• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Netlog Lojistik 2013 Senesinde de Türkiye Lojistik Sektöründe Zirvede

Netlog Lojistik 2013 Senesinde de Türkiye Lojistik Sektöründe Zirvede
Her yıl Fortune ve Finar ortak çalışmasıyla hazırlanan Türkiye’nin en büyük 500 firması (Fortune 500) listesinde lojistik ve taşımacılık sektörü lideri Netlog Lojistik oldu.

Her yıl Fortune ve Finar ortak çalışmasıyla hazırlanan Türkiye’nin en büyük 500 firması (Fortune 500) listesinde lojistik ve taşımacılık sektörü lideri Netlog Lojistik oldu.


Türkiye’nin en büyük 500 firması listesinde 2009 yılından beri sektör liderliğini sürdüren Netlog Lojistik, 2013 sıralamasında da Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin ardında sektör sıralamasında 2’nci olurken, özel firmalar arasında 852 milyon Türk Lirası cirosuyla 1’inci oldu.

Netlog Lojistik Grubu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, 2004 senesinde kurdukları Netlog’un, 9 yıl gibi kısa bir sürede bu seviyeye gelmesinde ortaklarının, çalışanlarının ve müşterilerinin çok büyük emeği ve desteği olduğunu söyledi.

Fortune 500 Türkiye listesinde, 4 yıldan bu yana lojistik ve taşımacılık sektörü liderliğini elinde tuttuklarını belirten Gökalp Çak, güçlü bir organizasyon yapısı ve sistem yönetimiyle 24 saat durmayan bir düzen içerisinde çalıştıklarını ifade etti. 2012 yılını 852 milyon Türk Lirası ciro ile kapattıklarını söyleyen Gökalp Çak sözlerini şöyle sürdürdü;  “Biz hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir firmayız. Her hangi bir ürün satmadan veya pazarlamadan sadece hizmet satarak bu cirolara ulaşmak zordur. Bunu başarabilmek için gerçekten büyük hacimli bir iş yönetmek gerekli, işte biz bunu yapıyoruz. 54 depomuzda görev yapan, özmal 2 bin 500 aracımızda direksiyon çeviren, gece gündüz ayrımı yapmadan çalışan binlerce takım arkadaşımız müşterilerimizin ürünlerini hasarsız ve zamanında teslim etmek için çalışmaktadır. Her gün bin 600 TIR/kamyonun yüklendiği,  ayda 50 milyon kolinin elleçlendiği, her gün on binlerce adrese mal teslimatı yapan bu büyük hizmet düzeni ancak insan, makine ve sistemin ahenk içerisinde ve özveriyle çalışmasıyla yürümektedir. İşte bizim esas işimiz bu koordinasyonun yürümesini sağlamaktır. Lojistik gerçek anlamda sistem yönetimidir. Başarımızın gerçek mimarı da çalışanlarımızdır.”

Gökalp Çak, Netlog Lojistik’in 852 milyon Türk Lirası olan cirosunun tamamını salt lojistik (depolama, taşıma ve katma değerli hizmetler) aktivitelerden elde ettiklerini ifade ederek “Ciromuza şu an için liman işletmeciliği ve mal alım satım işlemleri dahil değildir. Geçen sene Netlog üzerinden sadece 4 milyon dolar tutarında mal alım ve satım işlemi yapıldı” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77