• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Rhenus-Catoni Lojistik Karadeniz Bölgesi’nde Multi-Modal Lojistik Hizmeti Sunacak

Rhenus-Catoni Lojistik Karadeniz Bölgesi’nde Multi-Modal Lojistik Hizmeti Sunacak
Rhenus ve Catoni grupları, Türkiye’de Rhenus-Catoni Lojistik AŞ. adı altında yeni bir ortaklığa giderek güçlerini birleştirdi.

Rhenus ve Catoni grupları, Türkiye’de Rhenus-Catoni Lojistik AŞ. adı altında yeni bir ortaklığa giderek güçlerini birleştirdi. Taraflar, yeni kurulan şirkette eşit sermayeye sahip olacak.


Bu işbirliğinin amacı, lojistik açıdan Tuna bölgesini Türkiye ve çevresine daha etkin şekilde bağlamak olarak açıklandı. Faaliyetlerin odak noktasını başlangıçta proje kargo ve dökme yüklerin nakliyesi oluşturacak. Rhenus Grubu ayrıca kendi filosuna ait iki gemiyi Catoni ile ortak kurdukları Rhenus-Catoni Lojistik firmasının yönetimine verecek.

Yeni kurulan şirketin yönetim kurulunu oluşturan isimler şöyle: Rhenus Maritime Services Genel Müdürü Thomas Ullrich, Rhenus Grubu’nun Tuna bölgesi faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdürü Patrick Schaffer, Catoni Grubu Başkanı Jonathan Beard ve Catoni Grubu Taşımacılık CEO’su Serdar Ayırtman.

Patrick Schaffer konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye ve Türkiye’nin Güney Kafkasya ve Ortadoğu bölgesindeki komşuları Avrupa’daki tek pazara gün geçtikçe daha da yaklaşıyorlar. Buna bağlı olarak özellikle hammaddeler ve tarım ürünleri Batı ve Orta Avrupa’ya Karadeniz ve Tuna nehri yoluyla taşınmaya başlıyor.”

Müşterileri için, kendi taşıma kapasiteleri ile iş sahalarını birbirine bağlayacak ve pazarda yüksek kalitede multi-modal lojistik seçenekler sunacaklarını söyleyen Thomas Ullrich, “Sadece bölgeden Avrupa’ya değil, aynı zamanda Avrupa’daki pazarlardan Karadeniz Bölgesi’ne yönelik taşımacılık hizmetleri de sunacağız. Catoni Grubu’nun bölgedeki uzmanlığı da bu sürece doğal olarak yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Catoni Grubu Taşımacılık CEO’su Serdar Ayırtman da bu önemli işbirliğine ilişkin olarak şu hususları vurguladı: “Ortak Girişim şeklindeki organik bir işbirliğiyle iki etkin şirketler grubunun Türkiye’de kaynaklarını bir araya getirmesi, Rhenus ve Catoni arasında uzun vadeli, sağlam iş ilişkilerinin temelinin atılmasını sağlayacak; ve Karadeniz bölgesinde multi-modal taşımacılık çözümleri geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Rhenus’un Avrasya bölgesindeki gücünün Catoni’nin 150 yıllık geçmişinden gelen bölgesel uzmanlığı ile birleşmesi, proje kargo ve dökme yükler için entegre lojistik hizmetler sunmak bakımından mükemmel bir birleşim oluşturacaktır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77