• BIST 9530.47
  • Altın 2478.944
  • Dolar 32.4593
  • Euro 34.6801
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Otokar Busworld Türkiye’ye 8 Aracıyla Katıldı

Otokar Busworld Türkiye’ye 8 Aracıyla Katıldı
Otokar, Busworld 2016’da 7 metreden 18,75 metreye kadara uzanan geniş ürün yelpazesi ile yer aldı.

Otokar, Busworld Turkey 2016, Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı’nda yeni körüklü otobüsü Kent LF başta olmak üzere 8 aracıyla yer aldı. Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar fuara 7 metreden 18,75 metreye kadar uzanan geniş ürün yelpazesi ile katıldı.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı H. Basri Akgül, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Otokar’ın 45’ten fazla ülkede, fikri mülkiyet hakları kendisine ait ticari araçlarıyla faaliyet gösteren, Türkiye’nin otomotivde en önemli oyuncularından biri olduğunu belirtti.

Akgül, “Son 6 yıldır otobüs pazarının lideri ve Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markasıyız. Otokar olarak Türkiye otomotiv sanayiindeki yerimizi 2015 yılında daha da sağlamlaştırdık. Ciromuz yüzde 16’lık artışla 1,4 milyar TL’ye ulaştı. Şirketimiz geçen yıl ihracatını da yüzde 77 oranında artırarak, yurt içinde yakaladığı ivmeyi yurtdışında da başarıyla sürdürdü. 2015 sonunda şirketimizde ihracatın ciro içindeki payı yüzde 29 seviyesine yükseldi. Otokar olarak, başta Avrupa olmak üzere 45’ten fazla ülkeye otobüs ihraç ediyoruz. Geçen yıl küçük otobüs segmentinde Türkiye’nin ihracat lideri olduk” dedi.

Otokar Busworld Türkiye’ye 8 Aracıyla Katıldı

Otokar’ın 2011 yılında Fransa’da “Otokar Avrupa” şirketini kurarak Avrupa pazarında önde gelen otobüs üreticilerinden biri olmayı hedeflediğini hatırlatan Akgül, “Bu hedefimize hızla ilerliyoruz. 2015’te Otokar Fransa’nın en çok tercih edilen küçük otobüs markası oldu. Aynı zamanda İtalya, İspanya, Almanya gibi hedef pazarlardaki çalışmalarımız sayesinde bu ülkelerde otobüs satışlarımız önemli ölçüde arttı. 2015 yılının bizler için en önemli ihracatı Malta toplu taşıma sektörünün kullanımına sunduğumuz Doruk otobüsleri oldu. Otokar Kent otobüs siparişi ile artırılan bu anlaşma, Türkiye’nin sağdan direksiyonlu en büyük otobüs filosu ihracatı oldu. Geçen yıl Tunus, Avrupa’da Fransa ve İtalya’nın ardından en fazla araç sattığımız ülke olurken, Belçika pazarındaki satışlarımızı da geçen yıl bir önceki yıla göre üç kat artırdık” açıklamasını yaptı.

“Türkiye’nin en çok küçük otobüs ihracatını yapan firma olduk”

Türkiye’de geçen yıl toplam 567 bin 769 adet ticari araç üretimi gerçekleştirildiğini, bu rakamın 15 bin 920 adedinin otobüs ve küçük otobüs olduğunu hatırlatan Akgül, “Otokar olarak biz geçen yıl toplam 3 bin 531 adetlik otobüs ve küçük otobüs üretimine imza attık. 2015 yılında altıncı kez, 25 ve üzeri yolcu taşımacılığında Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markası olduk. İç pazarda satılan her 3 otobüsten 1’i Otokar oldu. Geçtiğimiz yıl ayrıca Türkiye’nin en çok küçük otobüs ihracatını yapan firma olduk” dedi.

2016 yılının ilk çeyreğinde de liderliklerini koruduğunu belirten Akgül, 2016’nın ilk üç ayında da 25 yolcu ve üzeri yolcu taşımacılığında satılan her 3 otobüsten 1’inin Otokar olduğunu söyledi.

KENT LF Körüklü Türkiye’de İlk Kez Busworld’de

Otokar, bu yıl otobüs alanındaki liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Otokar, geçen yıl Avrupa’ya tanıttığı Euro 6 motorlu KENT LF körüklü otobüslerini de Türkiye’de ilk kez Busworld 2016’da sergiliyor. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT (Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs) Genel Müdürlüğü’nün 100 adet körüklü otobüs alımı ihalesini kazanan Otokar, ESHOT’a bu araçlardan temin edecek. Halihazırda Doruk ve Kent otobüslerinin hizmet verdiği İzmir’de şimdi de körüklü otobüslerimiz yolcu taşımacılığı yapacak. İhale kapsamında bu yıl içinde teslim edeceğimiz araçların bakım ve servis destek hizmetleri de Otokar’a ait olacak.”

Otokar’ın fuarda sergilediği araçlar ise şöyle: şehiriçi otobüslerinde Kent LF Körüklü (18,75 m.), Kent LF (12 mt), Doruk LE (10 mt), Sultan City (7,7 mt), servis ve turizm otobüslerinde ise Sultan Comfort (7 mt), Engelsiz Sultan Maxi (7 mt), Doruk T (10 mt), Kent U (12 mt).

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77