendis ve işçilerinin 1 yıldır çalıştığını söyledi.  

Asia Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Elchin Khalilov ise, “2010 yılının ortalarında Asia Denizciliği kurduk. 2011’de Özata ile bir iş ortaklığı oluşturarak dünyanın en büyük kompozit ihalesini kazandık. Bu bizim için dönüm noktasıydı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu ihale ile dünyada ilk kez bu ebatta yapılacak 15 adet karbon kompozit yolcu gemisinin ilkinin omurgasını geçtiğimiz ay tamamlayarak törenle tüm kamuoyuna tanıttık” dedi.

Azeri bir iş adamı olarak Türkiye’de iş yapmaktan gurur duyduğunu belirten Khalilov, “Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli bir liman. Bir süre önce Özata ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 4 adet yolcu gemisi yapmak üzere ihaleye girdik. Türkiye’de yeni projelerimiz, yatırımlarımız gündemde” diye konuştu.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77