• BIST 8654.39
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

UND Adriyatik Yanıyor

UND Adriyatik Yanıyor
U.N RO-RO İşletmeleri’nin Pendik RO-RO terminalinden Pazar günü 202 araçla yola çıkan ve bu sabah Trieste’de varması gereken UND Adriyatik isimli RO-RO gemisinde, sabaha karşı nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. Gemide bulunan biri G

U.N RO-RO İşletmeleri’nin Pendik RO-RO terminalinden Pazar günü 202 araçla yola çıkan ve bu sabah Trieste’de varması gereken UND Adriyatik isimli RO-RO gemisinde, sabaha karşı nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. Gemide bulunan biri Gürcü, 6’sı İranlı ve 2’si Türk olmak üzere 9 yolcu ve 23 mürettebat bir Yunan gemisi tarafından kurtarılarak Venedik’e götürüldü. Gemi ise Trieste açıklarında yanmaya devam ediyor.

Birkaç gündür devam eden sis nedeniyle seferleri aksayan RO-RO gemileri Çanakkale’de bekliyor. Bu da trafiğin aksamasına neden oluyordu.

Konuyla ilgili olarak Genel Müdür Kaptan Cemil Bayülgen imzasıyla bir duyuru yapan U.N RO-RO İşletmeleri, şunları belirtti:

“Sayın Müşterilerimize

3 Şubat 2008 Günü Pendik Limanımızdan Trieste’ye hareket eden “UND ADRİYATİK” gemimizde, bu sabah 05.30 sıralarında, Trieste’ye 3 saatlik bir mesafedeyken, kargo bölümünden başladığı tahmin edilen bir yangın çıkmıştır.

Personel yangını kontrol altına alamayınca gemiyi terk etmek zorunda kalmış, 22 mürettebat ve 9 yolcu (şoför) bölgedeki bir Yunan yolcu gemisi tarafından kurtarılmıştır.

Gemide çeşitli firmalara ait 197 TIR aracı ve 5 parça diğer kargo bulunmakta olup, gemi PULA Limanının 20 mil kadar kuzeybatısındaki bir mevkide halen yanmaktadır. Söndürme çalışmaları devam etmektedir.

Sigortacılarımız duruma el koymuş bulunmaktadır. Gereken her türlü önlem alınmaktadır.

Tüm müşterilerimize ve camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi ve derin üzüntülerimizi sunarız.

Saygılarımızla

Kapt. Cemil Bayülgen
Genel Müdür

(06.02.2008)”


Bu arada RO-RO Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği (RODER) de geçmiş olsun dileğinde bulundu. Roder’in açıklaması şu şekilde:

“Sektörümüzün vazgeçilmez bir güzergahı olan Pendik-Trieste RO-RO hattında meydana gelen yangın nedeniyle duyduğumuz üzüntü büyüktür.

Yangına maruz kalan ve U.N RO-RO İşletmeleri’ne ait 9 gemiden biri olan Adriyatik isimli RO-RO gemisi, ülkemizin taşımacılığının ve dış ticaretinin en önemli hizmet araçlarından biri olmuştur.

Yaşanan bu üzücü olay nedeniyle başta U.N RO-RO İşletmeleri olmak üzere; gemide aracı bulunan taşımacılarımıza, yük sahibi ihracatçılarımıza, üyelerimize ve tüm camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

Yangın Resimleri için Tıklayınız...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77