• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Pegasus Hava Yolları Kargo ile S Sistem Lojistik'ten İşbirliği

Pegasus Hava Yolları Kargo ile S Sistem Lojistik'ten İşbirliği
S Sistem şirketi, İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve ileride açılacak antrepolarla, transit taşıma konularında çözüm ortağı olarak hizmet verecek.

Pegasus Kargo, S Sistem Lojistik ile yaptığı işbirliği sonucu yurt dışından gelen kargolar için Atat

S Sistem şirketi, İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve ileride açılacak antrepolarla, transit taşıma konularında çözüm ortağı olarak hizmet verecek.
Pegasus Kargo, S Sistem Lojistik ile yaptığı işbirliği sonucu yurt dışından gelen kargolar için Atatürk Havalimanı'nı kullanacak.

Pegasus Kargo'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Pegasus Kargo, ilk özel hava kargo antrepo isletmecisi S Sistem Lojistik ile işbirliği yaparak, Türkiye genelindeki tüm antrepolarının işletilmesi ve transit taşıma konularında çözüm ortağı oldu.

Pegasus Kargo Direktörü Aydın Alpa açıklamada, işbirliğinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Pegasus Hava Yolları olarak yurt dışından gelen kargolarımızı nihayet Atatürk Havalimanı'na aktardık. 2000 yılından beri antrepo işletmeciliği, gümrük ve transit kamyon taşımacılığında faaliyet gösteren ilk özel hava kargo antrepo isletmecisi S Sistem Lojistik şirketi ile bu trafiği başlattık. S Sistem şirketi, Türkiye genelinde başta İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve ileride açılacak antrepolarla, antrepo işletmecisi ve transit taşıma konularında çözüm ortağımız olarak hizmet verecek."


Pegasus Hava Yolları

Türkiye’nin en köklü özel havayolu şirketi olarak 1990 yılında kurulan PEGASUS’un arkasında Sabancı ailesi fertleri tarafından kurulan ESAS Holding bulunuyor. ESAS Holding, havacılığın yani sıra sağlık ve gıda sektöründe faaliyet gösteriyor. PEGASUS Havayolları’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ali Sabancı, Genel Müdürlüğü’nü ise Sertaç Haybat yürütüyor. Pegasus Havayolları, iç hat tarifeli uçuşlarına 1 Kasım 2005 tarihinde başladı ve havayolunda hayata geçirdiği “low cost modeli” uygulamalarla Türkiye’de bir ilke imza attı. Pegasus, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı ana üs olarak seçerek Türk halkını ekonomik fiyatlar ve uçmanın kolay yolu ile tanıştırdı. Artan rekabet ortamında Türkiye’nin en yenilikçi ve en hızlı firmalarını bulma hedefiyle yola çıkan, Referans Gazetesi ve Türk Ekonomi Bankası tarafından her yıl düzenlenen ‘Hızlı Balık” yarışmasında Pegasus Havayolları 2008 yılının "En Hızlı Balığı" seçildi. Pegasus Havayolları’nın da sahibi olan ESAS Holding, Nisan 2009’da Almanya’nın ikinci, Avrupa’nın beşinci büyük havayolu şirketi olan Air Berlin’in yüzde 18.3 hissesini satın alarak en büyük hissedarı oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77