• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Pegasus Havayolları Cargo İzmirli Forwarderlarla Biraraya Geldi

Pegasus Havayolları Cargo İzmirli Forwarderlarla Biraraya Geldi
Pegasus Havayolları Cargo, 25 Mart 2008 tarihinde İzmir Mövenpick Otel’de İzmirli freight frorwarding şirketleri için bir kokteyl daveti düzenledi.

Davetin ev sahipliğini İzair Genel Müdürü Gürol Yüksel ve Pegasus Havayolları Kargo Müdürü Ayd

Pegasus Havayolları Cargo, 25 Mart 2008 tarihinde İzmir Mövenpick Otel’de İzmirli freight frorwarding şirketleri için bir kokteyl daveti düzenledi.

Davetin ev sahipliğini İzair Genel Müdürü Gürol Yüksel ve Pegasus Havayolları Kargo Müdürü Aydın Alpa yaptı.

2006 yılındaki rakamlara baktığımızda iç hat kargo miktarının 461 ton, dış hat kargo tonajının 390 ton olduğunu belirten Pegasus Havayolları Kargo Müdürü Aydın Alpa, 2007 yılında ise iç hatlarda 853 ton, dış hatlarda 964 ton kargo taşıdıklarını söyledi.

Şu andaki filo ve mevcut tarifelere göre 2008 yılı hedeflerinin iç hatlarda bin 250 ton, dış hatlarda ise bin 600 ton olduğuna dikkat çeken Alpa, “Biz iç hat kargo taşımasını sınırlı havalimanlarında verebiliyoruz. Ayrıca İstanbul’da bulunan nakliyeciler tarafından Sabiha Gökçen havalimanı tercih edilmiyor. Mesafenin uzun olması, gümrüklü kamyona izin verilmemesi gibi pek çok neden var. Geçen hafta Devlet Hava Meydanları (DHM) Genel Müdürü ile görüştük ve bu yıl içinde PTT iç hat kargo terminali açılmasını bekliyoruz. Bu da demek oluyor ki ana illerde iç hat taşıması yapabileceğiz” dedi.


Pegasus Havayolları Cargo olarak 2007 yılında IATA belgesi aldıklarını ve denetimi sıfır hata ile geçtiklerini ifade eden Alpa, şöyle devam etti: “Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yetkililer sayesinde Şubat 2007’de mevcut kargo terminalini kullanıp iç hat kargo teslim ve kabule başladık. Avrupa’da bulunan büyük taşımacı şirketlerle anlaşmalar yaptık. Tarifimizde yer almayan bölgelerle bağlantı sağladık. Hedefimiz üç yıl içinde kargo taşımacılığında ilk üç Türk bayraklı şirket arasında olmak ve sürpriz olarak da kargo uçağı araştırması yapıyoruz.”

İzair ile ortak uçuşlar yaparak işbirliğini sürekli geliştiren Pegasus Havayolları, yolcu taşımacılığında ise müşterilerine ucuz seyahat imkanı sağlamayı hedefliyor. Bugün yurtiçinde 13 noktaya ulaşan şirket, iç hatlarla yetinmeyip 2006 sonunda Stuttgart seferlerine başlamış. 2007 yılında da Avrupa’nın çoğunu kapsayan bir şekilde seferlerine devam eden Pegasus Almanya’da 4 şehre uçuyor. Kopenhag, Amsterdam, Londra, Zürih ve Viyana, şirketin uçuş yaptığı diğer şehirler arasında yer alıyor. Bunun yanında Antalya, İzmir ve Ankara’dan da Almanya’nın çeşitli şehirlerine seferleri bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77