• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Türk Hava Yolları ve Vietnam Hava Yolları İş Birliğini Güçlendirmek Adına ‘’Mutabakat Bildirisi’’ İmzaladı

Türk Hava Yolları ve Vietnam Hava Yolları İş Birliğini Güçlendirmek Adına ‘’Mutabakat Bildirisi’’ İmzaladı
Dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu Türk Hava Yolları ve Vietnam Hava Yolları, İngiltere’de 18 Temmuz günü başlayan Farnborough Havacılık Fuarı’nda ikili ilişkileri güçlendirmek adına bir ‘’Mutabakat Bildirisi’’ imzaladı.

İki ulusal bayrak taşıyıcı arasındaki iş birliği, ülkeler arası uygun bağlantılar oluşturmakla kalmayacak, aynı zamanda Vietnam, Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu bölgeleri arasındaki ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilere de ivme kazandıracak.

İmzalanan bildiriye göre; Türk Hava Yolları ve Vietnam Hava Yolları, yolcu ve kargo taşımacılığında halihazırdaki iş birliklerini Hanoi/Ho Chi Minh City- İstanbul arasındaki uçuşlarda codeshare ortaklığı üzerinde çalışarak genişletecek. Bu sayede misafirler, her iki havayolunun ağında yeni destinasyonlar keşfetme seçeneğine sahip olacak. Ayrıca 2023'te yürürlüğe girmesi beklenen codeshare ortaklığının kargo taşımacılığı alanında daha fazla iş birliği imkanlarına zemin hazırlayacağı öngörülüyor.

Bildiriye ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdür (Yatırım & Teknoloji) Yardımcısı Levent Konukçu; “Pandeminin havacılık sektörüne getirdiği krizin etkilerinden kurtulurken, havayolları arasındaki iş birliğinin ne kadar önemli olduğunun tekrar farkına vardık. Vietnam Hava Yolları ile hem kargo hem de yolcu alanlarında genişleyen iş birliğimizi oldukça önemsiyoruz. Ortak hedef ve beklentimiz, ilişkileri birçok alanda zenginleştirmek ve misafirlerimize daha fazla alternatif sunmaktır. Türk Hava Yolları olarak bu düşünceyle, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleşmesine hizmet edecek bir ‘’Mutabakat Bildirisi’’ imzaladık.’’ dedi.

Vietnam Hava Yolları Genel Müdürü Sayın Le Hong Ha ise konuya ilişkin; “Türk Hava Yolları ile iş birliğini sürdürmekten ve genişletmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. İki bayrak taşıyıcı arasındaki iş birliği yolcularımıza büyük faydalar sağlayacak; Vietnam, Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu bölgelerindeki havacılık bağlantılarını, ekonomik ve kültürel ilişkileri perçinleyecektir. Bu aynı zamanda Vietnam Hava Yolları'nın küresel iş birliğini güçlendirme, rota ağını genişletme, pandemi sonrası ekonomiyi kurtarma ve yeni gelişme fırsatlarını yakalama çabasıdır." dedi.

Türk Hava Yolları ve Vietnam Hava Yolları İş Birliğini Güçlendirmek Adına ‘’Mutabakat Bildirisi’’ İmzaladı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77