• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Vega Lojistik’in Orhanlı’daki Tesisi Hizmete Açıldı

Vega Lojistik’in Orhanlı’daki Tesisi Hizmete Açıldı
VEGA Lojistik, İstanbul Orhanlı’da bulunan yeni ofis ve park sahasını hizmete açtı.
Düzenlenen törene, Vega Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Franz Blum’un yanı sıra taşımacılık ve ticari taşıt sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı.

VEGA Lojistik, 17 Ekim 2008 tarihinde İstanbul Orhanlı’da bulunan yeni ofis ve park sahasını hizmete açtı.

Düzenlenen törene, Vega Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Franz Blum’un yanı sıra taşımacılık ve ticari taşıt sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı.

Vega Orhanlı Tesisi’nin açılış töreninde bir konuşma yapan Franz Blum, 15 yıldır Türkiye’de hizmet verdiklerini ve bugün yılda 15 bin araç taşıma kapasitesine ulaştıklarını belirtti. Türkiye’deki faaliyetlerinin, Vega’nın toplam işleri içerisinde yüzde 15’lik bir pay aldığına dikkat çeken Blum, 2007 yılında Avrupa ve Ortadoğu’daki tüm şirket ve bağlı şubelerinde yaklaşık olarak 125 bin ticari araç operasyonu gerçekleştirdiklerini, sürücülerinin ise yaklaşık 50 milyon km yol kat ettiğini söyledi.

Türkiye’nin kendileri için çok önemli pazarlardan biri olduğuna değinen Bulm, “Vega gibi benim de Türkiye´ye karşı şahsen özel bir ilgim var. Şirketimizin kurulduğu yılda ilk hizmet verdiğimiz müşterimiz bir Türk firmasıydı. 5 adet DAF’ı Aralık 1990’da Hollanda’nın Eindhoven şehrinden Mersin’e taşımıştık. 1993 yılında direkt olarak ticari araçlar endüstrisinde ilk kontratımızı yaptığımız üretici, o tarihten beri otobüs dağıtımını global olarak yapmakta olduğumuz yine bir Türk üretici olan Mercedes-Benz Türk A.Ş. idi” dedi.


15 yılda 15 bin araç

1998 yılından bu yana hizmet vermekten gurur duydukları Türk taşımacılık ve ticari taşıt sektörüne çok şey borçlu olduklarını belirten Blum, işin başında Türkiye’nin gözü kara, çalışkan, dürüst taşımacılarına ve onlara araç satan ticari taşıt endüstrisine güvenerek yola çıktıklarını söyledi. Bu güven sayesinde, birlikte alınan yolda 15 yılda 15 bin araç taşıma hizmeti verebilir konuma geldiklerini de vurguladı.

Blum, Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu ifade ederken, toplam işin yüzde 15’ini oluşturduğunu belirtti ve ekledi: “2007 yılında Avrupa ve Ortadoğu’daki bütün şirket ve bağlı şubeler yaklaşık olarak 125 bin ticari araç operasyonu yapmış ve sürücülerimiz yaklaşık 50 milyon km yol kat etmişlerdir.”

Türkiye’de 3,5 milyon Avro yatırım yaptıklarını, bu rakamın dış yatırımlarla beraber 14 milyon Avro’ya çıktığını belirten Franz Blum, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de çalıştığım dönem boyunca Türkiye ve Türk insanı hakkında çok şey öğrendik. Türk insanı; sadece görüşme/müzakere ve ticari beceri olarak değil, aynı zamanda mükemmel toplumsal ağ oluşturmada da dünya üzerinde en gelişmiş ve ilerlemiş toplumlar arasındadır. Bu bakımdan Orhanlı’daki bu yatırımımızın Türk otomotiv ve nakliye sektörü ile olan ortaklığımızda doğru bir adım olduğuna inanıyoruz.”

 “Konumu itibari ile önemli bir coğrafyada bulunan Türkiye’nin genç girişimci bir nüfusa sahip olması da tüm büyük girişimcilerin hedefi olmasına neden oluyor” diyen Blum, Vega olarak Türkiye’nin uluslararası piyasalara entegre olmuş ekonomisi ile serbest piyasa kurallarının işlerliği ve AB normlarını yakalamış kanunlarıyla eşsiz bir gelecek vaat ettiklerini kaydetti.



Blum: “Dünya’daki tüm
gelişmeler Türkiye’ye de yansıyor”

Dünyadaki tüm gelişmelerin Türkiye’ye de yansıdığını vurgulayan Blum, Türkiye’nin yakaladığı dinamizm ve gerçekleştirdiği ekonomik reformların, küresel krizin etkilerine direnme şansını artırdığını ifade etti.

“Bu ülkede hepimizin önü açık. Fakat bunun için yatırım yapmak, çalışmak ve üretmek gerekiyor” şeklinde konuşan Blum, Vega olarak yatırım yapmak, çalışmak ve üretmek için burada olduklarını, hep birlikte, daha çok iş yapacaklarını, çalışanlarına ve ülkeye daha çok kazandıracaklarını söyledi.

Böyle bir yatırımın insanların ruh yapılarını çok olumlu etkileyeceğini düşünen Franz Blum, Orhanlı’nın yer olarak mükemmel, Avrupa’dan Ortadoğu’ya giden yolda bir kavşak noktasında bulunduğunu, Pendik Limanı’nın yanında olduğunu ve daha da önemlisi otomotiv sektörü için önemli olan Derince ve diğer limanlara da yakın olduğunu belirtti. Franz Blum, konuşmasını iyi dileklerini sunarak ve daha başarılı bir gelecek temenni ederek noktaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77