• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

U.N RO-RO Uluslararası Taşımacılar İle Buluştu

U.N RO-RO Uluslararası Taşımacılar İle Buluştu
U.N RO-RO, uluslararası karayolu taşımacılığı yapan 300’ün üzerinde firmanın temsilcileri ile düzenlenen bir yemekte bir araya geldi. Son dönemde sektörde yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği ve yeni yatırımlarla ilgili hedeflerin paylaşıldığı yem

U.N RO-RO, uluslararası karayolu taşımacılığı yapan 300’ün üzerinde firmanın temsilcileri ile düzenlenen bir yemekte bir araya geldi. Son dönemde sektörde yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği ve yeni yatırımlarla ilgili hedeflerin paylaşıldığı yemek, 29 Nisan Cuma akşamı Marriott Hotel Asia’da Petrol Ofisi ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ.’nin (MIP) sponsorluğunda gerçekleştirildi.

U.N RO-RO CEO’su Sedat Gümüşoğlu organizasyonda yaptığı konuşmada, ekonomik durgunlukla birlikte 2007 yılından itibaren kayıpların yaşandığı sektörün 2010 yılında toparlanmaya başladığını belirtti. Durgunluk dönemini U.N RO-RO olarak yeni yatırımlar için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini söyleyen Gümüşoğlu, kapasite artırımı ve yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

2007’den bu yana yapılan 320 milyon dolarlık yatırımla alınan 4 yeni gemiyle birlikte U.N RO-RO filosunun yüzde 57 büyüdüğünü belirten Gümüşoğlu, “U.N RO-RO olarak Türkiye’nin ihracatına hizmet etmeye devam ediyoruz. Büyüyen 13 gemilik filomuzla uluslararası taşımacılarımızın yılda 340 bin aracına talibiz” dedi.

2007 yılında 506 olan sefer sayısının durgunluk dönemindeki düşüşün ardından 2010’da yeniden 509’a çıktığını kaydeden Gümüşoğlu, 2011’de yıllık sefer sayısını 689’a çıkarmayı planlarken, 2012 itibariyle hedeflerinin yılda bin sefer olduğunu sözlerine ekledi.


Yaptığı konuşmada uzun vadeli genişleme stratejisinin bir sonucu olarak İstanbul-Pendik Limanı ile Romanya-Köstence Limanı arasında RO-RO hattının hizmete açılacağı bilgisini de aktaran Sedat Gümüşoğlu, ayrıca, Fransa hattındaki gemi sayısının 3’e çıkarılarak yıllık araç kapasitesinin 65 bine yükseltileceğini ve Mersin-Trieste hattında yüzde 20 kapasite artırımıyla yılda 50 bin araç taşıma kapasitesine ulaşılacağını kaydetti.

U-N RO-RO olarak müşterilerine her zaman kaliteli hizmet sunmak konusunda kararlı olduklarını ifade eden Gümüşoğlu, şunları söyledi: “Sizlerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda, taşımacılık sektörü için büyük önem taşıyan konulardan biri olan transit süre konusunda sefer programlarında yeni düzenlemeler yaparak gecikmelere sebep olan uygulamaları kaldırdık. Ayrıca Çanakkale Boğazı’ndan geçişlerde aldığımız özel izinler sayesinde artık tarifeli hat işleticisi statüsü ile geçiş önceliği kazandık. Online rezervasyon ve biletleme hizmetimizin başlamasıyla da müşterilerimiz ofislerinden gemideki yerlerini ayırtıp biletlerini alabilecek.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77