• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Otokar'ın 2019'daki Toplam Net Karı Yüzde 114 Yükseldi

Otokar'ın 2019'daki Toplam Net Karı Yüzde 114 Yükseldi
Türkiye'nin öncü otomotiv ve savunma sanayi şirketi Otokar, 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; "Hem dünya hem Türkiye ekonomisi için zorlu bir yılı geride bıraktık. Küresel belirsizliklere rağmen ülkemiz otomotiv ve savunma sanayiini yurt dışında başarılı bir şekilde temsil etmek için büyük gayret gösterdik. Ticari ve askeri araçta geniş ürün gamımız, teknolojimiz, tasarım ve mühendislik kabiliyetimiz ile global markalar arasındaki yerimizi kuvvetlendirdik. 2019'u ciroda yüzde 45 artışla 2,4 milyar TL'ye taşıdık, bir önceki yıla kıyasla ihracatımız yüzde 78 arttı. Net kârımız ise yüzde 114 artışla 352 milyon TL seviyesine ulaştı" dedi.
 

Fikri mülkiyet hakları kendine ait ürünleriyle 5 kıtada 60'tan fazla ülkede faaliyet gösteren Otokar, 2019'u yüzde 45’lik rekor büyüme ile tamamladı. Otokar’ın global ölçekte yaşanan belirsizliklere ve iç pazardaki daralmaya rağmen kısa vadeli dalgalanmalardan etkilenmeden uzun vadeli hedeflerine odaklandığını belirten Genel Müdür Serdar Görgüç; “Stratejimizi ihracatımızı artırma ve globalleşme olarak belirledik. Sürdürülebilir büyümemizi koruma hedefiyle yolumuza cesur adımlarla devam ediyoruz. 2019 yılında ihracatımız yüzde 78artışla 340milyon ABD doları olarak gerçekleşirken, ihracatın ciro içindeki payı ise yüzde 80’e ulaştı. Rekor bir büyümeye imza atarken net kârımız bir önceki yıla oranla yüzde 114 arttı ve 352 milyon TL oldu. 2019 yılında Ar-Ge’ye 136 milyon TL harcadık" dedi. Otokar'ın 2019'da ticari araç ve savunma sanayii satışlarını dengeli tuttuklarının altını çizen Serdar Görgüç, iki ürün grubunun da ciro içerisindeki payının benzer oranlarda gerçekleştirdiğini belirtti.
 

Otokar'ın faaliyet gösterdiği bölgelerde bağlı olduğu ortaklık ve iştirakleri ile konumunu güçlendirmesinin, geçen yılki büyümesine olumlu etkileri olduğunu kaydeden Görgüç; "Yurtdışındaki büyümemizi yeni başarılarla taçlandırma hedefiyle yurt dışındaki dördüncü şirketimizi Kazakistan'da kurduk. Halihazırda askeri ve ticari ürünlerimizin aktif olarak kullanıldığı Kazakistan ve Orta Asya Bölgesi’nde, yeni şirketimizle ortak ürün geliştirme, yerel iş ortaklıkları, yerel üretim, teknoloji transferi gibi farklı iş birliği fırsatlarını da değerlendirmeyi arzu ediyoruz" dedi.
 

Son 10 yılda Ar-Ge faaliyetlerinden aldığı güçle dünya pazarındaki yükselişine devam eden Otokar'ın yeni teknoloji ve uygulamalarda da önemli adımlar attığına dikkat çeken Serdar Görgüç; "Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, mühendislik ve üretim kabiliyetimiz, kullanıcı isterlerine uygun üretim esnekliğimiz sayesinde hem ticari hem de savunma sanayiinde sektörümüzün öncüsü konumuna ulaştık. 2019 yılında136 milyon TL’lik Ar-Ge harcaması gerçekleştirdik. 2010’lu yılların başında ülkemizin ilk elektrikli otobüsünü geliştiren şirketimiz,2019 yılında alternatif yakıtlı araçlar konusunda önemli çalışmalara imza attı. 12 metrelik yeni elektrikli şehir içi otobüsümüzü ürün ailemize ekledik. Aracımızın Avrupa’daki tanıtım çalışmalarına devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77