• BIST 12028.84
  • Altın 6121.517
  • Dolar 43.0386
  • Euro 50.336
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Brisa’da CEO Görev Değişimi: Vecih Yılmaz Brisa CEO’su Olarak Göreve Başladı

Brisa’da CEO Görev Değişimi: Vecih Yılmaz Brisa CEO’su Olarak Göreve Başladı
Brisa’da CEO görev değişimi gerçekleşti. 2020 yılından bu yana Brisa CEO’su olarak görev yapan Haluk Kürkçü’nün emekli olmasının ardından, 1 Ocak 2026 itibarıyla CEO’luk görevini Vecih Yılmaz devraldı.

Görev değişimine ilişkin değerlendirmede bulunan Sabancı Holding Stratejik Yatırımlar Başkanı Burak Orhun, şunları söyledi: “Haluk Kürkçü, Brisa’nın büyüme yolculuğunda çok önemli bir rol üstlendi. Kendisine şirketimize kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Vecih Yılmaz’ın Sabancı Topluluğu’ndaki deneyiminin, Brisa’nın önümüzdeki dönem hedefleriyle güçlü bir uyum içinde olduğuna inanıyoruz. Yılmaz’ın liderliğinde Brisa’nın sürdürülebilir büyüme, etkin finansal yönetim, yenilikçilik ve verimlilik odaklı stratejilerini daha da ileri taşıyacağına güvenimiz tam. Bu değişimin tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Brisa CEO’su olarak göreve başlayan Vecih Yılmaz ise değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
“Lastik ve mobilite çözümlerinde sektöründe lider, güçlü markalara ve köklü bir kurumsal kültüre sahip Brisa’da bu görevi üstlenmek benim için büyük bir gurur. Brisa’yı bugün bulunduğu noktaya taşıyan yetkin insan kaynağımız, kurum kültürümüz ve iş ortaklarımızla kurduğumuz sağlam iş birlikleri en büyük gücümüz. Bu sorumluluğu üstlenirken, Brisa’nın sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda bu güçlü mirası daha da ileriye taşımaya kararlıyız.”

Vecih Yılmaz hakkında:

Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünde, yüksek lisansını ise Galatasaray Üniversitesi’nde Finansal Ekonomi alanında tamamlayan Vecih Yılmaz, kariyerine Deloitte’ta başladı. 2009 yılından itibaren Sabancı Topluluğu bünyesinde Sabancı Holding, Enerjisa Enerji ve Çimsa’da üst düzey yöneticilik görevleri üstlendi. Ayrıca Kibar Grubu’nda finans liderliği rollerinde bulundu. Yılmaz, 2022 yılından bu yana Akçansa CEO’su olarak görev yapıyordu.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2025 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77