• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Sarp Intermodal CEO'su Onur Talay: Küresel Salgın Intermodal Taşımacılığa Olan İlgiyi Arttırdı

Sarp Intermodal CEO'su Onur Talay: Küresel Salgın Intermodal Taşımacılığa Olan İlgiyi Arttırdı
Geride bıraktığımız yılda pandemi dolayısıyla sosyal ve ekonomik hayat adeta durma noktasına geldi. Bu süreçte insanların hayatının devamı ve ihtiyaçlarının karşılanabilmesi açısından lojistik sektörüne büyük iş düştü.

Pandeminin ilk dalgasında özellikle Avrupa ülkelerinin sınırlarını kapatması, sürücü kontrolleri ve karantina gibi uygulamalar karayolu taşımacılığını ciddi anlamda yavaşlattı. Transit sürelerin uzaması, birçok şirketi intermodal taşımalara yönlendirdi.

Sarp Intermodal olarak her yıl düzenli olarak artan iş hacmimiz pandemiyle birlikte zirveye ulaştı. Karayolu taşımalarına göre bizim avantajımız Türkiye’den Ro-Ro ya da demiryolu ile Avrupa’ya ulaşmak, sonrasında yerel sürücüler ile son noktaya teslimat yapabiliyor olmamız. Bu sayede müşterilerimize sunduğumuz transit süreler içerisinde teslimat yapabiliyoruz. İnsan faktörünü ve teması en aza indirerek olası sağlık ve operasyon sorunlarını da aşmış oluyoruz.

Bu süreçte operasyonlarımız aksamadan, kesintisiz olarak devam etti. Taşımalarımız bir önceki yıla yüzde 25 oranında arttı. Farklı türlerdeki yüklere uygun ekipman havuzumuz sayesinde her sektöre hizmet vermeye devam ettik. Ayrıca Avrupa ülkelerindeki iş birliklerimizle birlikte olası problemlere karşı çözüm üreterek, tedarik akışının kesilmemesine dikkat ettik. Pandemi sürecinde özellikle tam zamanlı üretim yapan birçok şirket, intermodal taşımalarımız sayesinde üretimlerine devam ettiler.

2020 yılı bizim için yatırımlarımızı da sürdürdüğümüz bir yıl oldu. Çekici, şasi ve ekipman havuzumuzu bu yıl yüzde 15 oranında büyüttük. 2020 yılı, tüm dünyada “nasıl başladı, nasıl gidiyor” akımının en çarpıcı örneği oldu. Bu durumun 2021 yılında tam tersine olmasını diliyoruz. Aşılama programları ve benimsenen tedbirlerle birlikte pandemi sürecinden normalleşmeye doğru geçmeyi umuyoruz. Bu süreç dünya ticaretinde de ciddi anlamda hareketlilik yaratacak. Hâlihazırda devam eden konteyner sorununun, normalleşmeyle birlikte nasıl bir hal alacağını yakından izliyoruz.

Sarp Intermodal olarak 2021 yılında da yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Ekonomik ve sektörel gelişmeleri yakından izleyerek ithalat ve ihracatçılarımıza intermodal taşımacılığın avantajlarını sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca Avrupa kıtası dışındaki etkinliğimizi artırmak adına yeni stratejiler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.

11 yıldır düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri’ni, bu yıl pandemi de durduramadı. Uzaktan da olsa sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren güzel bir etkinlik oldu.  Bizler müşterilerimize daima en iyi hizmeti vermeye odaklanırken, çalışmalarımızın sonucunda aldığımız ödüller motivasyonumuzu daha da artırıyor. Pandemi döneminde kazanılan ödüller ise ilaç gibi geliyor.

Organizasyonu her şartta gerçekleştirmeye odaklanan Aysberg Yayın Grubuna, Kargo Haber ekibine tebriklerimizi iletiyoruz. Bir sonraki Atlas Lojistik Ödülleri’nin mesafelerin olmadığı bir ortamda, sağlıklı günlerde bir arada gerçekleşmesini umuyoruz.

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77