• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Ulusoy, SABIC İle İşbirliğine Gitti

Ulusoy, SABIC İle İşbirliğine Gitti
ULUSOY Uluslararası Yatırım Holding, 40 ülkede 213 lokasyonu kapsayan polimer ürün grubu operasyonuyla dünyadaki en büyük petrokimya tedarikçilerinden SABIC (Saudi Basic Industries Corporation)’in lojistik hizmet sağlayıcısı oldu.

ULUSOY Uluslararası Yatırım Holding, 40 ülkede 213 lokasyonu kapsayan polimer ürün grubu operasyonuyla dünyadaki en büyük petrokimya tedarikçilerinden SABIC (Saudi Basic Industries Corporation)’in lojistik hizmet sağlayıcısı oldu. Merkezi Riyad’da bulunan, Suudi Arabistan’ın lider petrokimya üreticisi SABIC’in 2009 cirosu 27,5 Milyar dolar, toplam aktif büyüklüğü ise 80 Milyar dolara ulaşıyor.

İmzalanan anlaşma çerçevesinde SABIC’in Haydarpaşa ve Gebze limanlarına gelecek olan konteynerlerin limana tahliyesi, ara nakliyesi, gümrüklü alana sevki, konteynerlerin iç boşaltılması, gümrüklü alanda depolanması ve müşterilere teslimatı gibi tüm lojistik servisleri Ulusoy tarafından gerçekleştirilecek.

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy, Orta Doğu’nun en büyük petrol şirketi ve dünyanın en büyük beş petrokimya üreticisinden Suudi Arabistanlı SABIC ile işbirliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını iletti. Lojistik alanında büyümelerinin devam edeceğini belirten Alican Ulusoy, grup şirketlerinden Ulusoy Depolama’ya yaptıkları yatırımlarla kapasitelerini geçen seneye göre 5 kat büyüterek toplam 150 bin metrekare depolama alanına ulaşmasının SABIC’le anlaşma imzalanmasında etkili olduğunu vurguladı.

Yakın gelecekte Ulusoy isminin depolama-lojistik alanında hizmet veren firmalar arasında ilk sıralarda yer alacağına değinen Alican Ulusoy, sözlerine şöyle devam etti: “Hedefimize ulaşmak için gereken altyapı yatırımlarımızın önemli bölümünü tamamladık. Lojistik anlamda her kademede hizmet verebilir hale gelmiş bulunmaktayız. Sektörleri mercek altına aldık eğilimleri analiz ediyoruz, yatırımlarımızı yönlendirmek için gelişmeleri yakından takip ediyoruz.“

İmzalanan anlaşma ile Ulusoy Depolama,  SABIC’e günlük 15 bin ton sabit stokla hizmet verip yine günlük 2 bin ton hareketli yük kapasitesiyle 75 HC konteyner yükleme/boşaltma eylemi gerçekleştirecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77