• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Tam Kapanma İle İHL’de Kargo Sorunları

Tam Kapanma İle İHL’de Kargo Sorunları
İstanbul Havalimanı’nda, salgın koşulları ve kısıtlamalar nedeniyle hava kargo operasyonları açısından sıkıntılar yaşanıyor. Bu durum yüklerde gecikmeye neden olurken maliyetlere de artış olarak yansıyor.

Çalışma koşullarının da elverişsiz olduğuna ilişkin şikayetler söz konusu.

Bazı çalışanların haber merkezimizi arayarak verdiği bilgilere göre, İstanbul Havalimanı kargo bölümündeki depoların kapasiteleri ve yoğunluğu, Atatürk Havalimanı'nda olduğundan farklı değil. Ambarlarda trafik ve planlama açısından sıkıntılar yaşandığını ifade eden bir sektör mensubu, Cuma günleri malların gelmesiyle beraber bir tür 'patlama' yaşandığını söyledi ve şu bilgileri verdi:  “Buralara mal indirdiğiniz zaman saatlerce bekliyorsunuz. Bir malın içeri girmesi 3-4 saat sürebiliyor. Yıllardan beri var olan bu sıkıntı, ‘İHL’ye gidince düzelecek’ denildi ama öyle olmadı. Atatürk Havalimanı bundan 2-3 sene önce neyse şimdiki durum da aynı. Çalışanların sıkıntıları da büyük çünkü zamanla yarışıyorsunuz. Dile getirildiği zaman ‘istediğiniz yere şikayet edin’ deniyor.”

Bu durum, ‘hem mesafeler uzayıp hem de hava kargoda iddialı bir havalimanı yapılmış ve dünyanın hub’ı olması beklenirken yeni havalimanı ile hiçbir ilerleme kaydedilmedi mi?’ sorusunu beraberinde getiriyor.  

Görüşlerine başvurduğumuz MNG Havayolları Yer İşletme Başkanı Serkan Eren konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “MNG Havayolları operasyonlarının büyük çoğunluğunu halihazırda Atatürk Havalimanı’nda sürdürmektedir. Kısa bir süre içerisinde de Atatürk Havalimanı’ndaki operasyonların büyük bir kısmını İstanbul Havalimanı’ndaki tesislerine MNG Havayolları Yer İşletme Başkanı Serkan Erentaşıma hazırlıkları sürdürülmektedir. MNG Havayolları olarak artan kapasite, filo revizyonları ve müşteri odaklı diğer hedefler doğrultusunda, tesislerimizin genişletilmesi ile ilgili inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. Özellikle pandemi kısıtlamaları ve tam kapanmanın olacağı haberi ile birlikte tüm gönderici firmalar ürünlerini bir an önce havalimanına sevk etme telaşına düşmüş, bunun da nakliye firmalarının tesis önlerine yığılmasına sebebiyet verdiği tarafımızdan da gözlemlenmiştir.

Deneyimli ekibimiz, hızlı çözümler sunan gerekli ekipmanı, teknolojiye ayak uyduran modern sistemleri, soğuk hava, değerli eşya, tehlikeli madde, bozulabilir kargolar, canlı hayvan taşımacılığı ile pharma lojistiği, özel kargolara yönelik uzmanlıklarımız ile hizmetlerimizi sunarak çözüm ortaklığında fark yaratma çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Müşterilerimizin marka değerlerini korumak, taahhüt ettiğimiz hizmet kalitesini verebilmek adına kendimizi sürekli geliştiriyor, müşterilerimizin ilk tercihi olmayı sürdürmeye çalışıyoruz.”

İGA Kargo Destek Bölgesi Yeni Döneme Hazır mı?

MNG Havayolları’nın yanı sıra yakın bir zamanda, Turkish Cargo Smart Hub tesisleri, DHL Express’in de İstanbul Havalimanı’ndaki yeni tesislerinde operasyonlarına başlaması bekleniyor. Türk Havayolları’nın da artacak kargo operasyon hacmi ile birlikte İGA tesislerinin yeterliliği gündeme geliyor. Özellikle otopark araç giriş-çıkışlarında gelişmiş bir otomasyon sisteminin henüz tamamlanmamış olması, yiyecek ve içecek hizmetlerinin halen çok kısıtlı sayıda olması gibi fonksiyonel tedbirlerin yakın zamanda alınması bütünsel hizmet kalitesi, hız ve maliyetler açısından önem taşıyor.

Tam Kapanma İle İHL’de Kargo Sorunları

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77