• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Turkish Cargo Türkiye’nin İhracatına Değer Katıyor

Turkish Cargo Türkiye’nin İhracatına Değer Katıyor
Dünyanın en geniş uluslararası kargo uçuş ağına sahip olan ve kıtalar arasında ticaret köprüleri kuran Turkish Cargo ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında yapılan iş birliği ihracata pozitif etki ile yansıdı.

Turkish Cargo ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında Kasım 2022’de yapılan anlaşma kapsamında, Türk ihracatçıları açısından stratejik öneme sahip 31 ülkedeki 40 destinasyon için yüzde 30’a varan indirimler yapılarak Türkiye’nin ihracat seferberliğine ciddi katkı sağlandı. Protokolün yürürlükte kaldığı dört ayda söz konusu lokasyonlara gerçekleştirilen ihracatta yüzde 23 artış oldu. 

İhracat kampanyasının başarısı hakkında görüşlerini belirten Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Bayrak taşıyıcı hava yolu olarak Türkiye'nin ürettiği emeği, dünyanın dört bir yanına ulaştırmanın haklı gururunu yaşıyoruz ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile değerli iş birliklerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda TİM ile imzaladığımız üçüncü protokol sayesinde özel çözümler sunarak ülkemizdeki ihracatçıların yaklaşık 18 bin tonluk bir kapasiteyi indirimli kullanmasını sağladık. Sadece bu protokol kapsamında bile 1,8 milyar dolara yakın, yüksek katma değerli ürün ihracatı gerçekleştirildi. Kampanya dönemindeki ihracatta, geçen sene aynı dönemde ilgili destinasyonlara gerçekleştirilen ihracata kıyasla yüzde 23’lük bir artış sağlandı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat

Katma değeri yüksek olan bu önemli pazarda, dünyanın en geniş uçuş ağına sahip markası olarak, ihracatçılarımızın lojistik çözümlerinin önemli bir parçası oluyor; bu değerli misyonun bilinci ve motivasyonu ile müşteri odaklı hizmet kalitemizi her geçen gün geliştiriyoruz.” dedi.

Günümüzde üretmek ve yeni pazarlar bulmak kadar hızlı ve güvenli lojistik hizmetinin de önem kazandığını vurgulayan TİM Başkanı Mustafa Gültepe; “Hızlı ve güvenli taşıma için hava kargo en ideal seçenek olarak öne çıkıyor. Ülkemizin küresel markası Türk Hava Yolları bu konuda her zaman ihracatçılarımızın yanında oldu. Kargo taşımacılığı konusunda Türk Hava Yolları ile bugüne kadar üç protokol imzaladık. Protokoller sayesinde 132 ülkede operasyonu bulunan Turkish Cargo ile uzak pazarları yakın ettik. Son olarak Kasım 2022’de imzaladığımız ve şubat ayının sonuna kadar devam eden protokol ile birçok pazara ulaşımda önemli avantajlar sağladık. İhracatçılarımız; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Hindistan’ın da aralarında bulunduğu 31 ülkede 40 şehre, yüzde 30'a varan indirimlerle ürünlerini taşıdılar. Protokol kapsamında; genel kargoların yanı sıra meyve-sebze, yumurta ve balık gibi bozulabilir gıda ürünlerini de uygun fiyata ve güvenle sevk ettik. Protokolde yer alan noktalara hava yoluyla ihracatımızı önceki yılın aynı dönemine göre tonaj olarak yüzde 23 artırdık.” ifadelerini kullandı.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe

Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisi’ni hatırlatan Mustafa Gültepe, ihracatın ortalama mesafesini artırma hedeflerinde Türk Hava Yolları’nın her zaman ihracatçının yanında olmaya devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Dünyadaki üretim ve ticaret merkezlerine ulaşım için en iyi bağlantıları sağlayan Turkish Cargo, kaliteli hizmet anlayışı ile sunduğu cazip olanakları, müşterilerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak adına geliştirmeye devam ediyor. Küresel taşıyıcı, her geçen gün artan lojistik talebe yönelik özel ve pratik çözümler üreterek bölgesel ve küresel ticareti geliştirirken ihracatçı firmalara da destek olmayı sürdürüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77