• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

transport logistic 2013 Katılımcıları Memnun Etti

transport logistic 2013 Katılımcıları Memnun Etti
Dünyanın en büyük lojistik, mobilite, IT ve tedarik zinciri yönetimi fuarı bu yıl 53 bin ziyaretçiyle bir rekora imza attı. Uluslararası katılımdaki artış da bu seneki fuarda kendini belli etti.

Dünyanın en büyük lojistik, mobilite, IT ve tedarik zinciri yönetimi fuarı bu yıl 53 bin ziyaretçiyle bir rekora imza attı. Uluslararası katılımdaki artış da bu seneki fuarda kendini belli etti. Katılımcıların yüzde 45’i ve ziyaretçilerin yüzde 40’ı Almanya dışından fuara katılım sağladı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ


Tam 63 ülkeden 2 bin13 katılımcısıyla 110 bin metrekarelik alanda gerçekleşen transport logistic hem katılımcı sayısı hem de sergileme alanı bakımından büyüme gösterdi. Katılımcı sayısındaki artış özellikle yurtdışındaki ülkelerden gelen katılımcılarca sağlandı. Almanya’nın ardından en yüksek katılım sağlayan ilk on ülke sırasıyla Hollanda, İtalya, Belçika, Fransa, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Birleşik Krallık, İsviçre, İspanya ve Rusya oldu.

transport logistic Fuarı’nın lojistik endüstrisindeki önemi, fuarın açılış töreninde Alman Ulaştırma Bakanı Dr. Peter Ramsauer tarafından şöyle vurgulandı: “Bu, global bir buluşmadır. Çünkü lojistik, ekonominin volanıdır ve bu sadece Almanya için geçerli değildir. Bu fuar, büyümenin gerçek bir motoru olduğunu kanıtladı.”  

Fuarda Çin, Fransa, Rusya ve Türkiye’den gelen ziyaretçi sayısında güçlü bir artış yakalanırken Almanya’dan sonra en fazla ziyaret sırasıyla Avusturya, Hollanda ve İtalya’dan gerçekleşti.

Türkiye’de düzenlenen logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın da ortağı olan Messe Münih Fuarcılık tarafından düzenlenen transport logistic Fuarı’na Türk firmaları ve ziyaretçilerinden de ilgi büyüktü. 2K, Airmak, Alışan, Cazgır İnşaat, Çelebi, Ekol, Gökbora, Mağdenli, MNG, Act Airlines, Taha, Trans Otto, THY, ULS, Ulustrans ve Universal transport logistic’e katılım sağlayan Türk firmalarıydı. Bu firmalardan biri olan Ekol Lojistik’in CEO’su Tayfun Öktem, firmalarının fuarda yer almasından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: “Sektörün en önemli ve etkili ihtisas fuarı olan transport logistic - Almanya’da bulunmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Saygın global müşterimizle ve Almanya’dan seçkin işadamlarıyla birçok pozitif görüşmeler yaptık.”

Taşımacılık sektöründe önemli yere sahip olan Kargo Haber, Kasa ve İngilizce yayınlanan Intermodal dergileri, fuarın medya partnerleri arasında yer alan Aysberg’in standında, basın kutularında ve medya köşesinde binlerce fuar katılımcısı ve ziyaretçisine ulaştırıldı.



Messe Münich ile birlikte İstanbul’da Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nı düzenleyen EKO Fuarcılık da transport logistic’de yer aldı. Bu sene 21-23 Kasım tarihlerinde 7’nci kez düzenlenecek olan Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın uluslararası platformda bilinirliğinin yüksek olduğu gözlemlenirken logitrans standında Türk ve Alman katılımcıları için bir Türk kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltıya Türk nakliyecilerin yanısıra başta Alman olmak üzere geniş bir uluslararası katılım gerçekleşti. Yeni tanışmalara imkan sağlayan kahvaltı etkinliğinde iş sohbetlerinin yanısıra ikramların da tadının çıkarıldığı güzel bir atmosfer yaşandı.

Almanya’nın Türkiye ile lojistik ortaklığa odaklanmış olması, transport logistic’de de kendini gösterdi. Ülkelere yönelik kahvaltı etkinlikleri düzenleyen Almanya’nın önemli lojistik gazetesi DVZ de programına Türkiye’yi ve özellikle de logitrans’ı dahil etti.

transport logistic 2013’ün ek etkinlik programı kapsamında düzenlenen Hava Kargo ve limanlara yönelik marilog konferansları da ilgiyle takip edildi. Fuar sırasında U.N RO-RO ve Rail Cargo Austria’nın intermodal demiryolu taşıma hizmetine yönelik başlattığı stratejik işbirliği de yapılan ve U.N. RO-RO Ticari Direktörü Fuat Pamukçu’nun konuşmacı olduğu bir toplantıda anlatıldı.

Taha Kargo Münih’de transport logistics’e Katıldı



Bir taraftan yeni depo ve ofis yatırımları ile büyürken diğer taraftan Avrupa ve Irak arasında köprü kurmaya hazırlanan TAHA Kargo, istikrarlı büyümesini sürdürüyor.

2013 yılının ilk çeyreğinde yüzde 40 büyüme sağlayarak dikkat çeken Taha Kargo, 4-7 Haziran tarihleri arasında Almanya Münih’te düzenlenen transport logistic 2013 fuarına katıldı.

Türkiye’den Irak’a yapılan ihracatın büyük çoğunluğunu taşıyan TAHA Kargo’nun yatırımları ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulunan TAHA Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, alternatif pazar çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirterek, Münih’te düzenlenen fuara katılmalarının da bu kapsamda gerçekleştiğini belirtti.

Emin Taha, “Türkiye’de lojistik sektörü son derece dinamik yapıya sahip. Bu büyüme bizim operasyonlarımıza da yansıyor. Avrupa’ya açılma stratejimizin bir parçası olarak, önemli etkinliklerden olan transport logistic Fuarı’na katıldık” dedi.

TAHA Kargo’nun, uluslararası ve yurtiçinde ticari eşya taşımacılığına olanak sağlayan C2 ve taşıma işleri organizatörlüğü için de R2 belgesi bulunduğunu hatırlatan Emin Taha, ortak transit işlemlerin tek beyan ile yürütülebileceği T1’i de aldıklarını ifade ederek, “Bu belgeler ile yurtdışından gelen malları, Türkiye’de ihracatını yaptığımız mallar ile birleştirme yetkimiz var. Bu sayede de Avrupa’ya açılmaya başladık ve Avrupa’da kendimizi tanıtmak adına organizasyonlara katılıyoruz. Amacımız; iyi bir forwarder ile anlaşarak Avrupa’daki malları Türkiye’ye getirip adres teslimi yapmak.  Bunun yanında THY ile bir anlaşmamız var. Uygulamaya geçirmek adına T1 beyanı almayı bekliyorduk ve belgeyi aldık. Anlaşma gereğince THY’nin dünyanın 200 noktasından Türkiye’ye getireceği malları biz Irak’ta adreslerine teslim edeceğiz” dedi.

Ekol’ün Münih Çıkarması



Ekol Lojistik, taşımacılık ve lojistik sektörüne yön veren en önemli fuarlardan biri olan ve bu yıl 4-7 Haziran tarihleri arasında Almanya Münih’te düzenlenen transport logistic 2013 fuarında dünya devleri ile bir araya geldi.

Sadece Avrupa’da 7 ayrı milletten bin 200 Avrupalı çalışanı bulunan transport logistics 2013 fuarına yaklaşık 300 metrekare bir stant ile katılarak fuarda Türkiye’den en büyük hacimle yer alan firma oldu. 

Fuar’da Ekol standını ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, “Türk lojistik sektörünün dünyada geldiği noktayı oldukça sevindirici buluyorum. Ekol’ün buradaki temsili, büyüklüğüne ve ülkemize yakışır şekilde olmuştur.  Sektörümüzün önemli oyuncularından biri olarak kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Avrupa’daki önemli müşterileri ve Almanya’nın önde gelen bürokratlarının katılımı ile Münih Kempinski Otel’de bir davet vererek iş ortakları ile bir araya gelen Ekol Lojistik CEO’su Tayfun Öktem konuya ilişkin olarak; “Avrupa’daki yatırımlar Ekol’ün en önemli kilometre taşlarını oluşturmaktadır. İlk olarak 1996 yılında Ekol Almanya ile başlanan Avrupa atılımlarına her geçen gün bir yenisi eklenirken, amacımız Avrupa’da lojistik denince akla gelen ilk 5 markadan biri olmaktı. Ve bugün gelinen noktada gerek son dönem yatırımlarımız gerekse Avrupa Çevre Ödülü gibi uluslar arası ödüllerimiz ile bu amacımıza hızla yaklaşmaktayız. Depo ve araç yatırımları ile 20 milyon Avro ilave yatırım yapılması planlanan tüm Avrupa’da yatırımlarımızdan 2013 yılında 75 milyon Avro civarında ciro beklentimiz bulunuyor. Transport Logistic Fuarı’nda böylesine etkin bir katılım ile var olmamız şirketimiz, sektörümüz ve ülkemiz adına gurur vericidir” dedi.

Alışan Group Global Lojistik Sektörü ile Buluştu



Lojistik sektörünün öncü firmaları arasında yer alan Alışan Group; ilk kez 2011 yılında katılım gösterdiği transport lojistik Fuarı’nda bu sene de yer alarak; sektör profesyonelleri ve hedef müşteri kitlesi ile bir araya geldi.

Lojistik sektörünün en önemli buluşma organizasyonlarından birisi kabul edilen transport logistic’e katılan Alışan Lojistik, 2011 yılında ilk kez katıldığı Transport Lojistik Fuarı’nda bu sene 60 metrekare stant alanı ile yerini aldı.

Gerçekleşen fuar kapsamında Alışan Lojistik’in müşterilerine sunduğu geniş hizmet yelpazesi ve sektörde öne çıkan uygulamaları hakkında bilgiler veren Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan; “Alışan Lojistik olarak global pazar ihtiyaçları doğrultusunda yaptığımız yatırımlar ve büyük bir titizlikle devam ettiğimiz çalışma azmimiz, 28 yıllık güçlü bir şirket olmamıza olanak sağladı. Bu kapsamda Alışan Lojistik olarak, gerçekleştirdiğimiz başarılarımızdan gurur duyuyoruz. Alışan Lojistik olarak, 2014 yılında da sektörde etkinliğimizi arttıran, hizmet kabiliyetimizi geliştiren modernizasyon ve verimlilik odaklı projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor olacağız.” dedi.

Turkish Cargo Air Cargo Europe 2013 Münih Fuarı’ndaydı



Turkish Cargo, 4-7 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen dünyanın önde gelen hava kargo şirketleri, havalimanı işletme temsilcileri, Handling firmaları, GSA, Acente yetkililer ve uluslararası lojistik sektöründe üst düzey karar vericilerin yer aldığı hava kargo endüstrisi fuarlarından olan ‘Air Cargo Europe 2013’ fuarına katıldı.

Fuar süresince standında ziyaretçilere hizmetlerini anlatan ve uçuş ağını tanıtımını yapan Turkish Cargo, sektörle ilgili gelişmeleri ve sektördeki diğer firmaların sunmuş oldukları hizmetleri de yakından inceledi. Turkish Cargo'yu temsilen Kargo Başkanı Ali Türk, Kargo Pazarlama & Satış Başkan Yardımcısı Halit Anlatan, Kargo Bölge Müdürleri ve diğer yöneticiler fuar boyunca hazır bulunarak Turkish Cargo’nun gelecek plan ve hedeflerini aktardılar.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77