• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Taha Group Hedef Büyütüyor

Taha Group Hedef Büyütüyor
Yılın ilk yedi ayında kara ve havayolundaki iş hacminde bir önceki yıla oranla yüzde 20 büyüme gösteren Taha Group, istikrarlı büyümeyi sürdürecek şekilde sistem alt yapısının büyük bir kısmını tamamladı.

Yılın ilk yedi ayında kara ve havayolundaki iş hacminde bir önceki yıla oranla yüzde 20 büyüme gösteren Taha Group, istikrarlı büyümeyi sürdürecek şekilde sistem alt yapısının büyük bir kısmını tamamladı. Sistemlerini global taşımacılık firmaları ile rekabet edecek şekilde kontrol edilebilir, raporlama yapabilir ve bütün departmanları ile koordineli çalışabilir hale getiren Taha Group, uzun vadede global bir marka olmak hedefiyle yatırımlarını sürdürüyor. 

Taha Group’un uzmanlık alanı olan Ortadoğu ve özellikle de Irak ve İran ihracatında Türkiye’nin son yıllarda sürekli artan bir ivme kazandığını ifade eden Taha Group Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha,  Türkiye’nin son yıllarda en fazla ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında Irak’ın birinci sırada yer aldığını hatırlatarak bu sonucu grup açısından değerlendiriyor ve şunları belirtiyor: “Türkiye ihracat sıralamasında firmamız, 2008 yılında 365’inci sırada iken, 2009 yılında 227’nci sıraya yükseldi.  2010 yılında ise 164’üncü sırada yer alarak ülkemizin içinde bulunduğu konjonktüre de bağlı olarak istikrarlı bir büyüme gösterdi. Bu paralelde 2011 yılında, karayolu ve havayolundaki iş hacmimize, yaptığımız yüklemelere, çıkarttığımız araç sayılarına göre rahatlıkla diyebiliriz ki bu yılın ilk 7 ayında bir önceki yıla oranla firmamız yüzde 20’lik bir büyüme gerçekleştirmiştir.”

Kara, hava ve denizyolu taşımacılığı hizmeti sunan Taha Group’un modlar arasındaki yük dağılımı hakkında da bilgi aktaran Emin Taha, Ortadoğu düşünüldüğünde karayolu taşımacılığının cazibesinin Türkiye’nin de bir gerçeği olarak artarak devam ettiğini kaydetti. Türkiye’de taşımacılığın yüzde 90’ının karayolu ile yapıldığını ve Taha Group olarak sadece taşımacılık değerlendirildiğinde bu oranın yüzde 95’lere kadar çıktığını belirten Emin Taha, “Havayolu taşımacılığına ise bu yılın başında Irak Havayolları’nın yetkili acentesi olarak başladığımızdan ancak 7 aylık bir değerlendirme yapabiliyoruz. Ama bu 7 aylık değerlendirme ile şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki önümüzdeki yıllarda havayolu kargo hizmetini yolcu uçaklarının yanı sıra haftanın ya da ayın belirli günlerinde kargo uçakları ile yapma imkanımız doğacaktır. Taşıdığımız yük miktarları karayolunda ve havayolunda her geçen gün artış göstermektedir” dedi.  Bir önceki yıla oranla ihracatların çeşitliliği ve ihracat yapılan firmaların arttığını kaydeden Taha, “ Yani son beş yıl içerisinde firmamız açısında özellikle Irak’ a yüzde 80 oranında tekstil ürünleri taşıyorsak, bu oran yılın 7 aylık ortalamasında yüzde 65-70’ler dolayında” diye konuştu.


“Hedef; Irak ve İran’daki başarıyı Afrika ve Ortadoğu’nun diğer ülkelerine de yaymak”

Türkiye’de son yıllardaki istikrar ile komşu ülkelerin ve Ortadoğu’da yer alan ülkelerin Türkiye’ye olan ilgisinin her anlamda arttığını ifade eden Taha,  verilen olumlu rakamların, her geçen gün ihracatın artmasının en baştaki sebebinin Türkiye ve Türk mallarına, Türk ihracatçısına olan güven duygusu olduğunun altını çizdi. “Grubumuzda karayolu taşımacılığı, havayolu taşımacılığından başka turizm, inşaat, dış ticaret ve finans hizmetleri de var. Yani bu olumlu havayı diğer şirketlerimizde de görüyoruz. Mesela turizm şirketimiz vasıtasıyla biliyoruz ki kestiğimiz uçak biletleri ile yaptığımız/yaptırdığımız turlar, otele yerleştirdiğimiz turist sayıları geçen senelere göre müthiş bir artış göstermiştir” diyen Emin Taha, bu nedenle grup içerisinde yer alan şirketlerin hepsinden ayrı bir beklenti içerisinde olduklarının altını çizdi. Bu nedenle de Taha, bu yıl için hedefin; ilk 7 ayda gösterilen başarı ve büyümeyi aynı şekilde devam ettirerek, müşteri memnuniyetini maksimum seviyelere çıkartmak olarak açıkladı.

Taha Group’un orta ve uzun vadedeki planlarından da söz eden Taha, öncelikli hedeflerinin yaptıkları işi en iyi şekilde gerçekleştirmek olduğunu vurgulayarak, “ Yani Irak ve İran pazarındaki uzmanlığımızı, başarımızı aynı şekilde Afrika pazarında ve Ortadoğu’nun diğer ülkelerinde de gerçekleştirmek. Ülkemizdeki destinasyonlarımızı artırarak, ihracatçımıza, imalatçılarımıza daha kolay ulaşılabilir konumlara gelmektir. Başarımızı devamlı olacak şekilde istikrarlı bir büyüme göstererek müşterilerimizi verdiğimiz hizmetlerimizden memnun etmektedir” dedi.  Bunun için gerekli adımları attıklarını ve atmaya da devam ettiklerini belirten Taha, bu noktada sistem alt yapısının büyük bir kısmını tamamladıklarını kaydetti. Sistemlerini global taşımacılık firmaları ile rekabet edecek şekilde kontrol edilebilir, raporlama yapabilir ve bütün departmanları ile koordineli çalışabilir hale getirdiklerini söyleyen Emin Taha, halen de bu geliştirmelerin sürdüğünü açıkladı. Mevcut personelin de departmanlarına ve konumlarına göre belirli periyotlar halinde sürekli eğitime tabi tutulduğunu vurgulayan Taha, “İşe alım süreçlerimizi tamamen değiştirdik, geliştirdik. Araç parkımızı genişlettik, genişletmeye ve yenilemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Taha, uzun vadede ise turizm ve havayolu IATA acenteliğinde, karayolu ve havayolu taşımacılığında global bir marka haline gelmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77