• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

UECC Karadeniz’e Açılıyor

UECC Karadeniz’e Açılıyor
Avrupa’nın önde gelen Kısa Mesafe Deniz Taşımacılığı operatörlerinden UECC (United European Car Carriers), Ocak 2007’den itibaren hizmet ağına Karadeniz’i de ekleyerek faaliyet alanını geliştirme kararı aldı

Avrupa’nın önde gelen Kısa Mesafe Deniz Taşımacılığı operatörlerinden UECC (United European Car Carriers), Ocak 2007’den itibaren hizmet ağına Karadeniz’i de ekleyerek faaliyet alanını geliştirme kararı aldı.

UECC Ticari Direktörü Craig Jasienski, Avrupa ve Rusya destinasyonlu uzun mesafe ro/ro yüklerinin aktarma taşımalarına yönelik taleplerin karşılanması adına, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerini faaliyet alanları içine kattıklarını bildirdi. Jasienski, Doğu Avrupa’da yürütülen otomobil üretimi ve satış hacminin giderek büyümesi nedeniyle UECC’nin gelişen bu pazarda yer almasının stratejik olarak çok önemli olduğunu ifade etti.


Karadeniz’de de hizmet vermeye başlayacak olan UECC, güneyden Karadeniz, kuzeyden ise Baltık denizi olmak üzere denizyoluyla yapılan taşımalarını bütün Avrupa’ya yayacak ve sektördeki varlığını sağlamlaştıracak.

Bu yeni hizmet, haftalık rotasyonlarda olmak üzere, Pire (Yunanistan) - Derince (Türkiye) - Ilichevsk (Ukrayna) - Pire (Yunanistan) hattını kapsayacak. Yük durumuna bağlı olarak,  Ilichevsk’den Pire’ye olan dönüş yolculuğunda Köstence (Romanya)’nın da bu rotaya eklenmesi söz konusu.


Yeni Karadeniz hattı, firmanın Pire’de kurulan ofisi üzerinden Akdeniz ve Karadeniz Ticari Müdürü olan Marcos Duato tarafından idare edilecek.

UECC, otomotiv endüstrisinin üretici firmalarına kısa mesafe deniz taşımacılığı hizmeti veren

Avrupa’nın önde gelen tedarikçileri arasında yer alıyor. Pan-Avrupa ağında amacına uygun olarak üretilmiş 27 adet gemi ile faaliyet gösteren şirketin toplam 850 çalışanı var. Bazı Avrupa limanlarında araç terminalleri de bulunan UECC, 2005’te 1,9 milyon otomobil ve çok sayıda hareketli kargo taşımacılığı yapmış. Şirket, eşit hisselerle İsveçli Wallenius Lines şirketine ve Japon NYK (Nippon Yusen Kaisha)’a ait.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77