• BIST 10240.79
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Rhenus Turkey Lojistik ‘Home Delivery’ Ürününü Tanıttı

Rhenus Turkey Lojistik ‘Home Delivery’ Ürününü Tanıttı
Tedarik zincirinin her safhasında yenilikçi çözümler geliştiren Rhenus Turkey Lojistik, ‘Rhenus Home Delivery’ ile müşterilerine avantaj sağlamayı hedefliyor.

11 lokasyonda yaklaşık 200 çalışanı ile hizmet veren Rhenus Turkey Lojistik kara, hava, denizyolu, depolama, iç nakliye, kontrat lojistiği, proje taşımacılığı gibi hizmetler sunan firma, aynı zamanda endüstriyel ürünler, otomotiv, tekstil, bozulabilir ürünler, kimyasal, radyoaktif ürünler, ilaç taşımacılığına odaklanıyor.

Rhenus Home Delivery olarak nihai amaçlarının ürünleri Avrupa’nın birçok ülkesindeki son kullanıcıya eksiksiz, hasarsız şekilde ulaştırmak olduğunu belirten Rhenus Türkiye Direktörü Korcan Tuğrul, “Türkiye, tedarik zincirlerinin gerçekten çalışabilmesi, üretimin istikrarlı ve güvenilir olmasını sağlamak için stratejik ve kritik bir noktada bulunuyor. Rhenus Lojistik, Türkiye'yi de tedarik zincirinin kalbi olarak görüyor. Ülkemiz, Asya'yı Avrupa'ya bağlayabilecekleri noktaları birleştirirken aynı zamanda coğrafi olarak doğru yerde olup, yüksek vasıflı iş gücüne sahiptir.“ dedi.

Rhenus Türkiye Direktörü Korcan TuğrulUluslararası nakliyat, gümrükleme, depomuza ulaştıktan sonra nihai alıcının evine teslim ve kurulum, hatta gerektiğinde eski mobilyaların evden taşınmasına ve bertaraf edilmesine de yardımcı olduklarını söyleyen Tuğrul, “Mobilya, elektrikli ev aletleri ve ev aksesuarları için online alışveriş eğiliminin başladığı son yıllarda Türkiye’den, başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın birçok noktasında bulunan 50’den fazla son nokta deposu ile hacimli eşyalar taşınarak alıcıların istediği kurulum noktasına ulaştırılmakta, esnek teslimat, ek montaj ve kurulum hizmetleriyle müşterilere avantaj sağlamaktadır” dedi.

Rhenus’un Türkiye pazarına yönelik büyüme strateji ve yeni projeleri hakkında da bilgi veren Korcan Tuğrul, “Türkiye; Rhenus ve Avrupa Birliği için her zaman direkt yatırım fırsatlarının olduğu ülkelerin başında geliyor. Sanayi ve hizmet üretiminde hem hızlı reaksiyon hem de dizayn ve kalite konusunda Türkiye ve toplumumuz bu stratejinin parçası olmuştur.

Bu stratejilere paralel olarak düzenli olarak büyüyen lojistik pazarında ki 100 milyar Doları geçtiğini biliyoruz. 2022 yılı itibariyle Rhenus Türkiye’de beklenen yatırım ve katkıyı sunmaya başladı. Türkiye’deki taşımaların üçte ikisi Marmara Bölgesine gerçekleştiriliyor. Rhenus tüm Türkiye’de yayılmacı bir politika izleyerek İskenderun bölgesine kadar 14 ofis ile hizmet sunuyor. Yaptığımız yatırıma karşılık aldığımız verim de oldukça tatmin edici. Bu sebeple Türkiye’de büyük şehirler dışında ki bölgelere de yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’de üretilen ürünleri, daha önce ihracat yapmamış firmalar ile birlikte Avrupa Birliğinde tanıtmayı hedeflediklerini belirten Tuğrul sözlerini şöyle tamamladı: “ Örneğin İnegöl’de üretilen bir mobilyayı Almanya’da ki alıcının evine kurulumu dahil teslim etmek geliştirdiğimiz hizmetlerden bir tanesi. Bu sistem ile hem üreticiye hem de alıcıya fayda sağlayacağımızı düşünüyoruz.

Bu hizmeti sadece yurtdışında değil Türkiye’nin tüm şehirlerinde vermek istiyoruz. Hedef ürün grubumuz da mobilya ve beyaz/kahverengi eşya grubu olacak. Bunun için bazı marketplace’ler ile görüşmeye başladık, olumlu sonuçları kısa süre içerisinde açıklayacağız.

Bunun yansıra global stratejimizin bir parçası olarak, Gümrük Müşavirliği alanında 2024 yılının başlarında bir yatırım planlıyoruz. Gümrük Müşavirliği tüm lojistik süreçlerinin başlangıcı ve en mahrem parçası, bu sebeple halihazırda taşımacılığın tüm modlarında aktif olan Rhenus’un bu Gümrük Müşavirliği alanında da girişimci olması öngörülebilir bir durumdu. Bu faaliyet alanında Pan-Avrupa stratejimizin parçası olarak dijital dönüşümünü tamamlamış bir şirket olarak oyunu değiştireceğimizi düşünüyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77