• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

U.N RO-RO’nun Yeni Rezervasyon Sistemi Esneklik Sağlıyor

U.N RO-RO’nun Yeni Rezervasyon Sistemi Esneklik Sağlıyor
U.N RO-RO Ticari Direktörü Fuat Pamukçu, başta en önemli yeniliklerinden biri olan internetten rezervasyon sistemi olmak üzere, müşterilerine sundukları yenilikler hakkında bilgi verdi.

U.N RO-RO Ticari Direktörü Fuat Pamukçu, başta en önemli yeniliklerinden biri olan internetten rezervasyon sistemi olmak üzere, müşterilerine sundukları yenilikler hakkında bilgi verdi.

1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren internet üzerinden rezervasyon sistemini uygulama başlattıklarını söyleyen Pamukçu, “Bizimle çalışan müşterilerimiz, treylerleri için internet üzerinden rezervasyon yapabiliyor, istedikleri gün ve zamanı belirleyebiliyorlar. Tarifelerimizde müşterilerimize fiyat farkı uygulamıyoruz ancak internetten rezervasyon yapan firmalara ilave ciro primi veriyoruz. Daha önceden uyguladığımız bir bonus sistemi vardı. Bu sisteme göre 10 bilet alana 11. bilet bedavaydı. Bu uygulamayı Haziran 2011 sonu itibarıyla kaldırdık. Müşterilerimize, ‘Bu uygulama ile sağlanan indirimi almaya devam etmek istiyorsanız, internet üzerinden rezervasyon sistemini kullanın’ dedik. Sisteme dahil olan firmalar yüzde 9 ciro primi almaya devam ediyor. Dahil olmayan firmalar ise yüzde 7 alıyor. Dolayısıyla sistemi kullanan müşterilerimize yüzde 2 ilave ciro primi sağlamış oluyoruz” dedi.

Cirolarının yüzde 50’sini internet üzerinden yapılan işlemlerin oluşturduğunu kaydeden Fuat Pamukçu, şunları söyledi: “İnternet hizmetiyle müşteriler rezervasyon yaptırıp, bilet satın alabiliyorlar. Önceden bu oran yüzde 25 civarındaydı. Dolayısıyla 2 aylık bir sürede iki katına çıktı ve artarak devam ediyor. Tüm müşterilerimiz, uygulamanın kendilerine sağladığı faydayı gördüğü için bu sistemi kullanıyorlar. Türkiye’de bin 800 nakliye firması var, bunların 800’ü Batı ülkelerine çalışıyor. Söz konusu firmalardan 300’ü bizim büyük müşterimiz olarak değerlendirilebilir, 150’si de sisteme girmiş durumda. Bu sistem onlara kendi müşterilerini iyi bir hizmet kalitesi sunmalarını, bizim de planlama yapmamızı sağlıyor.”

Gemilerinin gidişte ve dönüşte sürekli dolu olduğu için internet üzerinden rezervasyon yapan firmaların avantaj sağladıklarını ifade eden Pamukçu, “Müşterimize, ‘Sıra beklemek istemiyorsanız, yükünüz acilse internetten rezervasyonunuzu yapın’ telkininde bulunuyoruz. Sistem, kullanan müşterilerimize büyük esneklik sağlıyor. Bu sayede hem bizim hem de müşterilerimizin iş planı sağlanmış oluyor. Bizim bu sistemi oluşturmakta en büyük amacımız ise sistemi sürekli kullanan müşterilerimize avantaj sağlamak” dedi.


“İnternetten rezervasyon sistemi esneklik sağlıyor”

Önceden uyguladıkları bonus sistemine hafta sonlarının dahil olmadığını söyleyen Pamukçu, “Aynı zamanda gidiş-dönüş sefer zorunluluğu vardı. Yeni uygulamada ise hafta içi ve hafta sonu farkı gözetmeksizin kartlı sistemle ödeme yapan müşterilerimize yüzde 7 ve ilave olarak yüzde 2 ciro primi veriyoruz. Yeni ciro prim sisteminde ise bu kriterler kaldırılarak, toplam cironun yüzde 9’unu ister bilet, isterlerse de yılsonunda nakit olarak geri alabiliyorlar. İlk bakışta ciro prim sistemi ‘fizibl’gözükmese de bonus sisteminden daha avantajlı olduğunu iddia ediyoruz. İnternetten rezervasyon yapan müşterilerimize hafta sonu için olan 100 Avro’luk ilave ücreti de kaldırdık. Ayrıca yeni sistemimizi kullanan müşterilerimize 40 günlük olan çek vadesini 60 güne çıkarıyoruz” diye konuştu.

İşin mali yanından çok, müşterilerin sistem sayesinde planlama yapabilmesinin çok önemsediklerinin altını çizen Pamukçu, “Müşterilerimiz pazartesi günü bilgisayarlarını açıp, bütün haftanın planını, gidiş ve dönüş programını rahatlıkla yapabiliyor” diye konuştu.

Pamukçu, Temmuz ayından itibaren de GPS ile araçların takip edilebildiği bilgisini de hatırlattı. 

“Sistemi kullananların sayısı her geçen gün artıyor”

Sistemi kurmadan önce 80 firma ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Pamukçu, “Müşterilerimizin önerilerini dikkate aldık. Amacımız 2012 yılında ve daha sonrasında geminin tamamının bu sistem ile çalışması. Online rezervasyon ile, müşterilerimizin, odasından bir düğmeye basarak bizim gemimizin manifestosuna işleyecek şekilde entegrasyonların sağlandığı daha teknolojik bir altyapı istiyoruz. Buna doğru gidiyoruz. Bu, bizim ve sektörümüz için vazgeçilmez bir konu” şeklinde konuştu.

Limanların iyileştirmelerine yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Fuat Pamukçu, Pendik Limanı’nda iyileştirme çalışmaları yaptıklarını, özellikle şoförlerin yiyecek ve market ihtiyaçları için yeni düzenlemeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ambarlı Limanı’nda da eski binayı yıkıp yeni bir hizmet binası yapacaklarını söyleyen Pamukçu, bu sayede müşterilerine daha iyi hizmet vereceklerini ifade etti.

ROLA seferlerinde de internetten rezervasyon geliyor

Pamukçu, Türk taşımacılarının Avusturya’yı geçmek için kullandığı RO-LA hattında da internetten rezervasyon sistemine geçileceğini belirterek, “Trieste-Salzburg ROLA hattının en büyük destekçisi biziz. Bizim garantimiz sayesinde çok uygun fiyata hat işletiliyor. Bu sene sonuna kadar ROLA hattı da internetten rezervasyon sistemine dahil olacak. Gemiye binen müşterimiz, iniş tarihine uygun olarak ROLA rezervasyonunu da yaptırabilecek” açıklamasını yaptı.

 

“Stratejik hedefimiz karayolu ile en iyi şekilde rekabet etmek”

Genel olarak bakıldığında, müşterilerine karayolundan daha ucuz ve temrini aynı olan, tarifeli, planlama yapmasını sağlayan bir hizmet sunduklarını ifade eden Pamukçu, şunları söyledi: Şirketimizin stratejik olarak en büyük amacı karayolu ile rekabeti en iyi şekilde yapabilmek. Bizim en büyük rakibimiz kara. Biz bugün eğer 100 bin araç taşıyorsak, bu sene Türkiye’den gidiş-dönüş 250 bin araç taşıyacağız. Bundan daha fazlası, karayolundan gidiyor. Hem rakibimiz karayolu, hem de potansiyelimiz karayolundadır. Karayolundan müşteri çekebilmek için karayolundan daha ucuz hizmet sunuyoruz. Gemilerimizi kullanan müşterilerimizin maliyetleri, karayolunu kullananlardan daha düşük.”


“Römork taşımaları yüzde 80’e yaklaştı”

Römork taşımalarını teşvik ettiklerini söyleyen Pamukçu, “Römork taşımalarını teşvik ediyoruz. Römork taşıma oranımız yüzde 80’e ulaştı. Şirket kurulduğunda bu oran yüzde 10 düzeyindeydi. 1994 yılından bu yana her yıl yüzde 5 oranında artan bir römork taşımacılığımız var” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77