• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Pegasus Havayolları, Kargo Uçakları İçin Araştırma Yapmaya Başladı

Pegasus Havayolları, Kargo Uçakları İçin Araştırma Yapmaya Başladı
Pegasus Havayolları Cargo, 27 Mart 2008 Perşembe günü İstanbul Polat Renaissance Otel’de hava kargo acentesi forwarding şirketleri için bir kokteyl daveti düzenledi.
Davet sırasında bir konuşma yapan Pegasus Havayolları Kargo Müdürü Aydın Alpa,

Pegasus Havayolları Cargo, 27 Mart 2008 Perşembe günü İstanbul Polat Renaissance Otel’de hava kargo acentesi forwarding şirketleri için bir kokteyl daveti düzenledi. Davet sırasında bir konuşma yapan Pegasus Havayolları Kargo Müdürü Aydın Alpa, 3 yıl içinde kargo havayolu taşımacılığında ilk üç Türk bayraklı havayolu şirketi arasında olmayı hedeflediklerini ve kargo uçakları ile ilgili araştırmalar yaptıklarını belirtti.

Davetin ev sahipliğini Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, İzair Genel Müdürü Gürol Yüksel ve Pegasus Havayolları Kargo Müdürü Aydın Alpa yaptı.


Pegasus Havayolları Kargo Müdürü Aydın Alpa, davetin açılış konuşmasını yaptıktan sonra mikrofonu Pegasus Havayolları Tarifeli Uçuşlar Müdürü Güliz Öztürk’e bıraktı. Pegasus Havayolları’nın yolcularını misafir olarak kabul ettiğini belirten Öztürk, 501 bin 252 adet misafirlerinin en düşük fiyatlardan bilet satın aldığını söyledi. Kendilerine ve misafirlerine değer katan hizmetler ürettiklerine dikkat çeken Öztürk, yurtiçinde 13 noktaya ulaştıklarını ifade etti.

2005 yılının Aralık ayında iki parça ve toplam 8 kg kargo yükü fide ile kargo taşımacılığına başladıklarını belirten Pegasus Havayolları Kargo Müdürü Aydın Alpa ise, 2006 yılında taşıdıkları iç hat kargo miktarının 461 ton, dış hat kargo tonajının 390 ton olduğunu kaydetti. 2007 yılında iç hat kargo tonajını 853 tona, dış hat kargo tonajını ise 964 tona çıkardıklarını belirten Alpa, mevcut filo ve tarifeleri ile 2008 yılında bin 250 ton iç hat kargo, bin 600 ton da dış hat kargo taşımayı hedeflediklerini söyledi.


2008 yılı içinde PTT’nin iç hat kargo terminallerinin açılmasıyla  ana havalimanlarından hizmet verebileceklerine değinen Alpa, Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilerinin yardımıyla Şubat 2007’de mevcut kargo terminali kullanılarak iç hat kargo teslim ve kabulüne başladıklarını ifade etti.

2007 yılında IATA belgesini aldıklarını kaydeden Alpa, “Avrupa da bulunan büyük kamyon taşımacılığı şirketleri ile anlaşmalar yaptık Tarifemizde yer almayan bölgelere de bağlantılar sağladık. Böylece bağlantılarımızla Hollanda’ya gidecek yüklemeyi Almanya tarifeli seferimize yükleyip zamanında ulaşmasını sağladık. Malların antrepoya alınması, depolanması ve gümrüklenmesi konularında Sistem Lojistik ile işbirliğine başladık” dedi.


Pegasus Havayolları Cargo’nun Genel Satış Acentası Skyline Air Services Genel Müdürü Serkan Demirkan ise 2005 yılından bu yana Pegasus’un tüm dünyadaki kargo satış acenteliğini üstlendiklerini ifade etti.

Kokteyle katılan 3 kişiye Pegasus Havayolları’ndan, diğer 3 kişiye de İzair’den çekilişle ücretsiz bilet hediye edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77