• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Renault Trucks’tan Netlog Lojistik'e 150 Adetlik Dev Çekici Teslimatı

Renault Trucks’tan Netlog Lojistik'e 150 Adetlik Dev Çekici Teslimatı
Filo yenileme ve genişletme kapsamında yılın en büyük yatırımına imza atan Netlog Lojistik, yaptığı testlerin ardından Renault Trucks ile anlaşarak 150 adetlik T 480 çekici satın aldı.

Renault Trucks ve Netlog Lojistik arasında yapılan araç alım teslimat töreni 10 Ocak’ta yapıldı. Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin ve Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak’ın da katıldığı törene; Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ile Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, Netlog Lojistik Ticari Operasyonlar Başkanı Olcay Sunucu katıldı.

Delepine: “T480’in en büyük satışı Netlog’a”

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine şunları söyledi: “Renault Trucks ve Netlog Lojistik arasındaki işbirliği aslında çok daha gerilere,  yaklaşık 15 yıl öncesine dayanıyor. Bizi bir araya getiren 150 adetlik araç teslimatından çok memnunuz. Netlog ilk Euro 6 araç teslimatı yaptığımız firmaydı. Bu T 480’in en büyük satışı. Netlog’da ki araç sayımız 250’ye geldi. T gamı ile iş ortaklarımıza en iyi çözümü sunuyoruz. Performans, sürücü konforu ve en önemlisi toplam alım maliyetinde en iyi çözümü sunuyoruz.

Hem Türkiye’de ki hem de araçların operasyonda olacağı Avrupa’da ki çok geniş yaygın servis ağımıza da burada önemli bir pay düşüyor. Bin 450 adet servis ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu da uluslar arası lojistik firmalarının araçlarının devamlı yolda kalması anlamında büyük bir avantaj” ifadesini kullandı.

Delepine, ürünlerinin Türkiye’de iyi algılandığını ve T Gamı ile 2019 yılında Türkiye’de en çok satılan ithal çekici markasının Renault Truck olduğunu da sözlerine ekledi.

Blin: “2020’ye Netlog teslimatıyla başlamaktan mutluyuz”

Daha sonra söz alan Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin ise Renault Trucks’ın Türkiye’deki büyüme hedeflerine paralele olarak 2020 senesini 150 adetlik Netlog Lojistik’e yapılan teslimatla başlatıyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Bilin, amaçlarının müşterilerinin başarılarını artırmak olduğunu söyleyerek, “Bizim için iş ortaklarımızla uzun dönemli işbirlikleri geliştirmek çok önemli. Teknolojik olarak üst seviyede olan ürünlerimize çok güveniyoruz. En önemli odak noktamız müşterilerimizin toplam alım maliyetlerini kaliteli ürünlerimizle düşürmek. En büyük amacımız müşterilerimizin başarısı sağlayabilmektir. En düşük yakıt tüketimine, en düşük bakım onarım giderlerine ve araçların en uzun süre yolda kalmasına ihtiyaç var” dedi.

Netlog Lojistik Ticari Operasyonlar Başkanı Olcay Sunucu, Renault Trucks çekicileri 2008'den, T serisi çekicileri ise 2015'ten bu yana kullandıklarını belirterek,  “Sadece lojistik ve nakliye değil, tedarik zinciri yönetiminden e-ticaret yönetimine kadar Türkiye’nin en büyük servis sağlayıcısı haline geldik. 2020 yılının ilk yatırımını yaptığımız bu dönemde Renault Trucks’ın bize verdiği desteğe, olumlu yaklaşıma ve zamanında yaptıkların teslimat için teşekkür ediyoruz” dedi.

Farklı marka çekicilerin de yer aldığı detaylı bir karşılaştırma sürecinin ardından Renault Trucks’ın sona kaldığını söyleyen Sunucu, araçların genelde Türkiye içi operasyonlarda kullanılacağını belirtti.

Gökalp Çak: “Türk ekonomisinde yaşanan daralma kalıcı olmayacaktır”

Renault Trucks’tan Netlog Lojistik'e 150 Adetlik Dev Çekici Teslimatı

Araç filolarının sürekli büyüdüğünü ve araç yatırımı yaparken birçok etkeni değerlendirdiklerini söyleyen Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, “Sürücülerin de ne düşündüğü çok önemli. En uygun maliyetle araç almak değil, hem şirketin hem sürücülerin mutlu olduğu araç önemli. Renault Trucks, sürücülerimizin de işletmemizin de tercih ettiği bir marka” dedi.

Filolarında farklı segmentlerde 4 binin üzerinde araç olduğunu ifade eden Çak, filolarının yaş ortalamasının ise 3 yaşın altında olduğunu kaydetti. Çak, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “2019 Türkiye için çok iyi olmadı. Önemli olan dalgalı denizlerde gemiyi nasıl kullandığınız. Biz geçen yıl iyi bir sene geçirdik. Bizim farkımız; gelirlerimizin yüzde 50’sinin yurtdışından olmasıyla dengeli bir yapıda olmamız. O yüzden döviz dalgalanması bizi çok etkilemedi. Birçok sektörde daralma yaşandı ama bu kalıcı olmayacaktır. Bir süre böyle devam eder ama biz bugüne ve seneye oynayan bir şirket değiliz. Yatırımlarımız geleceğe yöneliktir. Şu anda satın alma için yaptığımız görüşmeler var” diye konuştu.

Şahap Çak: “Yatırımlarımız devam ediyor”

Yapılan yatırımın sadece 150 adet çekici ile sınırlı olmadığını ve dağıtım araçları kamyon gibi farklı modellerden çok sayıda araç yatırımı da yaptıklarını açıklayan Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak da sürücülerin çekiciden memnun olması gerektiğini vurguladı. Sürdürülebilirlikte Renault Trucks’ın kendini ispat etmiş bir marka olduğunu kaydeden Çak,  markanın Türkiye’de köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve şu an başarılı bir ekiple çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77