• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

SKY Airchartering Enerji Lojistiğinde de İddialı

SKY Airchartering Enerji Lojistiğinde de İddialı
Türkiye havacılık sektöründe profesyonel anlamda ihtiyaç duyulan her türlü hava aracı kiralaması hizmetini sunan SKY Airchartering, proje taşımaları ve acil hava kargo taşımaları yanında enerji lojistiğinde de çözümleri ile adından söz ettiriyor.

2013 yılında enerji sektörüne yönelik olarak pek çok projenin hava taşımalarını sorunsuz bir şekilde tamamlayan SKY Airchartering, süratli çözümler ve rekabetçi fiyatlarla da bu alanda fark yaratıyor. Zorlu Enerji gibi Türkiye’nin önde gelen firmalarına operasyonel destek sunan SKY Airchartering, aynı zamanda enerji sektöründe dünyanın önde gelen petrol ve gaz şirketlerinden Shell, BP, Exxon Mobil gibi firmalara da verdiği hizmetlerle başarılı uygulamalara imza atıyor.


“Enerji sektöründe süratli çözümler rekabetçi fiyatlarla farklılık yaratıyoruz”


SKY Airchartering’in enerji sektörüne yönelik olarak sunduğu hava taşımaları ile ilgili olarak bilgi aktaran SKY Airchartering Satış ve Pazarlama Müdürü İbrahim Doğan, yük veya rota farketmeksizin enerji yatırımcılarının her türlü ihtiyacına uygun uçak temin edebildiklerini kaydediyor. Bu doğrultuda geçen yıldan buyana jeotermal, rüzgar, hidroelektrik ve doğalgaz santralinin kurulum aşamasında veya üretim sırasında ihtiyaç duyulan ve acil ulaştırılması gereken her türlü boyut ve ağırlıktaki; trafo, panel, boru sistemlerinin hava kargo taşımasını ilgili acente ve nakliyeci iş ortaklarıyla birlikte sorunsuz ve başarılı bir şekilde yerli ve yabancı üreticilere ulaştırdıklarını vurgulayan Doğan, bu projelerden biri olarak Zorlu Enerji için gerçekleştirdikleri projeyi örnek gösteriyor.


Doğan, 2013 yılında Gökbora Taşımacılık A.Ş. ile birlikte Zorlu Enerji için gerçekleştirilen operasyonun ayrıntıları ile ilgili şu bilgileri aktarıyor: “Zorlu Enerji Elektrik Üretimi A.Ş.’nin Denizli’nin Sarayköy ilçesinde kuracağı 100 MW’lık kurulu güce sahip Jeotermal Enerji Santrali için acil ihtiyaç duyulan subaplar, borulama sistemi ve yardımcı malzemelerden oluşan toplam 130 tonluk malzemenin Amerika Houston’dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na taşımasını gerçekleştirdik. Bu yükün 110 tonluk kısmını aynı gün içinde Amerikan bayraklı 115 tonluk B747-400F kargo uçağıyla Houston’dan Adnan Menderes Havalimanı’na taşıdık. Kalan 20 tonluk kısmını ise yine birkaç gün içinde tarifeli bir uçak seferiyle getirdik. Tüm bu malzemelerin Denizli Tesisi’ne kapı teslimini gerçekleştirerek projenin aksamadan devam etmesini sağladık.”

 
Yenilenebilir enerji alanında örnek bir proje olan bu Jeotermal Enerji Santrali tamamlandığında, bölgenin 25 yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacağını hatırlatan İbrahim Doğan, enerji santrali dışında bu sektörde dünyanın önde gelen petrol ve gaz şirketlerine de hizmet sunduklarını ifade ederek, “Shell, BP, Exxon Mobil, Sinopec, Chevron Corp, Gazprom gibi dünyanın önde gelen petrol ve gaz firmaları için, özellikle de denizden petrol çıkarmaya yarayan cihazların gereksinimi olan teknik malzemelerin acil sevkiyatlarını portföyümüzde bulunan geniş gövdeli IL76 & AN124 gibi kargo uçaklarıyla yapmaya devam ediyoruz” bilgisini aktarıyor.


Doğan, enerji sektöründe gerek süratli çözümleri gerekse rekabetçi fiyatlarla farklılık yarattıklarını da sözlerine ekliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77