• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

UND-DKV İşbirliği İle Maliyetler Kontrol Altında

UND-DKV İşbirliği İle Maliyetler Kontrol Altında
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile DKV Türkiye ve DKV Euro Service, UND üyelerinin maliyetlerini yüzde 9 ile 30 arasında azaltıp rekabet gücünü artıracak olan bir İş Birliği Anlaşması’na imza attı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile DKV Türkiye ve DKV Euro Service, UND üyelerinin maliyetlerini yüzde 9 ile 30 arasında azaltıp rekabet gücünü artıracak olan bir İş Birliği Anlaşması’na imza attı. Türkiye'de 400 bin kişiye istihdam sağlayan bin 54 şirketin çatı örgütü olan UND arasında imzalanan ve Avrupa genelinde geçerli olan anlaşma, UND üyelerinin tamir, bakım, çekici ve nakit para hizmetlerini de kapsıyor.

UND üyesi 1054 şirketin, akaryakıttan tren, tünel, feribot ücretlerine uzanan tüm harcamalarında yüzde 9 ile yüzde 30 arasında tasarruf etmelerini sağlayacak olan anlaşma, UND’nin Etiler’deki Merkez Ofisi’nde 26 Haziran 2012 tarihinde imzalandı. İmza törenine UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, Başkan Yardımcısı Zahit Sağlık, Genel Sekreter Fevzi Çakmak ve DKV Euro Service Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Tuna katıldı.

UND ve DKV arasında gerçekleştirilen anlaşma sonrasında UND üyeleri, marka bağımsız olmak üzere Avrupa'daki 40 bin istasyondan kaliteli akaryakıtı ucuza temin edebilecek ve bu süreci DKV Kart ile otomatize edip hem takip, hem de güvenlik yeteneklerini artırabilecek.

Anlaşma, maliyet avantajlarının yanı sıra olası kazalar, araç arızaları ve ceza durumlarında UND üyesi şirketlerin ‘DKV Yol Yardım’ından yararlanmasını da kapsıyor. Buna göre, tamir, bakım, çekici ve sürücüye nakit para temini gibi ayrıcalıklı hizmetlerden de yararlanılabilecek.

 İmza töreninde yaptığı konuşmada anlaşmanın önemini vurgulayan UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, “İmzalayacağımız protokol ile uluslararası karayolu taşıması yapan şirketlerimiz Avrupa’nın 40 bin noktasında uygun maliyet ile akaryakıt alma imkanına sahip olacaklar. Aynı zamanda sürücülere de önemli yol yardım avantajları sağlanacak. Bu kartla otoban geçiş ücretleri ödenebileceği gibi maliyetler de kontrol edilebilir hale gelecek” diye konuştu.

DKV’nin nakliyecinin yoldaki sıkıntıları ile de ilgileneceğini ifade eden Özmen, Avrupa’nın en büyük petrol dağıtım zincirine sahip DKV’nin bu dağıtım zinciri sayesinde nakliyecileri tek bir satıcıya bağlı kalmaktan kurtardığı gibi 7/24’de çekici hizmeti sunacağını söyledi. “Yurtdışında kaza yapan, arızalanan araçlar için DKV ile irtibata geçildiğinde DKV’nin yardım hizmetleri anında ulaşacak ve şoför arkadaşımızı sıkıntıdan kurtaracak” diyen Özmen, anlaşma gereğince yurtdışında para sıkıntısı çeken şoförlerin sorununda DKV tarafından en kısa zamanda çözüleceğini belirtti. “Bu her zaman çok sık olarak başımıza gelmez ama neticede kayıp, çalıntı, şoförün rahatsızlığı kabul edilemeyen giderlerin çok olması nedeniyle bazen para ihtiyacı duyduğunda birkaç gün beklemesine veya bir şoför arkadaşın diğerine para getirmesine sebebiyet vermeden binlerce noktada bulunan DKV’den bu parayı sağlama imkanı bulabilecekler” diyen Özmen, akaryakıt konusuna da değindi.

Nakliyecinin en büyük gider kaleminin akaryakıt olduğunu söyleyen Özmen, bu konuda yapılan girişimlerin sektöre büyük fayda sağlayacağını belirtti. Özmen, “Sefere çıkıp maliyet hesabınızı yaptığınızda dönüşteki maliyet hesabınızla tutmamasının sebebi artan petrol fiyatlarını direkt pompaya yansıtılmasıdır. Maliyetlerin 3/1’ini oluşturan akaryakıtta ne kadar ucuza mal edersek hizmet kalitesinde o kadar başarılı oluruz. DKV’nin bize sunduğu hizmette bu akaryakıtların ucuz alınması ve vergi iadelerinin ilk faturadan düşülmesi de sektör için önemlidir” diye konuştu.


Tuna: “İşbirliğinin henüz başındayız”

Türkiye’nin lokomotifi konumunda olan uluslararası taşımacılık sektörünün sorunlarını gidermek adına sorumluluklarını yüklendikleri nakliye sektörü için ellerini taşın altına koyduklarını belirten DKV Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Tuna, UND ve DKV arasında başlayan işbirliğinin henüz başında olduklarını kaydederek, “Bu bir başlangıç, bizim niyetimiz daha verimli işbirliklerinin kanallarını zamanla açmak. Eminim ki UND’nin eğilimi de bu yönde. Sektörün bir takım problemleri var. Biz DKV olarak sektöre katkıda bulunacağız” dedi.

Öncelikle sektörün en önemli maliyet kalemi olan akaryakıt ile ilgili bir uygulamanın başladığını kaydeden Tuna, işbirliği ile akaryakıtta yüzde 3 -4 arasındaki indirimin ile sektörün küçük yaralarına kısmen merhem olabileceklerini vurguladı.

“DKV Kart sahibi bir sürücü kendi kişisel harcamaları dışındaki tüm masraflarını DKV Kart ile hem de vadeli olarak ödeyebiliyor. Dolayısıyla hem fiyat hem vade hem de güvenlik avantajı sağlıyoruz” diyen Tuna, DKV ‘Yol Yardım’ hizmetinin önemine de vurgu yaparak, “Yolda kalan araç taahhütlü bir yük taşıyorsa, hem yük ile ilgili cezalar hem müşteri hem de itibar kaybı yaşanır. Bu nedenle yol yardımı paha biçilemez bir hizmettir” şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77