• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

U.N RO-RO’dan 100 Milyon Avro Yatırım Daha

U.N RO-RO’dan 100 Milyon Avro Yatırım Daha
U.N RO-RO İşletmeleri, dünyanın en iyileri arasındaki 9 RO-RO gemisine ek olarak 100 milyon Avro tutarında iki gemi daha alıyor.

Geçtiğimiz pazartesi günü başlayan görüşmeler anlaşmayla sona erdi ve gemiler, Almanya’nın Flensburg Tersaneleri’ne (FSG) iki gemi sipariş edildi. Gemilerin inşa sözleşmesi şirketin Salacak’daki genel merkezinde, U.N RO-RO İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy ile FSG Genel Müdürü Peter Sierk arasında dün (29 Kasım) imzalandı.

FSG Tersaneleri’nin Satış ve Pazarlama Bölümü Başkanı Uwe Otto ile U.N Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu imza töreninde; ‘Bu gemileri Marsilya hattı için alıyoruz’ diyen Saffet Ulusoy, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Avrupa ile Türkiye arasındaki taşımalar denizyoluna doğru yönlendi. Biz, uluslararası taşımacılar olarak RO-RO hattının kurulmasının zorunluluğunu 14 yıl önce görmüştük. Şu anda Avrupa’ya bu yolla 80 bin treyler taşıyoruz. Bu sistemi kurmuş olmasaydık, bugün Avrupa’ya ihracat yapılamazdı. İki yıldır yaptığımız araştırmalar sonunda 240 treyler kapasiteli iki yeni gemi daha alarak, 2008 yılından itibaren İstanbul-Marsilya hattında çalıştırılmasına karar verdik. Bu hattı da oturttuğumuzda, ülkemiz ihracatı açısından denizyoluyla Avrupa’ya çıkışta eksiğimiz kalmamış olacak.”

‘Bugüne kadar yaptığımız gemilerin daha da iyisini yapacağız’ diyen Peter Sierk, daha sonra “U.N RO-RO kendi alanındaki işletmelerin en iyilerinden biri. İnanıyorum ki bu yeni gemilerle daha da güçlenecektir.” şeklinde konuştu.

Şu anda dünyanın en modern teknoloji ile üretilmiş 9 gemisi ile İstanbul Pendik’te kurulu kendi özel limanından İtalya’nın Trieste Limanı’na yılda 80 bin dolayında Türk ihraç ürünü yüklü treyler taşıyan U.N RO-RO İşletmeleri, kendi alanında Akdeniz’de birinci sırada bulunuyor. Dünya sıralamasında 5. durumda olan şirketin, halen inşa halindeki iki gemisinin yanı sıra yeni sipariş edilen 240 treyler taşıma kapasiteli gemilerle birlikte dünyada ilk 3 içerisinde yer alması bekleniyor.

240 treyler taşıma kapasiteli gemilerin her biri 50 milyon Euro tutarında olup, Türkiye’den hiçbir devlet garantisi ve kredisi olmaksızın yüzde 25 öz kaynak kalanı ise Alman resmi yatırım bankası KFW tarafından 12 yıl vadeyle kredilendirilmiş bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77