• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Turkish Cargo Türkiye’nin İhracatına Değer Katıyor

Turkish Cargo Türkiye’nin İhracatına Değer Katıyor
Dünyanın en güçlü uluslararası kargo uçuş ağına sahip olan ve kıtalararasında ticaret köprüleri kuran Turkish Cargo, bu gücüyle Türkiye’nin ihracatına büyük katkı sağlıyor.

Bayrak taşıyıcı hava kargo şirketi Anadolu’nun dört bir yanında, bin bir emekle üretilen ürünleri dünyada 100’den fazla ülke ve 300’den fazla noktaya ulaştırıyor.

Pandemi sürecinde ticari ürünlerin yanı sıra dünyanın ihtiyaç duyduğu tüm medikal ekipmanları, ilaçları ve aşıları özenle taşıyan Turkish Cargo ortaya koyduğu başarılı performans ile Türkiye’nin toplam ihracatında önemli bir paya sahip oldu. Hava kargo markası, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğinde Türkiye’nin ihracat seferberliğine desteğini bu zor dönemde de sürdürdü. TİM ve Turkish Cargo arasında Aralık 2020’de yapılan anlaşma kapsamında, Türk İhraçatçısı açısından stratejik öneme sahip 28 destinasyon için 50 bin tonluk ek kapasite ve yüzde 30’a varan indirimler yapılarak, Türkiye’nin ihracat seferberliğine ciddi katkılar sağlandı.

Kampanyanın sadece aralık ayı raporlarına göre ihracat pazarının ilgili hatlarında taşınan kargo miktarında yüzde 47 gibi planlananın çok üzerinde bir büyüme gerçekleşirken, 400 milyon dolara yakın tutarda yüksek katma değerli ürün ihracatı gerçekleştirildi. Türk İhracatçısı için katma değeri yüksek olan bu değerli kampanyanın kapsamı genişletilerek mart ayı sonuna kadar devam ettirilmesi kararı alındı.

İlker Aycı; “TİM üyeleri son üç yılda Turkish Cargo’nun katkısıyla yüzde 40’tan yüzde 105’e kadar ihracat artışları gerçekleştirdi.”

ürk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı

İhracatın Türkiye için büyük önem taşıdığına değinen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı; ““Bayrak taşıyıcı marka olarak, ülkemizin ihracatına destek olmayı sürdürüyor ve Türkiye İhracatçılar Meclisi ile değerli iş birliklerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz üç yıl içinde Turkish Cargo’nun ihracatçılara özel çözümleri sayesinde hava kargo ile ihraç edilen çeşitli ürün guruplarında (yaş meyve, su ürünleri, tekstil, otomotiv ürünleri, ilaç gibi) yüzde 40’lardan yüzde 105’lere varan ihracat artışları sağlandı.

Yani hava kargo taşımacılığı ekonomik anlamda ülkemize ciddi şekilde katma değer sağlıyor, örneğin diğer taşıma modlarında yer alan ortalama ürün değerine göre, hava kargo taşımalarında 50 kat daha değerli ürünler yer alıyor. Katma değeri çok yüksek olan bu önemli pazarda, dünyanın en geniş uçuş ağına sahip markası olarak, ihracatçılarımızın lojistik çözümlerinin önemli bir parçası oluyor, bu değerli misyonun bilinci ve motivasyonuyla müşteri odaklı hizmet kalitemizi her geçen gün geliştiriyoruz. Ülkemiz ihracatçısının en büyük destekçisi olarak Türkiye’nin ürettiği emeği, dünyanın dört bir yanına ulaştırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.’’ dedi.

Turkish Cargo Türkiye’nin İhracatına Değer Katıyor

Adana ve Osmaniye’den Japonya’ya Matsutake Mantarı Taşıyor

Turkish Cargo ihracata olan katkısını sadece yüksek teknolojili ve katma değerli taşımalar ile değil, ürün ayırt etmeksizin gerçekleştiriyor. Hava kargo markası, Adana ve Osmaniye’nin dağlarında yetişen, Japonya'da ormanların doğal tıbbı olarak kabul edilen Matsutake mantarlarını, ilk günkü tazeliğinde Asya ülkelerine ulaştırırken; birçok bitki için harika pollinatör (polen taşıyıcısı) olan Bombus Arılarını, Antalya’dan alıp dünyanın bir başka noktasına taşıyor.

Toros Dağı yaylalarında yetişen ve sabahın ilk ışıklarında toplanan Türk kirazları, Turkish Cargo tarafından 3 saatten kısa bir süre içinde Norveç’e taşınıyor ve ülke genelinde 2000’den fazla markette tüketime sunuluyor. Chester türü Türk böğürtlenleri Dubai, Cidde, Riyad ve Hong Kong’a taşınıyor, giderek daha önemli bir ihracat ürünü olan incirler, Avrupa ve Asya ülkelerine raf ömürleri özenle korunarak ulaştırılıyor.

Hava Kargo İle Taşınan Ürünler Daha Fazla Değer Kazanıyor

Ürün taşımacılığı ve ulaştırma hizmetleri kapsamında diğer taşıma modlarına kıyasla hava kargo taşımacılığını farklı ve değerli kılan unsurlar; hızlı ve güvenli taşıma standartlarıdır. Türkiye’nin emeğinin tüm dünyaya taşınması noktasında hava kargo ile yapılan taşımaların ortalama değeri, diğer taşıma (kara, deniz ve demir) modlarına oranla 50 kat daha değerli konumda yer alıyor.

Global anlamda önemi giderek daha kritik bir konuma gelen hava kargo taşımacılığı, dünya ticaretinin hacimsel anlamda sadece yüzde 1'ini, değer olarak ise en az yüzde 35'ini oluşturan çok önemli bir taşıma yöntemi olarak öne çıkıyor. Global hava kargo sektörü içinde ağırlığını hissettiren e-ticaret talepleriyle birlikte, ürünlerin kapıdan kapıya hızlı teslimatı yeni ve sürekli iş olanakları için önemli pencereler açıyor. Hava kargo taşımacılığı, ülkelerin ihracatının en önemli paydaşlarından biri olma yolunda konumunu güçlendiriyor.

Turkish Cargo Türkiye’nin İhracatına Değer Katıyor

Turkish Cargo, Geniş Hizmet Yelpazesi İle Güvenli ve Hızlı Taşıma Standartları Sağlıyor

Başarılı marka; yüksek teknolojili ve katma değeri yüksek ürünlerin yanı sıra dünya için kritik öneme sahip olan ilaç taşımalarını IATA-CEIV Pharma Sertifikasına (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) sahip kalite standartlarıyla gerçekleştiriyor. Global ilaç ve ilaç ürünleri kapsamındaki taşımalarında pazar payını yüzde 7,5 seviyesine yükselten Turkish Cargo, hassas soğuk zincir şartlarına sahip ve steril ortamda taşınmaları gereken kanser ilaçlarını, dünyanın dört bir yanındaki kanser hastaları için hızlı ve güvenli şekilde taşıyor. Bayrak taşıyıcı marka, pandemi dönemi boyunca 50 bin tonun üzerinde sağlık taşıması gerçekleştirerek global anlamda önemli bir görev icra etti.

Turkish Cargo; bozulabilir ürünler, bitkisel yağlar, çeşitli baharatlar, yaş sebze-meyve ürünleri, değerli taşlar, tekstil ürünleri, dünyaca ünlü olan Türk halıları, canlı hayvan taşımaları, otomotiv sanayi ürünleri, çeşitli petrokimya ürünleri ve yüksek teknoloji ürünleri dahil olmak üzere birçok farklı ürünü küresel ağında başarılı şekilde taşıyor ve geniş bir ticari yelpazede hizmet sunuyor.

Turkish Cargo, Asya’da ‘’Yılın En İyi Hava Kargo Taşıyıcısı’’, Avrupa’da ise ‘’Avrupa’nın En İyi Hava Kargo Markası’’ Seçildi

Turkish Cargo’nun uçuş ağında bulunan 96’sı direkt kargo olan 300’den fazla destinasyon, Türk ihracatçısı için dünyanın dört bir yanında benzersiz bir pazar imkanı sağlıyor. Dünya üzerindeki her 20 hava kargodan birini taşıyan Bayrak taşıyıcı Turkish Cargo, kargo uçaklarıyla 8 bin 563, kargo uçaklarına dönüştürülen yolcu uçaklarıyla 2 bin 900 sefer düzenleyerek 2020 yılında 1.5 milyon tondan fazla yük taşıdı.

Dünyanın herhangi bir ülkesinden gelen ithalat-ihracat talebine rahatlıkla karşılık verebilen Bayrak taşıyıcı milli marka, sunduğu benzersiz imkânlarla ihracatçıların yeni ülkelere açılma noktasındaki ticari ağ imkanlarını genişletiyor ve Türkiye ekonomisine olan desteğini sürdürüyor. Turkish Cargo müşterilerine sunduğu mükemmeliyetçi hizmet ile; Asya’da düzenlenen Payload Asia Ödül etkinliğinde ‘’Yılın En İyi Hava Kargo Taşıyıcısı’’, Avrupa’da düzenlenen Air Cargo News Ödülleri kapsamında ise ‘’Avrupa’nın En İyi Hava Kargo Markası’’ seçilme gururunu yaşadı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77