• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Sidra Line Servis Ağını Genişletmeye Devam Ediyor

Sidra Line Servis Ağını Genişletmeye Devam Ediyor
Denizcilik sektörüne yenilikçi ve ayrıcalıklı lojistik çözümler sunmak için 2021 yılında İstanbul'da kurulan Sidra Line, müşteri odaklı hizmetleri ile kısa sürede güçlü bir servis sağlayıcı konumuna geldi.

Şirketin Satış& Pazarlama Direktörü Kağan Akçivi ile denizcilik sektöründe yaşanan temel sorunları ve Sidra Line’ın 2023 yılı beklentilerini konuştuk. 2022 yılında yaptıkları yatırımların ve sundukları hizmetlerin karşılığını 2023 yılında açtıkları Mısır servisleri ile aldıklarını ifade eden Akçivi, yılın ikinci yarısında da şirket hedefleri doğrultusunda büyümeye ve gelişmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Akdeniz limanları arasında düzenli konteyner hat taşımacılığı ve feeder hizmeti vermek üzere kurulan Sidra Line, şimdi ise İstanbul’u Novorossiysk’e bağlayan Karadeniz feeder hizmeti sunuyor.   Kısa zamanda elde ettikleri deneyim ve gelişlerle bu ay itibariyle seferlerine Libya ve Rusya’nın yanında Mısır’ı da eklediklerini belirten Akçivi, “Karayolu ve denizyolu nakliyesi, transit yüklerde T1 işlemlerinin yapılması, konteyner alım/satım ve kiralama gibi hizmetler sağlıyoruz. Gemi ve konteyner acenteliği, gümrükleme, depolama tesisleri, NVOCC ve gemi acenteliği hizmeti verdiğimiz şirketimiz Northcape Aries Shipping bu yolculukta ilerleyişimizi hızlandırıyor” dedi.

Satış& Pazarlama Direktörü Kağan AkçiviSidra Line’ın filo ve depo kapasiteleri hakkında bilgi veren Akçivi, “Denizcilik sektörü kendimizi ve şirketimizi sürekli güncel tutmayı, politik ve ekonomik gelişmeleri çok yakından takip etmeyi gerektiren bir sektör. Bu sektörden elde ettiğimiz kazancı da daima filomuzu yenilemek ve büyütmek için tekrar yatırıma çeviriyoruz. Yalnızca bir gemi ve 2000 konteyner filosu ile başladığımız yolculuğumuza 3 gemi ve 7500 konteyner ile devam ediyoruz. Filomuzda bulunan Reefer, Open Top ve Flat Rack konteynerlerle soğuk rejimli ve proje yük kapsamında ürünlerin taşımasını da gerçekleştirmekteyiz. Misurata, Benghazi, Novorossisky, İstanbul, İzmit, İzmir, Alexandria’daki depo alanlarına ek olarak yeni açacağımız Mısır servisimiz ile Mısır’da da kara nakliye, depolama ve konteyner taşımacılığı hizmetlerimizi sunmaya başladık. Böylelikle geniş bir depolama hizmeti de sağlayabiliyoruz” diye ekledi.      

Ülke genelinde yapılan yatırımlarla alt-yapı gelişmelerinin artarak devam etmesinin önemli olduğunu belirten Akçivi sözlerini şöyle sürdürdü; “ Denizyoluyla taşınan bütün ürün grupları bir iç lokasyondan (fabrika, depo, vb) başka bir iç lokasyona taşınıyor. En basitinden bütün limanlarımız ve iç bölgeler arasında demiryolu bağlantılarının kurulması hem operasyonel hem de maliyetler açısından çok ciddi avantajlar sağlayacak.

Sektörümüzün teknolojiye yeteri kadar ayak uyduramaması ele alınabilir. Hem armatör, hem liman, hem de dış ticaret yapan firmaların tamamını kapsayacak şekilde sistemsel entegrasyonların arttırılması, ilgili rejimlerin otomasyon ve kolaylaştırma projelerinin devam ettirilmesi gibi geniş kapsamlı çözüm projeleri devreye alınmalı. Son olarak çevreci düzenleme ve önlemlerin arttırılması, sektördeki bütün firma ve paydaşların bu konuda hassasiyeti ve yatırımlarına aralıksız devam etmesi sürdürülebilir lojistik açısından hayati önem taşıyor.”

Sidra Line’ın ‘yeşil lojistik’ strateji hakkında bilgi veren Akçivi, “2022 yılında, Dünya Denizcilik Örgütü'nün küresel olarak gerçekleştirdiği çalışma ile gemilerimizi BWTS (Ballast Water Treatment System) ile daha çevre dostu hale getirdik. BWTS, gemilerden kaynaklanan kirlilik düzeyini sınırlayan ve deniz ekolojisinin korunmasına yardımcı olan bir sistemdir. Ayrıca gemilerimizin yakıt tüketim endekslerini yakından takip ederek, karbon salınımını en düşük seviyede tutmak için gereken tüm kontrolleri yapmaktayız.

“Çevre konularını öncelikli tutmaya özen gösteriyoruz”

Ofislerimizde sürdürülebilirlik ve çevre konularını öncelikli tutmaya özen gösteriyoruz. En basitinden, zorunlu olmayan hiçbir belgeyi yazdırmamak suretiyle dijital arşivleri kullanarak ya da ofis içerisinde gereksiz yanan aydınlatmaları kapatarak doğayı koruma çabamızı sürdürüyoruz. Çok yakında bu alanda faaliyete alacağımız sosyal sorumluluk projelerimizin de duyurularını paylaşacağız” dedi.

Pandemi krizinin 2022 yılında da devam etmesinden dolayı sektördeki iş hacminin zirveye ulaştığını kaydeden Akçivi, 2022 yılında yaptıkları yatırımların ve sundukları hizmetlerin karşılığını 2023 yılında açmış oldukları Mısır servisi ile aldıklarını söyledi. Akçivi sözlerini şöyle tamamladı: “Yılın ikinci yarısında da şirket hedefleri doğrultusunda büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz. Yeni bölge ve ülkeleri servis ağımıza eklemek adına fizibilite çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyebilmek için ilk önceliğimiz insan kaynaklarına yatırım yapmaktır. Ekibimizi hızla büyüterek güçlendirdik. Aynı zamanda iç/dış eğitimlerle hem ekibimizi hem de kendimizi zorlu piyasa koşullarına hazır hale getiriyoruz. Konteyner stoğu artırımı, araç filosu ve depolar gibi yatırımlar gündemimizde yer almaktadır. Planlarımızın doğru zamanda ve doğru yöntemlerle gerçekleşmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yaptığımız yatırımlardaki en önemli hedefimiz müşteri ve iş ortaklarımızın lojistik ihtiyaçlarını çok iyi anlayıp analiz ederek onlara en uygun çözümleri etkin ve uygun maliyetlerle sağlamak, dolayısıyla bu firmaların uluslararası arenadaki rekabet güçlerine pozitif katkı yapmaktır. Bunu sağladığımız sürece kendileri için en öncelikli olarak çalışmak istedikleri tedarikçi olacağız ve bu da bizim başarı ve büyüme yolunda olmazsa olmaz ilkemiz olarak kalmaya devam edecektir.

Bunların yanı sıra yurt içi ve yurt dışında daha önce de katılmış olduğumuz Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı ve Trans Russia fuarı gibi bu yıl da İstanbul, Mersin’e ve Rusya’ya giderek fuar katılımlarımızı arttırarak şirket tanıtımında ilerleme sağlamaya devam edeceğiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77