• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

TNT Logistics, CEVA Logistics Oldu

TNT Logistics, CEVA Logistics Oldu
Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 1,5 Milyar Avro bedel ile Amerikan yatırım şirketi Apollo Management’a satılan TNT Logistics, faaliyetlerine CEVA Logistics adı ile devam edeceğini duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 1,5 Milyar Avro bedel ile Amerikan yatırım şirketi Apollo Management’a satılan TNT Logistics, faaliyetlerine CEVA Logistics adı ile devam edeceğini duyurdu. İsim değişikliği açıklaması ve şirketin kullanacağı yeni kurumsal kimliğin tanıtımı için TNT Lojistik Türkiye tarafından 18 Aralık 2006 Pazartesi günü Hyatt Regency Oteli’de bir basın toplantısı düzenlendi.

CEVA Logistics, 3,5 Milyar Avro tutarındaki yıllık cirosu ile dünyanın ikinci en büyük lojistik şirketi konumunda. Dünya çapında 26 ülkede, toplam 7,4 milyon metrekarenin üzerinde depo alanının işletilmesini de üstlenen şirkette, 38 binin üzerinde çalışan mevcut. 


Basın toplantısında konuşma yapmak üzere kürsüye gelen CEVA Lojistik Türkiye Genel Müdürü Aslan Uzun, CEVA Logistics’in kontrat lojistiği alanında büyümeyi hedeflediğini belirtti.

Satış sonrası şirketin operasyonel yapısı ve insan kaynağında herhangi bir değişiklik olmaksızın yoluna devam ettiğini ifade eden Uzun, “Müşterilerimizin bildiği, tanıdığı bizler, olağanüstü geçmişimizle parlak bir geleceğin heyecanını yaşıyoruz. Müşterilerimiz için değişen, mükemmel hizmetin tanımı ve adresi değil, sadece adı. Yenilikçi, katılımcı, proaktif hizmet anlayışımızı, artık yeni ismimiz CEVA ile sürdüreceğiz.” dedi.

Türkiye’de 2000 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini, dünya çapında operasyonel deneyim ve bilgiyi kullanarak yaklaşık 40 mühendisten oluşan planlama ekibi ve 1000 çalışan ile Türkiye’ye özgü en uygun lojistik çözümleri geliştirdiklerini belirten Uzun, şöyle devam etti: “Türkiye için en uygun çözümleri üretebilme yetimiz, bizi en lokal uluslararası şirket yapıyor. Üstün teknolojimiz ile müşterilerimizin lojistik ihtiyaçlarına kalıpların ötesinde, yaratıcı çözümler ile cevap veriyoruz. Günlük bazda yaklaşık bin araç hareketi gerçekleştiriyor ve 3 bin civarında noktaya düzenli teslimat yapıyoruz. Sektörümüzde ISO 9001-14001-18001 alan ilk firma biziz.”

130 bin metrekare depo alanı yönetiliyor

CEVA’nın 2007 yılında da yatırımlarına devam ederek depolama alanını 200 bin metrekarelere taşıyacağını vurgulayan Uzun, “Türkiye’deki operasyonumuzu, Türkiye şartlarına, müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarına en uygun şekilde cevap verecek şekilde yönetiyoruz. Türkiye’deki operasyonumuz yıllık yüzde 30 düzeyinde büyüme kaydediyor. Türkiye’de hali hazırda sahip olduğumuz ağı, 600’ün üzerinde araç parkı, 130 bin m² depolama alanı ve 46 şube ile yürütüyoruz. Türkiye’nin yüzde 96’sına 36 saat içerisinde ulaşıyoruz. Bu yüzden uluslararası kuruluşlara kendimizi denetlettiriyoruz. Amerika’daki S&O kurallarına uyum sürecini 2006 yılında tamamladık. Bu konuda tekiz” dedi.

Uzun: “Yeni ismimiz ile değer yaratmayı sürdüreceğiz”

“TNT Logistics artık TNT NV gibi birçok alana konsantre olmuş bir grubun içinde bir bölüm olarak devam etmek için çok büyümüş, çok gelişmişti. Tüm dünyada yaratıcılık ve hizmet kalitesi ile gelinen noktada durmak imkansızdı. Apollo Management tarafından satın alınarak bugün bağımsız bir kontrat lojistiği şirketi haline geldi. Bu yeni isimle TNT Grubu’nun lojistik departmanı olmaktan çıkıp, sadece lojistiğe odaklanmış bağımsız bir şirket grubu oluyoruz. Biz de, CEVA Lojistik Türkiye olarak, müşterilerimiz için değer yaratmaya ve mükemmel hizmet kalitesi sunmaya devam edeceğiz.” diyen Uzun, CEVA Logistics’in yalnızca isminin değiştiğini, aynı profesyonel kadronun görevini sürdürdüğünü ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu satış süreci ile birlikte Türkiye’de de bir geçiş dönemi yaşandı, ancak bu operasyonlara ve günlük iş akışına etki etmedi. Bizim için gerçek birer iş ortağı olan müşterilerimizin de güveni ve desteği ile ekip olarak işimize devam ediyoruz. En lokal uluslararası firma olarak, müşterilerin lojistik ihtiyaçları için en yaratıcı ve etkili çözümleri tasarlamayı, üretmeyi, işlerinin karlılığını artırmak için onlara rekabet avantajı sağlayarak değer yaratmayı kesintisiz sürdüreceğiz.”

Sektörün büyümesi için dış kaynak kullanımı yaygınlaşmalı

Türkiye’de lojistik için yapılan harcamaların toplamının 15 Milyar dolar civarında olduğunu ve bunun da GSYH’nin yüzde 5’ine tekabül ettiğini belirten Uzun, bu rakamın yaklaşık dörtte biri için dış kaynak kullanıldığını ifade etti. Uzun sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektörün dış kaynak olarak kullanılan bölümü, yaklaşık 3,5– 4 ilyar dolar büyüklüğünde. Avrupa’da bu oran GSYH’nin yüzde 10-12’si civarında. Dış kaynak kullanımı ise yarı yarıya. Sektör Türkiye’de dış kaynak kullanımı anlayışının yayılması ve Avrupa ortalamasını yakalaması ile katlanarak büyüme potansiyeline sahip.”

Yenilikçilik, katılımcılık ve proaktivite

CEVA’nın yeni kurumsal kimliğine 2009 yılı itibarıyla tamamen geçmiş olacağı belirtildi. Bu kapsamda üçgen şeklinde yeni bir logo tasarlandı. CEVA üçgeni, tedarik zincirinin taşıdığı önemi ve CEVA’nın değişik yerlerde faaliyet gösteren ticari ortakları birbirine bağlamakta eriştiği mükemmeliyeti simgeliyor. Aynı zamanda şirketin ana stratejisi olan 3 ilkenin de bir simgesi: ‘Yenilikçilik, Katılımcılık ve Proaktivite.’ CEVA yeni renk olarak, sadece kendilerine ait ve özel olmasını istedikleri için sektörde çok görülmeyen bordo rengini seçmiş. CEVA yetkilileri, bordo rengin, zengin dokusu ile CEVA’nın operasyonel mükemmelliğe ve müşteri memnuniyetine adanmışlığını ve tutkusunu temsil ettiğini söylüyor.

CEVA Akademi 2007’de hayata geçiyor

CEVA, müşterilerine sağladığı kaliteyi sürdürülebilir ve geliştirilebilir kılmak için kalite ve standartlar konusunda hem kendi çıtasını hem de kendilerine hizmet veren firmaların çıtalarını sürekli daha yükseklere çekiyor. Maddi olanakların yanında sektörel bilgi ve deneyimini aktarıyor. İnsana yatırım yapan kurum; ‘Investor In People’ kimliğini benimsemiş ilk lojistik firması olarak CEVA; kalite, liderlik, standartlar konusunda sürekli destek veriyor.

CEVA, çatısı altındaki çalışanları yarınlara hazırlamak amacı ile ‘carpe maniana - yarını yakalamak’ konsepti çerçevesinde bir program oluşturdu. Bu program kapsamında, kesintisiz eğitimlerin yanı sıra 2007 yılında CEVA Akademi projesi hayata geçirilecek.

Karayolu taşımacılığı da CEVA’nın işinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bu perspektiften hareketle CEVA, profesyonellik ve planlama ile yoğunluğun optimize edilmesi, eğitimli ve bilinçli sürücüler, bakımlı ve donanımlı araçlar ile yollardaki güvenliğe katkı sağlamaya çalışıyor. Sürücüleri düzenli olarak kontrol ediyor ve verdiği eğitimlerle destekliyor.

CEVA açlıkla savaşıyor

CEVA, Dünya Gıda Programı açlıkla savaş projesini devam ettiriyor. Bunun yanında GEA ile projeler yürütüyor. Herhangi bir felaket anında, o bölgeye gidecek yardımların ulaştırılması ve depolanması konusunda prosedür ve hazırlıkları bulunuyor. CEVA’nın kendi bünyesinde oluşturduğu önemli bir sosyal sorumluluk projesi daha var: Bizim Çocuklarımız. Bu proje kapsamında, tüm çalışanların çocuklarına okul dönemlerinde, gerekli yardımlar yapılıyor.

Apollo Management’dan 16 yılda 16 milyar doların üzerinde yatırım

1990 yılında kurula ve dünyanın en büyük yatırım sermayesi şirketlerinden biri olan Apollo Management, ABD ve dünya çapında birçok sektördeki kuruluşa 16 Milyar ABD Doları üzerinde yatırım yapmış. Apollo Management, özel sermaye ortaklığı ve yatırım sermayesi alanlarında önde geliyor. Apollo; dağıtım, taşıma ve lojistik alanlarına yatırım yapan nadir özel sermaye ortaklığı kuruluşları arasında yer alıyor. Apollo’nun portföyüne bulunan diğer lojistik firmaları ile olan deneyimleri, kontrat lojistiği ve taşımacılık alanlarının birleştirilmesinin giderek artan bir önem arz ettiğini gösterme. Apollo’nun bugüne kadar gerçekleştirdiği yatırımlar arasında Affinion, AMC Entertainment, Cablecom, General Nutrition Centers, Goodman Global, Hexion Specialty Chemicals, Nalco ve Unity Media yer almakta.

Kulik: “CEVA Markası İle Yeniden Doğuyoruz”

CEVA CEO’su Dave Kulik, yeni marka ve logonun tanıtım töreninde yaptığı konuşmada “Yeni markamız, uzun soluklu hizmet tarihimizde önemli bir kilomete taşıdır ve büyük bir kuruma ait bir bölümden bağımsız bir lojistik şirketine dönüşmemizin doruk noktasıdır. Bundan böyle CEVA markası, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimiz için, teknoloji, olağanüstü servis kalitesi ve gelişmiş lojistik hizmetlerinin simgesi haline gelecektir. CEVA markası ile yeniden doğuyoruz ve lojistik hizmetlerinde dünya lideri olmak için enerjimizin yüzde 100’ünü sarfetmeye hazırız” dedi.

Kulik, şirketin yeni logosu hakkında da şunları söyledi: “Yeni kurumsal kimliğimiz - ki 2009 yılında tamamen bu kimliğe geçmiş olacağız- kapsamında kullanacağımız logomuzda bir üçgen var. Üçgen sembolü bizler için son derece önemli; çünkü tedarik zincirinin taşıdığı önemi ve CEVA’nın değişik yerlerde faaliyet gösteren ticari ortakları birbirine bağlamakta eriştiği mükemmeliyeti simgeliyor. CEVA Üçgeni, aynı zamanda şirketimizin benimsediği 3 ilkeli stratejinin de simgesi: Yenilikçilik, İşbirliği ve Proaktivite. Bu ilkelere bağlılığımız, bizleri sektörün en önüne taşıyacak gücü oluşturmaktadır.”

CEVA Logistics

CEVA Logistics küresel lojistik hizmetleri temini ve tedarik zinciri yönetimi konularında faaliyet gösteriyor. Şirket; büyük ölçekli ulusal ya da çok uluslu firmalar için ülkesel, bölgesel ya da dünya ölçeğinde tedarik zinciri çözümleri tasarlamakta, oluşturmakta ve işletmekte. Tedarik zincirinin tüm aşamalarını kullanarak, müşterilerine uçtan uca lojistik çözümleri sunmakta. CEVA Logistics; otomotiv, lastik, elektronik, endüstriyel mamuller, hızlı tüketim ürünleri, basın yayın gibi bir çok farklı pazar ve sektöre hizmet sunmakta. CEVA, dünyanın en büyük sermaye yatırımı kurumlarından biri olan Apollo Management, L.P.’ye ait.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77