• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ulaştırma Şurası Kıtaların Birleştiği İstanbul’da Düzenlenecek

Ulaştırma Şurası Kıtaların Birleştiği İstanbul’da Düzenlenecek
Ulaştırma ve Haberleşme sektörlerinin kalbi İstanbul’da atacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından birçok bilim insanını, kamu ve özel sektör temsilcisini kıtaların transit noktası olan İsta

Ulaştırma ve Haberleşme sektörlerinin kalbi İstanbul’da atacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından birçok bilim insanını, kamu ve özel sektör temsilcisini kıtaların transit noktası olan İstanbul’da buluşturacak.


Ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda lokomotifi olan Ulaştırma ve Haberleşme hizmetlerinin nabzı İstanbul Kongre Merkezi’nde 5-7 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şûrası’nda tutulacak.

Açılışını Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yapacağı Şûra’ya Cumhurbaşkanı düzeyindeki konukların yanı sıra birçok ülkenin ilgili bakanları ve üst düzey kamu yetkilileri, uluslararası arenada otorite olarak gösterilen bilim insanları ile alanında uzman yerli ve yabancı sektör temsilcileri katılacak.

Sektörlerin dünyada geldiği noktanın masaya yatırılacağı organizasyonda Türkiye’nin on yılı aşkın süredir uyguladığı Ulaştırma ve Haberleşme politikalarının küreselleşme ve entegrasyon hamlelerine nasıl yansıdığı ve önümüzdeki süreçte nelerin yapılması gerektiği konuları da ele alınacak. 11. Şûra’da ‘Türkiye’nin 2035 Görünümü ’ne ilişkin düşünce ve görüşler; Karayolu, Denizcilik, Demiryolu, Havayolu, Haberleşme, Kentiçi Ulaşım ve Boru Hatları başlıkları altında tartışmaya açılacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; Şûra’nın uluslararası paylaşım ve dayanışmaya, fikir alışverişinin önemine atıf yaptığını belirterek, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşmenin kısa tarihini yazıyoruz. Hep beraber Dünyanın Merkezi 2035 Türkiye’sinin profilini çiziyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77