• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

PSC International’dan Üçlü Hizmet

PSC International’dan Üçlü Hizmet
ÖZEL paketleme hizmetini kargo ve limitsiz sigorta ile birleştirerek üçlü hizmeti müşterilerine bir arada sunan PSC International LLC, franchising modeli ile büyüyerek, 4 ayda 8 şubeye ulaştığı Türkiye’de 5 yıllık süreçte 81 noktada var olmayı planlıyor.

1 gramdan 1 tona kadar ürünleri özel teknoloji ile paketleyen PSC Intaernotional, Türkiye’deki yapılanmasını tamamlayarak Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı da içine alan coğrafyada Türkiye merkezli olarak büyümeyi hedefliyor.

Değerli, kırılabilir, hacim ve şekil itibariyle paketlenmesi zor eşyaların, her türlü endüstriyel malzemelerin, numunelerin paketlenmesini ve hasarsız şekilde yerine ulaştırılmasını sağlayan PSC International, talep edildiği takdirde ‘Platin Koruma’ hizmeti ile de sınırsız sigorta sağlıyor. Yedek parçadan elektronik eşya ve bilgisayara, endüstriyel ekipmanlardan antika ve sanat eserine kadar pek çok farklı sektöre hizmet sunan PSC International, ev ve ofis taşımalarında da hizmet sağlıyor.

PSC International’ın sekiz girişimci tarafından Türkiye’de kurulduğunu ifade eden PSC International LLC CEO’su Andrew Smith, Asya, Avrupa ve Amerika’da PSC modelinin değişik modellerini incelediğini belirterek, Türkiye’de bu alanda büyük bir boşluk olduğunu fark ederek 2010 yılında yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye’de yatırım kararı aldıklarını açıkladı. PSC olarak paketleme, gönderi ve limitsiz sigorta ile bir fark yaratarak franchising modeli ile büyüyen; büyük kırılabilir, paketlenmesi zor, değişik şekilli her türlü gönderi için oluşturulmuş bir model yarattıklarını kaydeden Andrew,  1 gram ve 1 ton arasındaki her ürünün paketleme gönderimi ve sigortasını yaptıklarını açıkladı.

“Özelliğimiz ve ayrıcalığımız olan paketlemeye ek olarak uluslararası bir sigorta firması ile limitsiz olarak ürünleri sigortalamamız en büyük ayrıcalığımız. Bu yüzden de diyoruz ki; ‘Her şeyi her yere yüzde yüz güvenle, sigortalı olarak gönderiyoruz’ ” diyen Andrew, İstanbul’u merkez ofis olarak seçtiklerini söyleyerek, bunun nedenini, Türkiye’nin Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri ile olan konumu ve Türkiye’nin bu bölgelerin en hızlı büyüyen ve gelişen ekonomisine sahip olmasıyla açıkladı.

İki yıllık bir araştırma süreci geçirdiklerini ve alt yapı çalışması yaptıklarını ifade eden Andrew, bunun geri dönüşünün de hızlı olduğunu vurgulayarak, Ağustos 2010’da şirketi resmen açtıklarını ve Eylül ayı itibariyle çok hızlı bir gelişme ile franchising prosesinin başladığını söyledi. İstanbul’da Ümraniye, Ataşehir, Mecidiyeköy, Kadıköy, Maslak, Takstilkent, İzmir-Bornorva ve Bursa olmak üzere dört ay içerisinde toplam 8 şubeye ulaştıkları bilgisini aktaran Andrew, beş yıllık planlarının 81 franchise şubeye ulaşmak olduğunu belirtti.


Erton: “Dört aylık bu sürede bin 125 francheising başvurusu aldık”
PSC’nin sektördeki diğer kargo ve kurya firmalarından en büyük farkının paketlemedeki üstünteknoloji ve hizmetler olduğunu vurgulayan PSC International LLC Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Erton ise franchising sistemi ile ilgili bilgi aktardı. Diğer kargo ve kurye firmalarının lojistik sektöründe acenteleşerek büyüdüklerini söyleyen Erton, “Bizim böyle bir hedefimiz yok. Bizim ilk şubemiz Ataşehir şubemizdir. İlk şubemiz açıldıktan sonra 7 şube franchising sistemi ile geldi. İlk aşamada franchising ücretimiz 60 bin TL. Üç yılsonunda da kar hedefimiz var. Ortalama olarak aylık 12 bin TL gibi bir gelir düşünüyoruz. Hedefleri olan, işin başında mutlaka kendisinin bulunmasının şart oluğu, hizmet ve satış sektöründen gelenler tercihimiz. Dört aylık bu sürede bin 125 frnachising başvurusu aldık. Bu beklediğimiz bir rakam değildi. Bunu biraz da niş bir hizmet olmasına bağlıyoruz. Çok iyi bir ön eleme yapıyoruz, bunun için sıkı eğitilmiş bir ekibimiz var. Belirlediğimiz bölgelerde bölge sorumluluğu veriyoruz. Adım başı PSC şubesi oluşturmayacağız, tamamen nüfusa ve iş alanlarına göre belirlediğimiz bir haritamız var. Türkiye’nin tüm illerinde olacağız ama adım başı da PSC olmayacak. Ankara, Antalya, Adana, Gaziantep bundan sonra öncelikli illerimiz” diye konuştu. 


Platin Koruma’da beyana dayalı yüzde 100 geri ödeme var 

fiubelerini PSC perakende hizmet noktaları diye adlandırdıklarını söyleyen PCS Intarnational LLC Genel Müdürü Cem Tezer de tek bir noktadan tüm hizmetlerin sağlanmasının avantajından söz ederek, ertesi gün teslimat, saatli teslimat, ekspres gibi kargo, kurye, nakliye sektörünün kullandığı tüm servisleri PSC International olarak müşterilere sunduklarını kaydetti.

Ürünlerin taşınması aşamasında nakliye, kargo, kurya sektöründeki uygun tedarikçilerle çalıştıklarını açıklayan Tezer, “Ürün geldiği zaman, ürünün paketlenmesini ve uygun tedarikçiye gönderilmesini biz sağlıyoruz. Müşterinin muhatabı biziz. Adresten toplama yöntemimiz de var. fiu an daha çok talep o yönde ama şubelerimiz çoğaldıkça şubelerimize gelen trafik de artacak. İş modelimiz emek yoğun ve zaman yoğun olarak gelişiyor. Dört ana paketleme sistemimiz var. Köpükle yaptığımız paketlemeler, hava yastığı ile yaptığımız paketlemeler, kağıt teknolojisi ile yaptığımız paketlemeler ve dolgu malzemesi ile yaptığımız paketlemeler var” dedi.   

Sigorta ile ilgili de bilgi aktaran Cem Tezer, şu açıklamalarda bulundu: “‘Platin Koruma Sigorta Planı’ diye bir ürün sunduk sektöre. Bu ürün özel bir ürün. Beyana dayalı, yüzde 100 geri ödemeli bir sigortalama sistemi. Bunun paketleme ve gönderi hizmetinin dışında tabi ki bir bedeli var. Ama en büyük özelliği beyana dayalı olması ve bedel beyanı ile yüzde 100 geri ödemenin sağlanması. Bu sektöre baktığımızda bu teminat bir tek bizde var. Bu teminatın bize verilmesinin en önemli nedeni bizim paketleme teknolojisi ve hizmetlerimizi sigorta şirketi gelip inceledi ve bunu gördükten sonra bu teminatı verdi. Teminatı Marsh Sigortadan aldık, alt yüklenici ise Ergo Sigorta. Müşteri sigortadan yararlanmak istiyor ise ekstra bir ücret ödemesi gerekiyor, eğer talep etmezse standart prosedür uygulanıyor.”


Tezer: “TAYSAD,  OSD, ODD ile irtibat halindeyiz”

Tüm dünyada 220 ülkeye numune, katalog, fuar malları, antik sanat eserleri, ikili üçlü makine yedek parça gönderimlerini sıklıkla yaptıklarını ifade eden Tezer, üçlü hizmeti tek noktadan tek fatura ile alabilmeleri müşteriler için kendilerini seçmek adına önemli bir avantaj sağladığı gibi üç hizmet de alındığında yüzde 10-15 civarında fiyat farkına sahip olduklarını kaydetti.

Müşterilerinin yüzde 75’ini kurumsal, yüzde 25’ini nihai tüketicilerin oluşturduğu bilgisini aktaran Cem Tezer, yüzde 75 içerisinde uluslararası şirketler ve KOBİ’lerin olduğunu belirtti. Özellikle ihracata yönelmiş KOBİ’lerin satış hacimlerinin yüzde 40’ını oluşturduğunu açıklayan Tezer, özellikle numuneler, fuar katılımları olarak bakıldığında KOBİ’lerin son derece aktif olduğunu vurguladı.

Online alışverişten de söz eden Tezer, internetten alışverişlerin Türkiye’de son beş yıldır katlanarak büyüdüğünü hatırlatarak, ikinci el satışlarında gittigidiyor ile bir çalışma içinde olduklarını kaydetti. Paketleme ve gönderide bunun ciddi bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Tezer,  hedef sektörlerle ilgili de açıklamada bulundu: “Elektronik, bilgisayar, cam, zücaciye, aydınlatma, endüstriyel ekipmanlar, antika ve sanat eserleri gibi öncelikli sektörlerimiz var. Otomotiv yedek parça da bizim ilgilendiğimiz alanlardan biri. TAYSAD, OSD, ODD ile irtibat halindeyiz. Ciddi de reaksiyon alıyoruz. Yine Canon ve Kodak firmaları ile bakım onarım, yedek parça, geri dönüşlerini birlikte yönetiyoruz. Medical ve soğuk zincirde de çözüm önerilerimiz var. Soğutulduktan sonra 48 saat sıcaklığı koruyan soğuk zincir kutularımız var.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77