• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Pirelli ‘CyberFleet’ İle Filolara Yılda 1 Milyon Avro Yakıt Tasarrufu Sağlayacak

Pirelli ‘CyberFleet’ İle Filolara Yılda 1 Milyon Avro Yakıt Tasarrufu Sağlayacak
Pirelli, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Avea’nın çözüm ortaklığıyla ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği Yenilikçi Sürüş Teknolojisi CyberFleet’i pazara sunuyor.

Pirelli, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Avea’nın çözüm ortaklığıyla ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği Yenilikçi Sürüş Teknolojisi CyberFleet’i pazara sunuyor. Filolar, bu yeni teknolojiyle araç başına yılda bin Avro yakıt tasarrufu elde edecek.


Yenilikçi sürüş teknolojisi CyberFleet ile lastiğin içine yerleştirilen sensörler sayesinde hava basıncı, ısı gibi lastiklerle ilgili güncel durum ve bilgileri, Avea altyapısı üzerinden kesintisiz bir iletişimle sürücüye ve filo yöneticisine anında aktarıyor. Pirelli, 2014 sonunda bin araca ulaşması hedeflenen proje kapsamında 1 milyon Avro yakıt tasarrufu, 2 bin ton daha az karbon salınımı (CO²) ile çevreye katkı, yol ve yük güvenliği sağlanacak.

Dünya lansmanı geçtiğimiz aylarda yapılan ve patenti Pirelli’ye ait CyberFleet teknolojisinin Türkiye tanıtımının yapıldığı basın toplantısı Pirelli CEO’su Mete Ekin, Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, Pirelli Grubu Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Direktörü Alberto Vigano ve Pirelli Türkiye Ticaret Direktörü Aşkın Bedük'ün katılımıyla gerçekleşti.

Lastikler tüm dünyada trafik kazalarının sebeplerinde ikinci sırada yer alıyor. Türkiye’de ise araçlarda mekanik kusurdan meydana gelen kazaların yüzde 60’ının lastiklerden meydana geliyor. Bu veriler de lastikler hakkındaki hava basıncı ve ısı bilgilerinin sürücülere aktarılmasının güvenlik açısından taşıdığı önemi ortaya koyuyor.

Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin, Türkiye’de otomobil, hafif ticari araç, ağır vasıta lastikleri ve traktör grubunda hem yönetim hem de satış gerçekleştirdiklerini, kamyon lastikleri alanında Türkiye pazarında lider konumda bulunduklarını belirtti. Ekin, “Ciromuzun yüzde 3’ünü Ar-Ge yatırımlarına harcıyor ve güvenlik, ekonomi ile çevreciliği ön planda tutarak tüketicilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günümüzde filoların ve lojistik firmalarının en büyük maliyet kalemini yakıt tüketimi oluşturuyor. Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan CyberFleet ile yakıt tüketimi ve güvenliğinin en önemli etkenlerinden biri olan lastik hava basıncını sürücülere ileterek, yakıt ekonomisine ve kazaların azalmasına katkıda bulunuyoruz. Günümüzde, ürünlerin teknolojik özelliklerinin yanı sıra sunduğunuz hizmet de çok büyük önem taşıyor. Yenilikçi teknolojileriyle adından söz ettiren bir marka olarak bu proje için en az bizim kadar teknolojik ve yenilikçi bir iş ortağıyla yola çıkmamız tesadüf değil. Avea’nın güçlü iletişim altyapısı sayesinde, bu bilgileri kolaylıkla tüketicilerimize iletebileceğiz” dedi.

2014 yılı için hedef; bin araç

Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman yaptığı konuşmada, CyberFleet teknolojisinin, son yıllarda ivme kazanan Makineler Arası İletişim’in (M2M) başarılı bir örneği olduğunu vurguladı. Tunç, “M2M, kullanıldığı sektörlerde milyonlarca dolar tasarrufu beraberinde getiriyor. M2M’in ekonomiye sağladığı fayda, kullanım kolaylığı, güvenlik, çevreye katkısıyla ilgili farkındalık arttıkça Türkiye’de pazar giderek büyüyor. Pazarda kullanılan SIM kart sayısının, 4-5 yıl içerisinde 5 kat artmasını bekliyoruz. Ülkemizde M2M'in en çok kullanıldığı alanlardan biri, bugünkü projemizi de kapsayan araç takip sistemleri. Bu alana baktığımızda; toplam 430 bin araçta kullanılan sistem sayesinde 1 milyar Lira civarında tasarruf edildiğini görüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin alanında ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezine sahip operatörü olarak, M2M konusunda önemli projelere imza attıklarını ve atmaya da devam edecekleri belirten Tunç Taşman, “Geçen yıl M2M alanında pazar büyüme oranını 2’ye, aktivasyon oranını ise 1,5’a çıkardık. Türkiye’nin en büyük araç takip ve mobil sağlık projelerini hayata geçirdik. Pirelli ile gerçekleştirdiğimiz CyberFleet teknolojisinde de sistemin tam kalbinde yer alıyoruz. Filo araçlarına taktığımız SIM kart sayesinde, lastiklerle ilgili tüm güncel durum ve bilgileri, araçtan alınan tüm verileri Avea ağı üzerinden kesintisiz bir iletişimle sunuculara taşıyoruz. Avea altyapısı ve teknolojisi ile Pirelli lastikleri, filonun her türlü sıkıntısını anında takip sistemine iletebilme yeteneğiyle donatılıyor ve karşılaşılabilecek olası tüm zararlara karşı filoyu koruyor” açıklamasını yaptı.

Pirelli Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Direktörü Alberto Vigano CyberFleet da, “CyberFleet, insan hayatını kolaylaştırmak ve daha güvenli hale getirmek için geliştirdiğimiz bir ürün. Ne yazık ki, bakımsız lastiklerden dolayı birçok trafik kazası meydana geliyor. Bu teknolojiyle kullanım sırasında lastikler hakkında bilgilerin aktarılmasıyla güvenliği artırmayı, taşıma maliyetlerinin azaltılmasını ve daha az yakıt kullanarak çevreye katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Pirelli Türkiye Ticaret Direktörü Aşkın Bedük ise sistemin hazırlanırken 300 milyon kilometre test yapıldığını ifade etti. Filo yönetimini ve sürücüyü mesaj ile uyarıp, lastik hava basıncı ve lastik ısısı hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Bedük, 2014 yılında hedeflerinin bin araca sistemi entegre etmek ve lastikten tasarruf ederek karbon salınımı azaltmak olduğu belirtti.

4 Ekim 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77