• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

UND Heyeti Cumhurbaşkanı Gül’ü Ziyaret Etti

UND Heyeti Cumhurbaşkanı Gül’ü Ziyaret Etti
ULUSLARARASI Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Ruhi Engin Özmen ve yönetim kurulu üyeleri, sektörde yaşanan gelişmeleri ve sektörün sorunlarını aktarmak üzere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti.

ULUSLARARASI Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Ruhi Engin Özmen ve yönetim kurulu üyeleri, sektörde yaşanan gelişmeleri ve sektörün sorunlarını aktarmak üzere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti. 7 ve 8 Şubat tarihlerinde devlet yöneticileriyle görüşmeler yapan UND heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, UND Başkanı Ruhi Engin Özmen’den sektör hakkında bilgi aldı.

UND heyetinde, Başkan R. Engin Özmen’in yanı sıra, 2. Başkan Bahaddin Karakuş, Başkan Yardımcıları Zahit Sağlık, Şerafettin Aras, Erdal İlhan, Mustafa Açıkgöz, Genel Sekreter Fevzi Çakmak, Sayman Edip Bakımcı ile Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Ağaçlı ve Tahir Aydoğan, UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya ile Genel Koordinatör Nejat Yardımcı hazır bulundular. 

Yapılan görüşmede karayolu taşımacılığının bir devlet politikası olması gerektiğini vurgulayan Özmen, yaklaşık 5 milyar dolarlık bir hacme ulaşan sektörle doğrudan ilgilenecek müstakil bir bakanlık kurulması gerektiğini de söyledi. Bir çok ülkede uygulanan kotalar ve geçiş paralarıyla ilgili yaşanan sorunları da aktaran Özmen, 46 bin araca ulaşan filo büyüklüğüyle yaklaşık 400 bin kişiye istihdam sağladıklarını kaydederek, sorunlarıyla yakından ilgilendiği için Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür etti.  Özmen, “Sektörün daha sağlıklı hizmet üretebilmesi için lojistiğin devlet politikası olarak ele alınması gerekmektedir. O nedenle Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun gündemine alınmasında yarar görüyoruz” dedi. 


Gül: “Devlet nakliye sektörünün öneminin farkında”

UND heyetini dinleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, istihdam ve diğer ekonomik göstergeler açısından oldukça büyük bir sektör olan nakliyenin, Türkiye’nin ürettiklerini dış dünyaya taşıyan bir köprü olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, “Siz başarılı olmazsanız ihracat da olmaz” diyerek, sektörün başarısı için bürokrasinin en aza inmesi şeklindeki talebe kendisinin de katıldığını belirtti.

Gül, “Devlet, nakliye sektörünün öneminin farkında, sorunlarınızın aşılması için elinden gelen gayreti sarf ediyor. Önce koordinasyonu sağlayıp sonra da büyük resme bakıp sektörün 5–10 yıl sonrasını görecek şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Bu anlamda ben de gelişmelerle bizzat ilgileneceğim” dedi.                             

UND heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Dış Ticaret Müsteşarı Ahmet Yakıcı, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın ve Kara Ulaştırması Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu’yu da ziyaret ederek, sektörle ilgili bilgilendirmede bulundular.


Sektörün talepleri dile getirildi

UND, devlet yöneticilerine; lojistik sektörüne yönelik ödeme vadelerinin sınırlandırılması, Türk ihraç malı taşıyan araçların, ÖTV’siz yakıt konusundaki kısıtlamanın kaldırılması, uluslararası eşya taşımacılığı ve lojistik sektör analizi projesinin desteklenmesi, DTM Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirmeler Dairesi tarafından derlenen ‘Dış Ticaret ve Ulaşım’ istatistiklerinin UND’nin paylaşımına açılması gibi taleplerde bulundular. Ayrıca ön finansman uygulamasına imkan veren kaynakların oluşturulması, hizmet üreten işletmelerin üretici işletmelere benzer vergi kolaylıklarından yararlandırılması, lojistik köy yatırımlarının desteklenmesi konusunda da taleplerde bulundular.

Intermodal /çok modlu taşıma hatlarının desteklenmesi, AB’nin Türk nakliyecilerine yönelik haksız taşıma kotaları uygulaması, Kapıkule’de zaman zaman oluşan TIR kuyruklarını önlemek için TIR Parkı ihtiyacı, lojistik alanında Ar-Ge çalışmalarının ve eğitimlerinin desteklenmesi, uluslararası fuarlarda sektörün temsili konusunda ortak çalışmalar yapılması ve çeşitli ülkelere yönelik taşımalarda karşılaşılan kota, vize gibi sorunlar da görüşmelerde UND tarafından gündeme getirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77