• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

TNT, Lojistik Bölümünü Apollo Management L.P.’ye Devrediyor

TNT, Lojistik Bölümünü Apollo Management L.P.’ye Devrediyor
TNT N.V. 23 Ağustos 2006 tarihinde lojistik bölümünü New York, Londra ve Los Angeles’ta ofisleri olan, önde gelen private equity şirketi Apollo Management, L.P.’ye satmak üzere bir alım ve satım sözleşmesine imza attığını bildirdi. Niyet edile

TNT N.V. 23 Ağustos 2006 tarihinde lojistik bölümünü New York, Londra ve Los Angeles’ta ofisleri olan, önde gelen private equity şirketi Apollo Management, L.P.’ye satmak üzere bir alım ve satım sözleşmesine imza attığını bildirdi. Niyet edilen satış, şirketin geçen yılın 6 Aralık tarihinde, asıl işi olan Network yönetme uzmanlığına odaklanacağını bildirdiği TNT’nin Focus stratejisinin bir parçası. Toplam satış değeri, likit kıymetler hariç ve borçsuz olarak 1.480 milyon € dur. Bunun  15 milyon € su yeni şirkete yüzde 5 ortaklık hissesi olarak verilecek. TNT, satışın tamamlanmasından sonra, 1 milyar €  tutarında bir hisse geri alım programı başlatacak

 

Satış, TNT’nin hissedarları tarafından Hissedarlar Olağanüstü Genel Kurulunda (OGK) verilecek onaya bağlı. Bunun dışında satış, AB ve diğer düzenleyici kurumların standart onayına bağlı. TNT, şirketin merkezi işçi temsilciliğinin olumlu tavsiyesini almış ve atışın tamamlanması yıl sonundan önce bekleniyor.


TNT’nin CEO’su olan Peter Bakker, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Bu satış, Focus stratejimizde önemli bir dönüm noktası olup bize Network işinde odaklanma imkanını verecektir. Apollo ile anlaşmaya varmakta başarılı olduğumuz için çok mutluyum. Lojistik’in personeline ve yönetimine, TNT’ye bugüne kadar vermiş oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Geçen dokuz ay boyunca işin daha da gelişmesini sağladılar, ileride de çok başarılı olacaklarından eminiz.”

 

Satışın tamamlanmasından sonra Dave Kulik, yeni şirketin CEO’su olacak. Kulik ise şunları söyledi: “Bu satış bize, müşterilerimizin özel gereksinimlerini karşılayarak lojistik alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olarak, tedarik zinciri hizmetleri işimizi geliştirmemize olanak sağlayacak. Uzmanlığımız, altyapı sistemimiz, müşteri tabanımız ve Apollo’nun taahhüdünün de destekleyici gücüyle rekabetçi ve verimli bir geleceğe doğru gitmeye hazırız.”

 

Logistics bölümünün 36 bin kendini işlerine adamış personel, güçlü bir yönetim ve göz kamaştırıcı müşteri listesiyle dünyaca çok değerli bir şirket olduğunu önele vurgulayan Apollo Management’in Londra’da faaliyet gösteren yöneticilerinden Gareth Turner, “Bunu açık bir büyüme platformu olarak görüyoruz ve yönetimin bu büyümeyi elde etmek üzere bizimle birlikte çalışma taahütünden dolayı çok mutluyuz. Uzun vadeli yatırımcı olarak Apollo Management, Logistics bölümünü, dünya çapında, lojistik piyasasında önde gelen yerini, daha da sağlamlaştırmaya bakacaktır." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77