• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Omsan Lojistik Tedarikçilerini Unutmadı

Omsan Lojistik Tedarikçilerini Unutmadı
İş ortakları ile daha fazla entegre olma ve süreçleri beraberce geliştirerek büyüme stratejisi ile hareket eden Omsan Lojistik, bu yıl ikinci kez düzenlediği bir organizasyon ile 2010 yılındaki hizmetlerinden dolayı tedarikçilerini ödüllendirdi.

İş ortakları ile daha fazla entegre olma ve süreçleri beraberce geliştirerek büyüme stratejisi ile hareket eden Omsan Lojistik, bu yıl ikinci kez düzenlediği bir organizasyon ile 2010 yılındaki hizmetlerinden dolayı tedarikçilerini ödüllendirdi. Ödüle layık görülen 12 firmanın katıldığı tören 8 Şubat 2011 tarihinde Marriot Otel’de gerçekleştirildi.

Omsan’ın tedarikçi yönetimindeki stratejiler ile ilgili bilgilerin de verildiği gecede açılış konuşmasını yapan Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, Omsan Lojistik’in 2010 yılını değerlendirerek hedeflenen yatırımlarla ilgili de açıklamalar yaptı. 

İş ortakları ile daha fazla entegre olmak ve süreçleri beraberce geliştirmek ve beraber büyümenin Omsan’ın yönetim stratejilerinde daima önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Küçükertan, “Omsan’ın bugün sektörün mihenk taşı olmasında iş ortaklarımızın katkısı göz ardı edilemez. 2011 yılının ilk aylarını yaşadığımız bu günlerde Omsan olarak 2010 yılının iş hedeflerine ulaşmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu başarı hem Omsan’ın hem de iş ortaklarının beraberce yaptıkları başarılı çalışmaların sonucunda gerçekleşti. Ayrıca Omsan ile iş ortaklarının sorumluluk ve dayanışma duygularının ne denli güçlü olduğunu da ortaya koydu” dedi. 

2010 yılını başarı ile geçiren Omsan’ın müşterilerin yaratıcı çözüm ortağı olmak adına her türlü çabayı fazlasıyla sarf ettiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bizi öne çıkaran pek çok artıya sahibiz. Bunlar neydi diye baktığımızda; Capital Dergisi’nin Türkiye’nin en değerli 100 markası araştırmasında 48’inci sırada yer aldık. Yine Capital Dergisi tarafından Türkiye’nin en büyük 500 özel şirketinin belirlendiği araştırmada 263’üncü sıradaydık. Yine Fortune Dergisi’nin yaptığı 500 büyük özel şirket araştırmasında 203’üncü sırada yer aldık. Türkiye’nin en beğenilen şirketleri arasında yapılan araştırmada lojistik sektörünün en beğenilen üç şirketi arasında olduk. Logitrans Taşımacılık Logistics Fuarı kapsamında düzenlenen Lojistik Ödülleri yarışmasında da Omsan Uluslararası Lojistik İşletmecileri dalında birincilik ödülü, Yurtiçi Taşıma Organizatörlüğü dalında da Takdir Ödülü kazandı. Yine kalite belgelerimize bir yenisini ekledik ve ISO: 140001 Çevre Yönetimi Sistemi’ni aldık.”

Omsan’ın 2010 yılında gerçekleştirdiği önemli bir proje olan ‘arabam tatilde’ projesinden de bahseden Küçükertan, Omsan’ın tatile çıkan müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Pegasus ile yaptığı işbirliği çerçevesinde hem tatil yolunda saatlerce araba kullanmak istemeyen hem de tatil süresince kendi arabasını kullanmak isteyen kişiler için bu imkanı Bodrum’da sağladıklarını söyledi. Sadece Bodrum’u kapsayan bu uygulamayı önümüzdeki yıl başta tatil köylerini de kapsayacak şekilde genişletme imkanı da olduğunu kaydeden Küçükertan, 2011 yılı için hedeflenen yatırımlardan da söz etti.


Omsan hem kara hem de deniz filosunu güçlendirecek

Türkiye ekonomisinde görülen canlanmaya paralel olarak Omsan’ın, önümüzdeki üç yıl içinde yaklaşık 90 milyon TL’lik bir yatırım planladığının bilgisini veren Küçükertan, yatırım yapılacak alanların başında genel kargo taşımaları ve otomotiv taşımalarında kullanılan araç filosunun yenilenmesinin geldiğini kaydetti. Omsan’ın en genç araç filosuna sahip şirketlerin başında geldiğini söyleyen Küçükertan, bu genç filo yapısını korumak için 2011 yılında katar diye tabir edilen çekici ve treyler olarak 100 oto taşıyıcı, bunun dışında 25 adet genel kargo taşıyıcı ve 50 adet de treyler yatırımı yapacaklarını açıkladı.

Önümüzdeki dönemde de yurtiçi demiryolu taşımacılığında atılım yapma hedeflerine de değinen Küçükertan, bunun için özellikle taslak halindeki Demiryolu Kanunu’nun biran önce uygulamaya geçmesini beklediklerini ve Kanun’un hayata geçmesi ile Omsan’ın kendi lokomotifini ve vagonlarını almayı planladığını belirtti. Ayrıca yine 2010 yılı içerisinde Omsan Denizcilik şirketi için 30 bin Dwt’luk bir gemi satın alındığını hatırlatan Küçükertan, Omsan’ın denizcilik alanındaki faaliyetlerine katkıda bulunmak için her türlü ekipman ve filo yatırımına devam edileceğini vurgulayarak bu yılki planlar arasında orta ölçekli bir kuru yük gemisi ve çimento taşıyıcı gemi yatırımının yer aldığını ifade etti. 


Tedarikçi
performansları düzenli olarak denetleniyor

Omsan Lojistik Satınalma ve Tedarikçi Geliştirme Müdürü Anı Dursun ise Omsan’ın satınalma ve tedarikçi geliştirme süreçleri ile ilgili bilgi aktarırken, ödül verilen tedarikçilerin hangi kriterler ile seçildiğini de açıkladı.

2010 senesinde bin 428 adet öz mal araç ve tedarikçiler ile birlikte 130 milyon kilometre yol yapıldığını, demiryolu ile 480 bin ton, denizyolu ile 44 bin ton yük taşındığını belirten Dursun, “430 bin adet bitmiş oto taşıdık. 218 milyon litre akaryakıt, 3,5 milyon ton çimento, 8 milyon ton demir çelik taşırken depolarımızda da 320 bin palet mal elleçledik. 690 onaylı tedarikçimiz ile 200 milyon TL satınalma gerçekleştirdik” diye konuştu.

Omsan’ın bin 220 adet tedarikçisi içerisinden 2010 senesinde 690 tanesiyle çalıştığını açıklayan Dursun, tedarikçileri seçerken rekabetçi fiyat ve bir o kadar da kaliteli servis sunmalarına dikkat ettiklerini kaydederek bunun yanında güvenilir ve sürekli olmaları, kapasiteleri, Omsan’ın belirlediği kurallara uyum göstermeleri, şeffaf çalışma sisteminde çevreye duyarlı olmaları gibi kriterlerden de söz etti.

Tedarikçilerin performanslarının düzenli olarak değerlendirildiğini de açıklayan Dursun, tüm tedarikçilerin o tedarikçileri kullanan Omsan çalışanları tarafından performanslarından memnun olup olmadıklarının formlarla değerlendirildiğini bunun yanında altı ayda bir de satınalma personelinin satınalma gözü ile değerlendirme yaptığını açıkladı. Böylelikle yılın sonunda her tedarikçi için 100 üzerinden bir puanlama ortaya çıktığını belirten Anı Dursun, düzenlenen ödül töreninin amacının tüm tedarikçileri teşvik etmek olduğunu söyledi.


Omsan 12 tedarikçisini ödüllendirdi

Gecenin sonunda Omsan’ın başarılı 12 tedarikçisine ödülleri dağıtıldı. Omsan’a sundukları hizmetlerden ötürü; Grimaldi Group, Michelin Lastikleri, Class NK, Bursa Birlik Nakliyat, 63 Nolu Çamlıca Beldesi Kamyon ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi, Detay İnşaat, Baysal Motorlu Taşıtlar Nakliyat, Öz-Trans Uluslararası Nakliyat, Pegasus Havacılık, Gürsel Turizm, Top Servis ve Barkan Yemek, Omsan’ın 2010 yılındaki başarılı tedarikçileri olarak ödüllendirildi.

Gecede hazır bulunan Grimaldi Group Ticaret Müdürü Francesco Olivieri, Michelin Filo Satış Müdürü Ali Yalçın, Class NK Genel Müdür Oruç Karakoç, Bursa Birlik Nakliyat Genel Müdür Memduh Kılıçkaya, 63 Nolu Çamlıca Bel. Kamyon Ve Mot. Taş. Koop. Başkanı Selim Gençler, Detay İnşaat Sahibi Mustafa Turan, Baysal Motorlu Taşıtlar Nakliyat Şirket Müdürü Ayşe Şahan, Öz-Trans Uluslararası Nakliyat Şirket Ortaklarından Yusuf Dönmez, Pegasus Satınalma Müdürü Eysel Geyik, Gürsel Turizm Genel Müdürü Banu Elibol, Top Service Yönönetim Kurulu Bşkanı Murat Öztürk ve Barkan Yemek Şirket Müdürü Merih Korur Peker firmaları adına ödüllerini Omsan yetkililerinden aldılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77