• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

Sirkten Kurtarılan Dört Aslan Doğal Yaşam Alanlarına Ulaştırıldı

Sirkten Kurtarılan Dört Aslan Doğal Yaşam Alanlarına Ulaştırıldı
Turkish Cargo; Luca, Charlie, Kai isimli dişi aslan kardeşler ile Nathan isimli yavru erkek aslanı, hayvan haklarına saygı kapsamında Kiev’den, İstanbul aktarmalı olarak Güney Afrika’da bulunan doğal yaşam alanlarına ulaştırdı.

Ukrayna’da doğal yaşam alanlarından uzakta, 35 metrekarelik beton ve çelik kafes içerisinde zor şartlar altında bulunan Nathan isimli yavru erkek aslan ve Luca, Charlie, Kai isimli üç dişi kardeş aslan, yıllarca doğadan uzakta,direkt güneş ışığı ve temiz havadan yoksun şekilde,sirk hayvanı olarak kullanıldılar.

Lawrence Anthony Dünya Organizasyonu (LAEO) isimli, hayvan hakları savunuculuğu misyonuyla hareket eden bir kuruluş tarafından kurtarılan aslanlar daha sonra küresel hava kargo markası Turkish Cargo sponsorluğunda, Güney Afrika’da bulunan doğal yaşam alanlarına ulaştırıldılar.

Yiyecek ve su ihtiyaçları düşünülerek özel olarak tasarlanmış konteynerlerde taşınan aslanlara, uçuş süresince bakıcıları, görevli veterinerler, Lawrence Anthony Dünya Organizasyonu’ndan bir yetkili ve  IATA LAR (Canlı Hayvan Taşıma Yönetmeliği) sertifikalı Turkish Cargo personeli eşlik etti.

Yaklaşık 9 bin kilometrelik bir uçuşta seyahat eden aslanlar, yolculuklarının sonunda 14 bin metrekare alana sahip yemyeşil kıyı ormanı ve otlaklarıyla, Afrika’nın kalabalık sürülerine ev sahipliği yapan Kragga Kamma Doğal Parkı’nda özgürlüğe kavuştular.Sirk koşulları nedeniyle kendi doğalarına ilk etapta yabancı kalan aslanlar, bundan sonraki yaşamlarında yeni arkadaşları ile gerçek doğayı ve özgürlüğü keşfedecekler.

2017 yılında, yabani hayvanların yasadışı ticaretini engellemek ve bu konuda sektörel farkındalığı artırmak amacıyla `united for wildlife buckingham palace declaration (ufw)` bildirisini onaylayan Türk Hava Yolları, canlı hayvan taşıma süreçlerine ve hayvan haklarına verdiği önemi ortaya koymuştu.

Canlı hayvan taşımalarına en üst düzeyde özen göstererek, gökyüzünde doğal yaşam alanlarına en yakın koşulları oluşturan Turkish Cargo, sunduğu canlı hayvan taşımacılığı hizmeti için; kabul, depolama ve sevk süreçlerinde CITESve IATA LAR yönetmeliğini referans alıyor ve yönetmelikte belirtilen dokümantasyon, kafesleme, etiketleme ve işaretleme kurallarını özenle uyguluyor.

Sirkten Kurtarılan Dört Aslan Doğal Yaşam Alanlarına Ulaştırıldı

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77